Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 12:42 3 240 4

Грандиозен трус в саудитската армия

  • трус-
  • смени-
  • крал салман-
  • саудитска арабия-
  • армия-
  • военни

Кралят слага свои хора на ключови позиции

Грандиозен трус в саудитската армия - 1
Снимка: БТА/ AP

Земетресение в саудитската армия! Крал Салман уволни висшите си военни командири, съобщи „Ал Джазира“. Наредени са размествания по високите етажи на силовите структури в кралството.

Кралят е сменил командващите сухопътните и военновъздушни сили, както и началника на Генералния щаб на саудитските въоръжени сили. От длъжност са освободени и други десетки високопоставени служители, посочва агенцията.

Анализаторите смятат, че това е част от стратегията за преструктуриране и развитие на въоръжените сили. Крал Салман еднолично взима решенията в страната и на практика няма нужда от консенсус по такива важни въпроси, както е било в миналото.

Кралят поставя свои хора или роднини на ключови постове в държавата, защото иска да „проектира определен образ“ на кралството. Не е дадена официална причина за разместванията в армията, но те са извършени на фона на критиките заради военните действия срещу Йемен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишев

    16 1 Отговор
    Саудитска Арабия - най-демократичната страна в света! Ценен приятел на САЩ и ЕС!

    Коментиран от #4

  • 2 ото

    3 1 Отговор
    и колко по рихтер е този трус нищо не пишете , къде е епицентъра , какви са тия земетресения
  • 3 вжювжюмгюмжюлгюлгймг

    6 1 Отговор
    КРАЛ САЛМАН Е ТЪП ЧИФУТ ...АГЕНТ НА МОСАД. ...ИСТИНСКИТЕ АРАБСКИ ПРИНЦОВЕ И КРАЛЕ СА БИЛИ ...ИСКЛАНИ ОТ ЧИФУТА ...ЛОРЪНС АРАБСКИ ПРЕЗ 30 ТЕ ГОДИНИ НА 20 ВЕК. ..КОЙТО Е БИЛ СПЕЦИАЛЕН АГЕНТ НА АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА И МИ 6 ....СЛЕД КАТО Е СВЪРШИЛ МРЪСНАТА РАБОТА НА ЕВРЕЙКАТА БАБИШКЕЛА ...НЕЗАКОННО ОКУПИРАЛА АНГЛИЙСКИЯ ПРЕСТОЛ. ..И ЕВРЕЙЧЕТО ЛОРЪНС Е БИЛ ЛИКВИДИРАН НА СВОЙ РЕД ...ПРИ МОТОЦИКЛЕТНА КАТАСТРОФА. .....ТОВА Е НАКРАТКО ....ИСТОРИЯТА НА ЕВРЕЙЧЕТО ...АРТИСТ ...САЛМАН. ...
  • 4 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мишев":

    Всъщност точно в момента изглежда, че Саудитска Арабия върви към демократизиране или поне към значително по-модерно общество, до колкото това е възможно в една ислямска страна.