1 Март, 2018 18:30 1 829 2

В Скопие не живеят канибали

  • македония-
  • скопие-
  • гърция

Кметът на Солун Янис Бутарис призова за решаване на въпроса с името на Македония

Не трябва да се страхуваме, че от Скопие могат да ни вземат Солун. Това заяви кметът на гръцкия град Янус Бутарис, цитиран от Катимерини.

Той призова за бързо разрешаване на спора за името на Македония.

„Аз имам близки отношения с гръцкия премиер Зоран Заев и за това го поканих да прекара Нова година тук. Нима се страхуваме, че от Скопие могат да ни вземат Солун? Там не живеят канибали, само защото са били ръководени от Груевски и други националисти. Сега е време властите в Атина да поемат щафетата и да продължат напред. Ние поставихме основите. Време е този въпрос да бъде решен“, заяви Бутарис.

Според него Солуне е пример за добри отношения на гърци, турци и македонци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ханибал Лектърски

    2 0 Отговор
    ...не ме броите а ? Съсъссс
  • 2 зомпи

    3 1 Отговор
    обединете се с българия и всичко ще приключи за три дена както казваше баба ми.
Новини по държави: