Last news in Fakti

10 Март, 2018 11:29 4 620 5

Германия под прицел

  • хакери-
  • кибератака-
  • германия

Хакери, атакували миналата година сървъри на германски ведомства, са откраднали документи за Брекзит и за Украйна

Германия под прицел - 1
Снимка: Shutterstock

Хакери, които миналата година са извършили кибератаката срещу правителствена мрежа в Германия, са успели да откраднат един от протоколите от преговорите между ЕС и Великобритания за Брекзит. Това съобщава германският седмичник Die Spiegel.

Кибепрестъпниците са откраднали данни и за преговорите на ЕС с Украйна и Беларус. Към този момент обаче германската страна вече е била в течение на хакерската атака и съзнателно не била блокирала достъпа до тези документи, защото те не били секретни. Като цяло били откраднати шест документа, допълва медията.

В края на февруари стана известно, че атаката е била извършена през 2017 г. Кибепрестъпниците са вкарали зловреден софтуер в сървърите на министерствата на външните работи и на отбраната на Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 3 Отговор
    Контролирано изтичане на инфо - сега поне знаят кой и защо иска тази информация и как е "закачил" троянските коне по сървърите. Между другото - те отдавна се отказаха от Уиндоуса на чичко Бил и са на Линукс. А линукса не е лесно да се "компрометира".
  • 2 факт

    7 1 Отговор
    АМЕРИКАНО-АНГЛИЙСКА РАБОТА

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    По-скоро на хакерчета които продават... Могат да го шитнат и на изток и на запад. Парите не миришат, нали така беше казал един римски император.
  • 4 Гост

    4 10 Отговор
    Търсете руската връзка! Работа на Империята на злото! Тея единствено създават средства за разрушение! Огледайте се около вас, да виждате нещо руско, което да ви служи и да е полезно?!

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Кабинета на Обанана бе спипан че подслушва не само Боливийския и Венецуелския президенти, но и съюзниците си - Франция и най вече баба Меркел!!
    Та що не млъкнеш, нпо соросиден тролак.
Новини по държави: