Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 16:07 2 682 4

Македония иска съвместна литургия с България

  • македония-
  • литургия-
  • българия

Зоран Заев доволен от отношенията между двете страни

Надявам се скоро да има обща литургия между българската и македонската църква. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от македонски медии.

Той говори по време на икономическия форум за Балканите в Лондон. Заев отново подчерта колко важен е за неговата стара договорът за добросъседство с България.

„Ние вече сме се споразумение, че ние ще подкрепи всичко, което подкрепя нашето сътрудничество, както беше записано в договора за добросъседство. Аз се надявам съвсем скоро да имаме обща литургия на двете църкви“, заяви Заев.

Според него съвместно съслужение ще е знак за подкрепа.

Заев заяви, че с Борисов разговарят за евентуални общи енергийни проекти. Българският премиер Бойко Борисо предложи сътрудничество в изграждането на нови мощности в страната, с които да бъде покрит и енергийния дефицит в Македония.

На форума в Лондон участват лидерите на всички балкански държави. Той цели развитието на европейската перспектива за страните от Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    5 0 Отговор
    Е! Нещата се връзват! Ама, до къде?! И до кога? В политиката няма нищо сигурно! Дон Баце до тука се справя много добре! Верно прави гафове, ама умело ги замазва! Да му се не надяваш! Достоен наследник на Великият учител! Без всякакъв сарказъм и напълно сериозно! Хмм! Да ни е жив и здрав! Без него хептем че го загази ме!
  • 2 Пенсионера

    4 1 Отговор
    Браво БОКООООО, само ти можеш . Ти си най успешният министър до сега, но можеш повече. МОЖЕШ ПОВЕЧЕ , ПОКАЖИ ПОВЕЧЕ МЪДРОСТ И БЛАГОДЕНСТВИЕ. Отвори малко кесията за пенсионерите и за обикновенния човек. ВРЕМЕЕ ПОВЕЧЕ БЛАГА ЗА ХОРАТА .
    АЗ СЪМ ЗА БОРИСОВ, ОТКОЛКОТО КАКА КОРИ И ГРУПАТА ИМ.
  • 3 Сенко

    7 1 Отговор
    Пропускате най важното. Македонците сега се нуждаят от нас за това общи литургии ала бала и като влезнат в общото хоро (нато,европейски съюз)и айде чао.
  • 4 ДДД

    4 0 Отговор
    Македонците имат добро отношение към България - единствено ако имат изгода. Ако уважавах поне малко нашата страна, щяха да водят преговори за името си с нея, а не с гърците. Няма да мине много време и албанците ще ги оправят завинаги, тези тарикати македонски
Новини по държави: