Last news in Fakti

13 Март, 2018 11:54 3 157 28

Анкара: Африн е под пълна блокада (СНИМКИ)

  • сирия-
  • африн-
  • турция-
  • сили за защита на народа-
  • маслинова клонка

Турската армия започна на 20 януари операция "Маслинова клонка" в района на сирийския град

Анкара: Африн е под пълна блокада (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Турската армия и нейните съюзници от Свободната сирийска армия са обсадили северния сирийски град Африн, съобщиха днес Турските въоръжени сили, цитирани от Reuters.

Силите са обкръжили град Африн и са превзели "критично важни области" в региона, се посочва в изявлението на армията.

Вчера турският правителствен говорител Бекир Боздаг съобщи, че въоръжените сили са поели контрола над повече от половината територия и се закани, че Турция ще прочисти Африн от "терористите".

Турската армия започна на 20 януари операция "Маслинова клонка" в района на сирийския град Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК).

Анкара: Африн е под пълна блокада (СНИМКИ)

Анкара: Африн е под пълна блокада (СНИМКИ)

Говорител на СЗН отхвърли обаче разпространените от турска страна информации, като заяви, че районите, за които се претендира, че вече са под турски контрол, все още са поле на бойни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koпа

    30 12 Отговор
    И краварите не могат да спасят терористите.
  • 2 СссереМ

    20 6 Отговор
    А кюрдите знаят ли,нещо се проточи работата и сега трябва да успокоим калабалъка.
  • 3 El comandante

    15 32 Отговор
    Слава на Своден КЮРДИСТАН !!!
  • 4 Без име

    30 23 Отговор
    Завиждайте на Турската смелост и сила българи то без това само това можете сега ще видите как Турция си отмъщава на пкк.. пък вие си седете на топло пред компа и си мислете че сте нещо повече от Велика Турция

    Коментиран от #5

  • 5 Орхан Папук Чепик

    14 30 Отговор

    До коментар #4 от "Без име":

    Егати и великата тУрция с такнове,със самолети въоръжени до зъби не могат да преборят някакви си там не ги знам какви вече.А колко още калабалък ги чака ВЕЛИКИТЕ не ми се мисли.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Синан

    25 9 Отговор
    Кръга във Африн, се стеснява все повече и повече... с всеки изминал ден. До колко знам, хората или терористите в Африн, нямат храна и пйтейна вода.. всичко, е бомбардирано.. но, Турция им даде предостатачно време, преди да атакува за да могат невинните да се изнесат и да останат само ,, ербаб" терористите, така да се израза.. няма съмнение, че много невинни са се изнесли, но и много са останали във Африн. За съжеление, покрай кюрдите - терористи, си изпатиха и невинните хора.. но, да са мислели преди да правят атентати в Турция, защото и там бяха убити невинни хора от пкк!
  • 7 Без име

    22 8 Отговор

    До коментар #5 от "Орхан Папук Чепик":

    Недей мисли без това не ти се одава.. турците са над полвин милион жива сили вредовните наборници, въоражават се от Сащ, Русия, Германия, и мн др. както ти каза че са въоражени до зъби.. ако това беше война, а не операция както сега.. мислиш ли че щяха да ги бавят толкова.. турците гледат да има минимум цивилни жертви, на всеки му е ясно че без цивилни жеетви няма как да стане..

    Коментиран от #19

  • 8 Гост 1

    20 7 Отговор

    До коментар #5 от "Орхан Папук Чепик":

    Когато започна оператцията тези бяха велики бойтци които ще натупат Турската армия. А сега станаxа ''някакви си там не ги знам какви вече '' ...
    Смешни сте . Има ви само да критикувате
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Синан

    20 11 Отговор
    Там ,, Чепик" ли си какъв си.. както каза ,,Без име" това, не е война а операция.. ако, Турците си вкарат цялата армия и техника във Африн.. не само, че Африн няма да го има за 24часа, но и цяла Сирия...ай, защо да не атакуват с танкове и самолети? Нали за това са купени.. защо, да дават цивилни жертви от армията си, като може да не ги даде..

    Коментиран от #20

  • 11 Ivaka

    18 9 Отговор
    Не обичам Турция, и турците като цяло. Но ако загърбим омразата си към тях, за съжеление постигнаха много във всякакви критерий...успяха са обедят Русия Сащ Франция и др велики сили да не се бъркат във Африн... стана 2 месеца никой копче не им казава и прави.. не може да се отрече че бая смелост си трябва да се опълчиш на Сащ и Франция пак камоли руснаците да те остаят да правиш както си искаш в африн
  • 12 Бахур Бахар

    12 21 Отговор
    Знаете ли, защо турците са вземали диш хакъ( зъбен данък) от поробените християни?
    Защото зъболекарите евреи са имали много високи тарифи и са им одирали кожите!
    п.п. Ще вземат Африн, ама някой друг път, а евреите ще им напъхат маслинената клонка дълбоко някъде отзад.

    Коментиран от #13, #25

  • 13 Гост 1

    23 6 Отговор

    До коментар #12 от "Бахур Бахар":

    От каде ти хрумна че Туртците сте имат същата съдба с вас ?.. Вие си мислете за себеси .. След няколко години Булгаристан ще снате Циганистан
  • 14 Константин

    2 2 Отговор
    до 12
    Я Баце ти ли си ве ?
  • 15 Осман

    12 3 Отговор
    Къде е дедо Стоян агробизнесмена от толбухинския край с ръководените от него 2000 работници цигани да ни обясни някои неща .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 читател

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "ЖЕСТОКАТА ИСТИНА":

    Какви са тия цивилни жертви от турската армия?Нещо не си в час.
  • 18 истината

    4 15 Отговор

    До коментар #16 от "ЖЕСТОКАТА ИСТИНА":

    Глупости пишеш.Там всичко на всичко я има я няма 10000 бойци.Турция вкара поне 30000. За 50 години геноцид Турция е затрила поне 50 000 кюрди.Резултат никакъв,съпротивата срещу турците е още по ожесточена.Това че за 2 месеца успяха едвам едвам да минат 30 километра само трябва да ти говори колко струва великата турска армия.
    Но каквото и да стане операцията е до тук.В Манбидж са американците и там турчин няма да стъпи.

    Коментиран от #21

  • 19 тъпи фесове

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "Без име":

    То ако беше война насреща си щяха да имат въоръжен противник и щяха да хвърчат фесове.В Африн 30 000 фесове и терористи не могат 2 месеца да се оправят с поне 3 пъти по малко хора без тежки оръжия.
  • 20 читател

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Синан":

    Какви са тия цивилни жертви от турската армия?Нещо не си в час

    Коментиран от #23

  • 21 Охаа

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "истината":

    Пуста завист:))То Ганю за това го няма никъде на хоризонта.Ни жив,ни умрял.Не е лесно да си беден в бедна "държава".
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Арабина

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "читател":

    Същите тези кюртски терористи( работническа партия) с калашници и бомби от 30 години убиваха цивилни, тероризираха турската държава . Турция има около 900 км южна граница. Най после си построиха 4 метра бетонна стена по цялата граница. Но тези работници от терористичната бригада Ленин , не спряха с набези и диверсии. Обстрелваха с ракети южните турски градове и села ей тъй подпомогнати от итраел, хамери и запада. Е СЕГА СИ НАМЕРИХА МАЙСТОРА , направо ги трепи. Турците за разлика от другите не сриват градове , и много внмателно действат заради цивилните граждани. Местното население е доволно.
  • 24 Обективен7

    10 2 Отговор
    Далеч съм от идеята да разтягам локуми,но искам да изкажа мнение по темата.Тук са се сабрали доста злобари и комплексари с наслоено,робско мислене.Турция няма същата военна сила,както до преди 20 год(като численост на армията)Но е с доста по-модернизирана боеспособност,което дефакто е по-важно в тия дни! Другото,което е важен факт-Редовната армия е обучена от 30 год да воюва тип-партизанска война,което не е никак лесно и маловажно(макар и балъците тук да не вдяват за какво иде реч)Не обичам президента им никак,обаче изпитвам уважение заради факта,че единствено той до момента от всички други..не цепи басма на великите сили и мобилизира армията за подобна операция,даже открито САЩ да се зъби и да прави подривна дейност,подкрепяйки терористите!
    Мисля,че операцията ще приключи с плюс за Турция,но ще дадат жертви..неизбежно е!

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Арабина

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Обективен7":

    Абсолютно сте прав и обективен, браво. При този турчин се забелязва рязък скок на технологично развитие. Съвсем до скоро тази държава изнасяше суровини и внасяше технологии, а сега произвежда и изнася. Естествено това няма как да се харесва на развитите страни , губят пазари. Но резултатите ще дойдат не порано след пет или десет години. Всеки месец пускат в действие петролни и газови кладенци, почти десет процента е собствено производство.
  • 27 Обективен7

    2 1 Отговор
    Едно не мога да разбера,защо част от Бай Ганювците в сайта са се юрнали да злословят против Турция,имайки предвид,че тая даржава защитава границите си,нищо друго!При подобни операции с такъв мащаб е
    нормално да следваш врага и на негова територия,за да го прочистиш и отдалечиш от границата си,иначе ще ти сипе снаряди в двора,ако е зад портите ти!Турция не е хвърлила око на териториалнта цялост на Сирия и операциите,които извършва са на базата на общоприетите закони за защита и самоотбрана при такива случаи!
    Друг е въпроса какво търси USA там и всички останали,които не граничат със Сирия?Тях защо никои не ги обвинява?
    Турция прие 3 милиона емигранти,което никак не е малко ,което все пак дава някаква идея,че турците за разлика от мн други държави не таят омраза към сирийският народ,а дори проявяват учудващо гостоприемство!
    На Лъвов мост изсипаха най-гадната сган и сбирщина от кол и въже и хората нощем не могат да излязат навън(а,говорим за няма и хиляда души) та,представи си какво е да приютяваш 3 млн пришълци?!Като цяло не обичам мн турците(тамошните),макар че тук в България съм опознал доста от тях.. още от детство,в училище..в компании итнт и смея да твърдя,че не бяха лоши момчета,но това не е по темата.Накратко ние да си гледаме жалкия живот и да оправим първо него,а след това да говорим за комшиите,които си имат немалко дертове на главата и освен с терористи,се налага да се съобразяват и с големите играчи в региона,които добавачно затрудняват нещата
  • 28 Обективен7

    3 2 Отговор
    Не е никак лесна тяхната...даже напредват учудващо бързо.Дано скоро войната в района приключи и всеки сириец да се върне у дома,вместо да се разхожда като муха без глава из Европа,която хич не е за него !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания