Last news in Fakti

15 Март, 2018 08:04 3 572 11

Скандал в ООН заради отровения шпионин

  • сергей скрипал-
  • оон-
  • скандал-
  • русия-
  • шпионин-
  • великобритания-
  • ники хейли

Русия отрича участие в покушението срещу бившия двоен агент

Скандал в ООН заради отровения шпионин - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Съединените американски щати вярват, че Русия е отговорна за извършеното във Великобритания химическо нападение срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, заяви американската представителка в ООН Ники Хейли.

"САЩ вярват, че Русия е отговорна за извършеното във Великобритания нападение срещу двама души, при което е използвано нервнопаралитично вещество от военен клас", заяви тя на среща на Съвета за сигурност на ООН, като изрази пълната солидарност на САЩ с Великобритания.

Преди да отиде на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, британският заместник-посланик в ООН Джонатан Алън заяви, че Лондон е поискал от Организацията за забрана на химическите оръжия да извърши независим анализ на нервнопаралитичното вещество, използвано за отравянето на Сергей Скрипал.

Ще подканя моите колеги от съвета да застанат редом с нас срещу едно незаконно деяние, което излага на опасност живота на мирни граждани, добави той. Освен това Алън заяви, че няма обяснение, освен че нападението е извършено от Русия. Според него Москва е нарушила конвенцията за химическите оръжия, като не е декларирала програмата "Новичок".

Той добави, че в рамките на разследването, което продължава, британската страна разглежда две версии: или зад отравянето стоят пряко руските власти, или Русия е загубила контрола над запасите си с отровното вещество. "Ние не говорим на езика на ултиматумите", заяви руският постоянен представител в ООН Василий Небензя, който обвини британският премиер Тереза Мей, че създава истерична атмосфера с обвиненията си срещу Москва, съобщи Би Ти Ви.

Русия е изпратила нота до британското външно министерство, в която е поискала проби от субстанцията и е предложила извършването на съвместно разследване, "защото сме учтиви", подчерта Небензя. Той добави, че няма никакви доказателства за обвиненията срещу Русия, съдържащи се в писмото на Мей до Съвета за сигурност и генералния секретар на ООН.

Освен това руският постоянен представител предположи, че измисленият британски детектив Шерлок Холмс може би ще се справи по-добре с разследването от британския Скотланд Ярд. Британският заместник-посланик в ООН Джонатан Алън отговори, че Лондон не планира да предостави на Москва образци от веществото, с което е бил отровен Скрипал, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    8 33 Отговор
    Цивилизацията срещу Мордор.
  • 2 Истерик

    43 4 Отговор
    цивилизацията е колонизатор, грабител в държавен мащаб, убиец на принцеси, измамник и лъжец!!!
  • 3 Kcaniba

    42 5 Отговор
    лейди ди пак ли руснаците я трепаха, че нещо кът бяха гам доказателствата...
    О , доказателствата за бактериологични оръжия на садам ги имаше - това го помним!!
    Империята на злото фащ, пак е замесена.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СССРБАРЕТА

    36 4 Отговор
    Долни, лицемерни и лукави!!! Къде са им доказателствата за Ирак?
  • 6 Владо

    30 1 Отговор
    В СС "вярващите" не бяха мнозинство, по скоро се търсеше решение и урегулиране на ситуацията ... британската истерия беше явно подкрепена със патос само от САЩ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЗайоБайо

    30 2 Отговор
    Жалко изпълнение, Тереза. Както е тръгнало, почвам да се съмнявам, че тоя изобщо е отровен. Руснака не е ангел, това е ясно, ама тая работа не е с негов почерк
  • 9 Тереза Змей

    21 1 Отговор
    Нямаме доказателства, няма да ви дадем проби, но пък заедно със САЩ вярваме, че Русия е виновна!

    Целта е конфронтация с Русия преди изборите, какво ли още ще измислят наглосаксонците?!

    p.s. Тия на острова изтрещяха тотално.
  • 10 отегчен

    17 1 Отговор
    "Британският заместник-посланик в ООН Джонатан Алън отговори, че Лондон не планира да предостави на Москва образци от веществото, с което е бил отровен Скрипал, предаде ТАСС."

    Само на дебил не му ясно за каква нагла провокация иде реч.
  • 11 патриотъ

    16 1 Отговор
    Чисто по английски!
    Какви брилянтни изпълнения,какви железни доказателства,нямам думи!Ние мислим,ние имаме съмнения,ние сме почти сигурни,ние вярваме,че Русия е виновна за отравянето на бившия шпион и дъщеря му!Само че,тия доказателства си ги заврете отзад!В международното право има "презумпция за невиновност".И най-напред трябва да се докаже,че това е така,после има международна спогодба за решаване на тези неща и процедура.Тоя цирк дето го разиграва Тереза Мей,ако не е жалък,ще бъде голям майтап.Такива политици не могат да ръководят държава и ако има нормални хора в Англия,трябва незабавно да бъде изгонена ,защото с лъжите си тласка света към война!А една ядрена световна война ще унищожи всички ни и това не трябва да се допуска!И ако някой мисли,че ще му се размине,то си е негова работа!