22 Март, 2018 17:02 5 476 18

Косово може да вземе територия от Сърбия

  • косово-
  • територия-
  • сърбия

От страната обявиха, че са готови да получат Прешева

Няма как да има промяна на границите в региона. Това заяви председателят на парламента в Косово Кадри Весели, цитиран от телевизия Т7.

„Ако Сърбия се съгласи, Косово може да се съгласи да вземе Прешево, но Белград няма какво да получи. Не искам нищо повече от това Прешево и Медведжа да се присъединят към Косово.

Ще предложим на сърбите двустранен договор. Промяната на границите на Балканите винаги означава война. Няма друга възможност за промяна на границите“, заяви Весели. Той коментира последните предложения за размяна на територии между двете страни.

Все пак Весели припомни, че на официални срещи никога не е ставало дума за размяна на територии. Преговорите между Косово и Сърбия са ключови за членството и на двете страни в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    49 5 Отговор
    Американците ги учат на наглост.

    Коментиран от #5

  • 2 бай Мишо

    8 52 Отговор
    А руснаците не учат другите на наглост, ай отворете си учите бе блядолизци!

    Коментиран от #4, #17

  • 3 Хохи

    35 7 Отговор
    Всеки ден ПРОСТОТИИ НА АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ
  • 4 Хохи

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "бай Мишо":

    Много ДЪЛБОКО си ЗАСПАЛ
  • 5 onq s konq

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "толерантен":

    Руснаците пък ги подучват да не ходят на американско училише.
  • 6 не трий келеш

    26 6 Отговор
    ако не бяха уродливите американци и техните съузници понеже без тях, то американците са кръгла нула във военно отношение, сърбите досега да са си взели косово, черна гора, босна и херцеговина... всъщност само черна гора и хърватска не е сръбска инак останалите зорлен ги откъснаха от тъпите сърби...
    сърбите трябваше да се съюзят с русия и да окървавят балканите, но да си вземат техните си теритоии и да не допускат някакви тъпи мюсюлмани да си разиграват коня, подкрепяни от уродливи американци, но руснаците изтърваха контрола си над балканите и то именно заради сърби и българи продажни политици!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 7 Я изкарай Гано

    16 3 Отговор
    Ще ни запалят чергата. Добре, че е г-н Каракачанов да излезе с армията. :) :) :) И Паси да ни вкара в НАТО, и Свинаров да уволни офицерите, и Радев да нареже МиГ-23. Големи сме!!!
  • 8 Morgoth

    10 3 Отговор
    Има прецеденти за дружеска размяна на земя между държави, но не и такива които са водили война толкова скоро и не признават една на друга границите си. Грешката да се разпредели земята административно, а не етнически е голяма, но надали може да се поправи. Не и от сегашното поколение, преживяло войната.

    Коментиран от #10

  • 9 да се вземе предвид че

    12 5 Отговор
    Отсега нататък територии ще взимат само сърбите, а кирливите "косовари" ще се чудят къде да се скрият като почне патакламата, и ке викат НАТО и САЩ да помагат ама никой няма да дойде.

    Коментиран от #16

  • 10 нормален

    23 4 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Абе какви "дружески", какви "държави", като Косово е бандитско, наркотрафикантско свърталище, трафиканти на хора и търговци с органи.
  • 11 Барчо

    13 5 Отговор
    Така се започва. Уж нямаме претенции за територии, но това изказване си е чиста заявка за искане. В последствие ще прерасне в организиране на метежи и със сигурност ще включат и прословутото изпитано химическо оръжие срещу невинни граждани и готово. Идват налагащите мир и териториите се присъединяват към тях. Сърбите са обречени поради географското си разположение. Единствения и шанс е да се присъединят като руска република.
  • 12 Барчо

    22 6 Отговор

    До коментар #6 от "не трий келеш":

    Американците нямат съюзници. Те имат слугинаж.
  • 13 Арнаутов

    3 17 Отговор
    Да живее Албания!
  • 14 хахаха

    12 3 Отговор
    Силно се съмнявам че Сърбия вече ще даде нещо е така на който и да било,ако стане беля отново НАТО ще бере ядове каквито не е и сънувал а инак ако питаш сърбина колко са му на сърце американците хахаха не могат да ги гледат но политиката е друга тема
  • 15 Балканфънк

    13 3 Отговор
    Стига глупости! Косово дори не държава.
  • 16 трандафор

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "да се вземе предвид че":

    "...и ке викат НАТО и САЩ да помагат ама никой няма да дойде."
    Абе умен, никой няма да дойде, щото са там бре! В Косово има голяма натовска военна база. Сърбите могат само да сънуват за някакви територии!
  • 17 снежко

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "бай Мишо":

    За Бондстийл чувал ли си-най-голямата база на САЩ в Света!?Тази база за какво е там?На 100 и нещо км от България е и всички наоколо внимават да не застрашат демокрацията.
    Няма нефт и газ, но пак я има!
  • 18 Мария

    0 0 Отговор
    Както Западните покрайнини са България,така и Косово е Сърбия. ДРУГОТО Е ЛЪЖА. И ИЗМАМА.Косоварите обратно в страната на орлите ,а Сърбия не може да се индентифицира с бившото Сръбско Хърватско кралство за да смята ,че Западните покрайнини са част от Нова Сърбия.