Last news in Fakti

26 Март, 2018 11:40 3 182 15

ЕС трябва да покаже червен картон на Турция

  • реджеп ердоган-
  • варна-
  • среща-
  • турция-
  • ес-
  • червен картон-
  • четин гюрер

Във Варна Ердоган ще търси легитимност за своя авторитарен режим

ЕС трябва да покаже червен картон на Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Крайно време е Европейският съюз да покаже червен картон на Турция, заяви турският политолог Четин Гюрер. От две години той преподава в университета в Бремен, благодарение на стипендия за учени, преследвани заради политическите си убеждения. Той е сред стотиците учени, загубили работата си заради критики към режима на Реджеп Ердоган.

„Отмествайки поглед от това, което се случва в Турция, Европейският съюз индиректно подкрепя и окуражава Ердоган. Той подкопава устоите на турското общество и въпреки всички престъпления, които извършва режимът срещу опозицията и инакомислещите в Турция, Европейският съюз не намери начин да предприеме някакви мерки. Единственото, което чуваме от Брюксел е, че Европа е притеснена и загрижена“, заяви политологът пред БНР.

„Във Варна Ердоган ще настоява да получи цялата сума по сделката за бежанците. Тук обаче е важно да се каже, че парите от Европа, предвидени за бежанците, не се харчат за тях, а се инвестират в други проекти. По данни на турското вътрешно министерство, до края на миналия месец едва 230 000 сирийски бежанци от общо 3,5 милиона в Турция са настанени в бежански центрове. Други 75 000 сирийски бежанци в Турция са бездомни“, посочи още той.

„Във Варна Ердоган ще търси легитимност за своя авторитарен режим. Той иска да покаже на света, че се бори с тероризма, което разбира се, не отговаря на истината. Иска да демонстрира пред света, че се ръководи от демократичните ценности. На фона на военната операция в кюрдския анклав Африн и навлизането на турската армия на територията на Сирия, Ердоган има нужда от легитимация пред света“, каза още Четин Гюрер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истински Мангал

    18 8 Отговор
    5 от 10 новини за резания хаиде престанете с този сапун
  • 2 Салам Алеко

    17 14 Отговор
    Арестувайте го в името на чивечеството и право в Хага, да изнася шоу пред съдиите!
  • 3 ПЕРО

    20 9 Отговор
    Като покаже ЕС червен картон на Ердоган, той ще пусне 3 милиона бежанци към тях и ще им покаже как ще бъдат прегазени и опустошени !! За мир в дипломацията не се работи с картони , това не е футбол !!!

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Реалиста

    7 6 Отговор
    Е това е цялата истина. Много от тези пари ще отидат за Българските , Сръбските, Босненските и т.н. помаци. От къде пари за Пазарджишките (КАКАВИДИ) да се омотават и за вече хилядите (ракети) с диджей от горе.
  • 5 1111

    4 7 Отговор
    Глупости ръси!Също като оня от движение"РАЗГРАЖДАНЕ",иска му се да се докопа до кокала,смешник .
  • 6 СЕВАР

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕРО":

    Ако не му ги дадат и пусне скакалците към европа няма ли да стигнат за строеж на картонени шлепове и фазерни самолети за да ги връщаме по родните им места .

    Коментиран от #9

  • 7 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕРО":

    За голямо съжаление това е истина. Дали харчи за бежанците или не, това мен изобщо не ме интересува. Това, което е важно за мен е те да се върнат по домовете си или да са където и да е, но не и в България. Германците се зъбят, но ако ги пусне, ще я залеят и изглозгат като скакалци. Някои разправят, че така и така там има над милион бежанци и тя пак е добре. Ма това е сега. Ще ги видим след някоя и друга година. Такива неща не стават толкова бързо като да хвърлиш бомба.

    Коментиран от #14

  • 8 стоян георгиев

    2 5 Отговор
    този турски професор казва тва което нормалните хора виждат,но политиците нямат куража да посочат и да се противопоставят,поне за сега.ердоган прецаква турция ,а европа се бави.колкото по-рано се демонстрира за тва че ердоган е заплаха и проблем толкова по-малко ще са пораженията.ердоган се превръща в турския путин и ситуацията с него ще повтори тази с путин.
  • 9 Барчо

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "СЕВАР":

    По-евтино ще е просто да отвори за тях границите, като ги ескортира до тях. И картона е пари, пък и няма да е популярно. Ще го охрачат. А така ще постави Европа в стойка партер и какво ще прави отзад, той си знае.
  • 10 Иванов

    3 7 Отговор
    Лееекичко да свалят кредитния рейтинг и да променят курса на т. лира и след една година в Турция ще има не 3, а 60 милиона бежанци. Тогава и нащте мангали ще си потърсят работа, а не да пишат срещу страната ни по форумите;
  • 11 ivan4o

    7 4 Отговор
    ех тоя Ердо , днес пак ще дава лекции и ония от еу ще се учат
  • 12 Много Голям Мангал

    2 4 Отговор
    Хайде резнете му веднаж завинаги крилата на тоз агалар.
  • 13 Оргитален Мангал

    2 5 Отговор
    Ще му ги резнат много зе да се прави на велик сигурно прекалява с чая
  • 14 Европеец

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    Само едно ще ти кажа.Ердоган пуска бежанците ЕС затваря границите и тотално ембарго на Турция.Само след 6 месеца гаджалите ще вият като мастии и ще се молят за милост.Това го гледахме преди 2 години с Путин.
    Като му удариха теслата на турчина и се кротна,сега се обажда на Путин и пита може ли това,може ли онова.
    Турците са тъпи същества разбиращи само от тояга и това трябва да се използва срещу тая пасмина.
  • 15 Решение

    0 2 Отговор
    Ако ЕС инвестира тези 8 млрд евро по границата си вместо да ги дава на Турция, пиле няма да може да прехвръкне.Тогава силният коз на Доган се обезсилва, палачинката се обръща и Ердоган ще започне да се моли за помощ и ще изпълнява всичко което му се каже.