Last news in Fakti

25 Март, 2018 10:20 6 109 31

Русия да се върне в Г-7

  • русия-
  • кристиан линдер-
  • г-7

Гласове за възстановяването на Г-8 в Германия

Русия да се върне в Г-7 - 1
Снимка: БТА/AP

Западът трябва по-активно да използва каналите за диалог с Русия. Това заяви председателят на германската Свободна демократична партия Кристиан Линдер, цитиран от „Велт ам Зонтаг“.Според него е нужен по-добър диалог с Русия. Той обяви, че за целта може да се потърси форматът Г-7+1.

„Мисля, че Русия отново трябва да се приближи до кръга на Г-8. Междинна стъпка може да е форматът Г-7+1. В момента са необходими ограничителни мерки. Санкциите трябва да се спазват до изпълнение на Минското споразумение за Украйна. Ние обаче трябва да търсим диалог“, заяви Линдер.

През 2014 г. Русия трябваше да се оттегли от формата Г-8. Това стана след бойкот на няколко страни на срещата на формата в Сочи. Причината беше ситуацията в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    29 5 Отговор
    Това си е глас в пустиня, никой няма да го чуе този, гаранция - Франция.

    Коментиран от #11

  • 2 Владо Вр

    28 0 Отговор
    Може би не, може би да! Времето ще покаже. Важното е, ние да сме живи и здрави.
  • 3 г 2

    29 19 Отговор
    Русия да си направи Г2 с КНДР и това е

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 русия е джудже

    14 46 Отговор
    Русия да си направи някакъв съюз с мюсюлманските си съюзничета като Сирия,Таджикистан,Туркменистан и Бангладеш.Руснаците нямат място при богатите и развити страни.

    Коментиран от #9

  • 6 Kcaniba

    40 13 Отговор
    без Русия сте гола вода!!!
  • 7 Borislav Popov

    38 9 Отговор
    Путин каза - Г8 вече е остарял формат. Нищо не печелим от присъствието там . Има много по перспективни съюзи и формати които вършат някаква работа !
  • 8 Borislav Popov

    32 11 Отговор

    До коментар #3 от "г 2":

    Че те вече си го имат. Казва се БРИКС . Това е по вече от половината население на земята.Като наблюдатели и желаещи да се присъединят предната година присъстваха Мексико Египет и др. Нека после пак да разправят че Русия била изолирана.

    Коментиран от #23

  • 9 Borislav Popov

    30 8 Отговор

    До коментар #5 от "русия е джудже":

    Русия си направи съюзите . В БРИКС е половината от световното население. Плюс ШОС . Плюс кандидатите за БРИКС Мексико Египет и др. Плюс държавите свързани с Русия като - Беларус Монголия Иран Куба Венецуела Филипините Боливия Виетнам и др. Кой е изолирания в случая ?

    Коментиран от #15

  • 10 Borislav Popov

    28 9 Отговор
    Китай - на един подпис от смъртоносен удар по долара.
    В популярния алтернативен ресурс Zero Hedge се появи интересна статия, предричаща предстоящия край на долара като единствена световна нефтовалута.
    На 26 март Китай най-накрая ще пусне фючърсни контракти за търговията с петрол с преобладаваща валута китайския юан.

    С такова одобрение "петроюанът" ще стане реален, а Китай хвърля предизвикателство към петродолара.

    Това може да се окаже фатален удар за вече отслабения щатски долар и укрепването на ренминби юана като доминираща световна валута. Знаци в тази насока наблюдаваме от няколко години насам, но това вече е възможно, след като през последните години Китай стана лидер по потребление и внос на суров петрол, изпреварвайки САЩ.

    Коментиран от #24

  • 11 Гост

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    За съжаление си прав.тоя президент на Франция е пълен провал, само мизерия ще направи и на следващите избори ще доведе националистите.боклук
  • 12 Русофил

    6 18 Отговор
    Тия фантазии путин не кълве. Знае той, че Русия сама си е Г. Велика е и ще се оправи. На кукуво ляго.
  • 13 Манолов

    32 9 Отговор
    Минските споразумения не се спазват от Украйна, а не от Русия. Според тях, трябваше тежките оръжия да се изтеглят от разделителната линия и региона да получи автономия. Украинската хунта постоянно нарушава примирията и обстрелва региона. Да сте чули някога сепаратистите да нападат някой град? Не! Това го правят фашистките формирования на властта в Украйна!

    Коментиран от #14, #17, #18

  • 14 Българин

    8 28 Отговор

    До коментар #13 от "Манолов":

    Фашистите са в Кремъл, бе Манолов, точна тяхната пропаганда тиражираш в момента.
  • 15 Рубладжийче

    11 24 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    БРИКС и ШОС отдавна умряха, само русофилите ги реанимирате от време на време. А за фалита на САЩ, дето Китай щял да го предизвика сме чували от откачалки като В. Енчев и чакаме да се случи.
  • 16 Kcaniba

    17 7 Отговор
    Г-8 е остарял формат.
    Той е няква форма на контакти на държави от нато и пияният елцин.
    Китай , Индия и Русшя от ШОС и още 3- 4 от нато трябва да е новият формат.
  • 17 врач

    7 10 Отговор

    До коментар #13 от "Манолов":

    Манолова ти добре ли си ?
  • 18 Румяна Костова

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Манолов":

    Има доклад на ООН за мирните жители,убити от украинската армия.И за въздушно нападение от тях над Донбас.Доскоро официалната версия беше,ме украинците взривявали някакви климатици!!!
  • 19 Истината

    2 3 Отговор
    Бисквитките' ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на 'бисквитки' Вижте подробности Webground Actualno Expert iWoman Sportlive Sofialive Zdravoslovno Bueno Club ДНЕС (28) TRIGGER Лидерът на германските свободни демократи: НАТО да увеличи военния си потенциал 25.03.2018 12:45 239 2 Снимка: Getty Images/Guliver inShare    След изявлението на държавния глава на Руската федерация Владимир Путин за разработването на нови оръжейни системи НАТО трябва да се стреми към увеличаване на военния си потенциал. Това заяви в интервю за неделното издание на германския национален ежедневник Die Welt am Sonntag председателят на Свободната демократическа партия (СвДП) Кристиан Линднер, предаде БГНЕС. „За мен е ясно: въпросите за сигурността, международното право и човешките права са над икономическите интереси", категоричен бе Линднер. След това той поясни: никой не иска нова надпревара във въоръжението, но „готовността към подобно неминуемо последствие трябва да бъде убедителна, за да преосмисли Русия позициите си“.
  • 20 ГОСТ

    8 14 Отговор
    Русия трябва да бъде напълно изолирана от нормалния свят...тя сама работи в тази посока...нека и помогнем...и без Руския газ ЕС няма да пропадне, хранителните стоки , които продават там да ги подаряват на тези в Африка, Афганистан, за да не емигрират , а ВАТЕНКИТЕ в Москва да си гледат рублите и да търгуват със С.Корея и Маадуро във Венецуела
  • 21 гост

    6 2 Отговор
    ами тогава и нас да приемат в Г20...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 русия е джудже

    4 11 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    БРИКС не е военен съюз ,а икономически.Единствената важна държава в него е Китай ,която обаче е много по ценен пазарен партнъор на САЩ от колкото на кремълското джудже.Факт е ,че всички развити и богати държави стоят зад САЩ които са над 60 страни ,а зад Русия стоят само Таджикистан,Сирия и Туркменистан.Все някакви страни от 3-тия свят.

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да уж

    12 2 Отговор
    Сметки без кръчмаря. Кой каза, че Русия иска в Г- то?
  • 26 Да уж

    2 1 Отговор
    Фалшивите профили пак заливат този сайт. Браво с!
  • 27 Borislav Popov

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "русия е джудже":

    За икономическа изолация ли говорим или за военни съюзи ? Щото Русия има подписан военен договор с Индия и негласен с Китай ! Ти смятай колко народ са ! Като прибавим и С Корея Беларус Казахстан Иран и др. - ти върви ги смятай !

    Коментиран от #28

  • 28 русия е джудже

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Какво общо има това "колко народ" били ? В днешно време няма абсолютно никакво значение ,колко ти е голяма армията.Живеем в ерата на технологиите и ако ще и 50 милиона войска да изкараш ,минава един дрон и всичко изчезва.Другото което е ,Русия в момента за собствената си войска няма ресурса да я изхрани и въоръжи цялата.Важно е колко е технологична военно е една страна.А съюзниците на Русия определно ,немогат да се похвалят с такова нещо освен Индия ,която попринцип е по-технологична от Русия.

    Коментиран от #29, #31

  • 29 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "русия е джудже":

    Какъв дрон какви пет лева братчет ? Като ги запукат с ракетите Мексико и Канада ще ги дели един пролив !
  • 30 Ник

    4 0 Отговор
    Сега е М7, когато влезе Русия, ще стане Г8. М са Мижатурките.
  • 31 Пенчо

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "русия е джудже":

    Да бе не може да въоръжи, за това ще правят 2 месеца запас.
Новини по държави: