Last news in Fakti

18 Март, 2018 18:42 2 289 31

НАТО: Руснаците са все по-агресивни

  • йенс столтенберг-
  • нато-
  • русия-
  • агресивни-
  • алианс

Ние наблюдаваме това от няколко години, заяви Столтенберг

НАТО: Руснаците са все по-агресивни - 1
Снимка: БТА/ AP

НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си да действа като последица от все по-агресивните и непредсказуеми действия на Русия. Това мнение изрази генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в интервю за германския вестник „Велт ам Зонтаг“, съобщиха световните агенции.

Столтенберг каза, че очаква германският канцлер Ангела Меркел и другите лидери от НАТО да внесат промени в подхода си на следващата среща на върха на алианса през юли в Брюксел предвид риска, че Русия поетапно може да придаде повече тежест на ядрените си оръжия в доктрината си, в ученията и в новите си военни способности.

„Мисля, че ние ще трябва да се изправим през взимането на нови решения на срещата на върха през юли. Ние трябва да сме нащрек и решителни", каза Столтенберг. Миналата седмица той обвини Кремъл, че се опитва да дестабилизира Запада с нови ядрени оръжия, кибератаки и прикрити действия, в това число и отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря на британска земя.

„Винаги можем да направим повече и трябва да размишляваме върху това сега. Отравянето във Великобритания следва, както всичко показва, един модел, който ние наблюдаваме от няколко години - Русия става все по-непредвидима и по-агресивна", заяви генералният секретар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евродебил

    61 2 Отговор
    Бе, добре, че са сащ с хилядата си бази по света и у нас. С трилионния си военен бюджет. С десетките военни операции, които водят само след ВСВ, с 15млн. жертви(това по техни данни), в името на мира, демокрацията и правата на човека. Така ни спасяват от агресивната Русия с нейния 60млрд. военен бюджет и 4-5бази в чужбина.

    А! И от лошият Ким с двете ракети.

    И от Иран.
  • 2 КОВАЧЕВ

    29 0 Отговор
    ЩО?! Лъже тоя май.

    Коментиран от #10

  • 3 голяма хистерия

    46 2 Отговор
    Тоя джендър на снимката показва, какъв с му подали да го Апне !

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Истерикът

    41 5 Отговор
    Това почва да прилича на някако нервно разтройство придружено с параноя скоро време ще обвинят Русия и в магьосничество!

    Коментиран от #8

  • 6 Kcaniba

    35 4 Отговор
    руснаците с 3 -4 бази извън територията си, с над 10 пъти по малък военен бюджет (гендэрнята просто гълта, когато тези цифри се обсъфдат), фащ със над 700 бази по света, и ето , че смиренните нато ги боли, от руската агресия!!)))
    То не бяфа санкции, розови революции не бяха..
    нато е пенсионерски круц ако ве питате!!
    нато - на пенсия!!!
  • 7 РасПутин

    10 35 Отговор
    Със спечелването на тези избори ,БОТОКСОВОТО жуже почва да пише книгата "Майн крах"
  • 8 сведущ

    41 8 Отговор

    До коментар #5 от "Истерикът":

    Събират се материали, които да обвинят Путин в убийството на братята Кенеди. Ти само си трайкай.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 El comandante

    32 6 Отговор

    До коментар #2 от "КОВАЧЕВ":

    Велик по-велик ПУТИН
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бог

    20 9 Отговор
    НАТО вън от балканите ,вън от европа.
  • 17 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    11 25 Отговор
    Руснаците от дума не разбират.От добро не разбират.

    Докато не играе сопата няма да мирясат.
    И то Путин ги докара до това положение.

    Коментиран от #23, #26

  • 18 Голям прос

    9 2 Отговор
    Ако не дремеха по границите и да "защитават" незнайно от какво съседните страни, нямаше да е така. Какво стана, върнаха ли си американчетата петте милиарда долара за дестабилизация на района с център Украйна? Или още ги боли за парите
  • 19 И.Р

    6 0 Отговор
    А вие ставате все по-податливи
  • 20 0808

    19 2 Отговор
    ВЯРНО Е! На всякъде из ЕС и САЩ всичко е обкръжено с войските на Русия.Руски самолети и войски са притиснали НАТО в единия ъгъл на света и не ги пускат да отидат дори до тоалетната.Столтемберг не може да излезе отпуск за да си види семейството .На всякъде където погледнеш все руски войски.Американците не могат да се приберат по домовете си.Обкръжението е тотално.Кво ши прайм сига?
  • 21 nonamenofacenonumber

    12 2 Отговор
    малко е умен този, те окупирали целият ЕС и сега са на бивак пред Руските граници пък и нагъл
  • 22 Барчо

    10 2 Отговор
    Айде кинти за още оръжие. Кинти, кинти, кинти фърлени в джобовете на краварите. Създават въображаем враг и искат да го превърнат в истински, та да си оправдаят парите. Абе може ли с 50 пъти по-голям бюджет на НАТО от руския и пак да не стават за нищо. Явно или са некадърни или всичко се краде. И двата варианта не знам защо, но мен не ме устройва. Вас устройва ли ви?

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Колко ли му е месечната заплата на генералния секретар на НАТО ?
    Като го гледам на снимката - хубав човек, като рече да си отвори устата / че и се надпреварват до го цитират/ ще кажеш, че е изтърван от Карлуково !?!
  • 25 Tr.tc

    7 0 Отговор
    Пълни глупости ;нато е една марионететка в ръцете на американския емпериялизъм...какво очаквате от Русия да стои с кръстени ръце пред безмилостният егоиският капитализъм на тия тъпи американси кравари...
  • 26 Света ми го духа....

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Абе ти голям шемет си знаеш ли !!??...
  • 27 Лавров

    0 3 Отговор
    Ало, руските троля по спокойно да не направите така , че всички българи да започнат да гледат по трезво на обстановката в Русия.Все още има малко заблудени да не изгубим и тях
  • 28 Дони

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    Напълно ни устройва да сме в ЕС и НАТО защото живеем по добре от евроазииците.А и така рашите си стоят в кочината.Там да правят каквото искат , да си пият бояришника и в Европа да не стъпват.
  • 29 Герб

    2 2 Отговор
    НАТО да се връща в старите си граници, защото започва лов на войниците им и изпращане на каторга в Русия.
  • 30 руснак

    1 0 Отговор
    Така се говори когато те е страх.
  • 31 Бат Мишо

    0 0 Отговор
    да воюваш с много и разпръснати бази и самолетонасачни групи ,покриващи големи територии с малко ресурси за транспорт е супер ефективно за полу- военни полу -полицейски операции
    срещу сом пирати, камилари ,кокошкари ,терористи и дъргави с малък военен потенциял
    ---- презареждаш базите с едни ГОЛЕЕЕЕЕМИ плаващи и летящи варели- цестерни , сменяш персонала ,закарваш папо патрони гориво и те контролират района при тва евтинджос
    ОБАЧЕ в война с многомилионни армии на противник ,способен да прати на дъното варелите (тумбести БАВНИ И НЕВЪОРЪЖЕНИ самолети и кораби цистерни и танкери)
    способен да генерира МОЩНИ УДАРИ И ПРОБИВИ по широки фронтове и направления И мълниеносни обходи в тила и обкръжения с масирани десанти
    ТЕЯ БАЗИ И ПЕРСОНАЛА И САМОЛЕТОНОСАЧНИ ГРУПИ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ПУШЕЧНО МЕСО фърлено на лъвовете
    като 2 боксъори ЕДНАКВА КАТЕГОРИЯ да се бият
    само че 1 ия да удря с отворени пръсти ,друтия със свити юмруци
    минава ама ДОКАТО противника на ринга е 10 категории под тебе
    пример -
    задачка -какво може да направи базите в Х ,Y ,Zсъс 5000 войника ,20 танка , 3 кораба, 15 фърчила и боезапас за 48 часа АКТИВНИ БД и на 500 км от съседна база
    срещу 200 хилядната група Север с 4000 танка , 900 самолета
    400 ударни ракетни комплекса и 2200 цеви тежка артилеря и 1 флот от около 70 съда
    ВЕРЕН ОТГОВОР- ДА КАЖАТ МЯУ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания