Last news in Fakti

26 Март, 2018 16:15 16 802 23

Осман Октай: Борисов постави в капан цяла Европа

  • осман октай-
  • бойко борисов-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ес

Очевидно е, че Ердоган рекетира ЕС, категоричен е бившият зам.-председател на ДПС

Осман Октай: Борисов постави в капан цяла Европа - 1

Всички, които възхваляват днешната среща във Варна, трябва да си отговорят на един въпрос. А той е: По чия инициатива е тази среща? И ако направим детайлен анализ кой печели от нея, ще видим, че тази среща обслужва единствено турският президент Реджеп Ердоган. Това заяви пред "Фрог нюз" бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Очевидно е, че Ердоган рекетира ЕС заради бежанците от Сирия. На всичко отгоре употребява европредседателството на България и чрез премиера Бойко Борисов поставя ЕС в собствения си капан за вътрешно-политическа употреба.

През цялото време българските представители-посредници говорят за рекета на Ердоган с бежанците. Обясняват ни как трябва да му се изплатят милиардите от Брюксел. И нищо друго не ни казват. Не се поставя изобщо на дневен ред въпросът за ситуацията, която се провокира от Ердоган през последните 18 месеца след т. нар. военен преврат и репресиите, които той осъществява в продължение на тези 18 месеца.

Нищо не се казва и за военната агресия на Турция в Сирия. За всички е ясно, че ставя дума за етническо разчистване на кюрдски територии. В тези територии той се готви да върне около 3 млн. сирийски бежанци. Той затова ги държи. Иска друг да плати сметката за тяхната издръжка. Близо 600 хиляди образовани сирийци ги направи турски граждани и над 200 000 деца, родени в лагерите, вече са с турски паспорти. Ердоган се готви да върне тези хора в освободените територии.

Защо Туск и Юнкер не отговориха веднага дали тази среща ще се проведе? Защото Ердоган, точно преди срещата, отправи тежки обвинения към държави от ЕС. Има страни, които вече са с прекратени дипломатически отношения с Турция. В една такава ситуация, Ердоган няма никакви намерения за сближаване или за продължаване на преговорите за членство в ЕС. Той ясно се изрази: Европа няма да ни учи на демокрация.

Думите му са красноречиви - втвърдява тона. Турският президент заплашва Европа с бежанците, ако не получи милиардите. Ердоган има нужда от тези пари, особено с военните действия, които е предприел. Зависимостите на Борисов го превърнаха в посредник на Ердоган за употреба на Брюксел.

Борисов и Захариева непрекъснато обясняват, как ЕС е длъжен да даде на Турция парите срещу рекета на Ердоган. И как Европа трябва да преговаря с диктатора, да не казвам с човека, който осъществява терористични действия на чужда територия. В тази сложна ситуация страната ни не може да извлече никакви дивиденти. Следващата година в Турция предстоят избори-президентски и парламентарни. Ердоган само за това говори. Той обяви САЩ и редица европейски държави за врагове на Турция и мюсюлманите. Вие сещате ли се как тези страни ще преговарят с Ердоган? Защото аз не се сещам!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грос

    96 14 Отговор
    ерДухан е съвременният ХИТЛЕР, а Борисов неговия лизегъзец!
  • 2 bbb

    32 56 Отговор
    Тоя специалист досега каквото е прогнозирал нищо не е познал

    Коментиран от #20

  • 3 Мехмед бей

    24 29 Отговор
    Щом не искаш сирийци във Европа тогава ще участваш за изчистването на терора в сирия или ще инвестираш турската армия добре си казва ердоган
  • 4 Яьjdhd

    49 11 Отговор
    България можеше да бъде приета в ЕС още след 2рата Световна Война, но ЕС не се интересуваше от БГ, въпреки че БГ си беше сравнително развита за онези времена и имаше потенциала за повече. Затова БГ стана част от СССР и народа трябва да им е благодарен или не , нз, те си решават, но ако не бяхме станали част от СССР - Югоизточния район нямаше да е част от БГ, а щеше да е част от Турция. След разпада на СССР, БГ можеше още през 1992 година да стане част от ЕС - тогава БГ имаше развита икономика, образован и здрав народ, пазари на изток. Но ЕС не искаха БГ, чак на 11.09.2001 година, след атентатие в Ню Йорк , се тръгна към политика на война с Близкия Изток и БГ стана интересна за НАТО като сухопътен коридор към Близкия Изток. Затова започнаха преговори за присъединяването на БГ и тя беше приета 2007 година в НАТО, защото на НАТО им трябва БГ територията за транзит на оръжие и войски към Близкия Изток. Освен това ЕС върви към война с Турция и БГ е основната територия на която ще се водят бойните действия. Сега НАТО и ЕС искат да присъединят Сърбия, защото Сърбия е основен коридор през който да се движи сухопътната армия на НАТО от Германия към България, за да воюват на наша територия с Турция. Ако планът на ЕС за атентатите през 2001 година и войната с тероризма не се беше осъществил - БГ още нямаше да е част от ЕС, защото западноевропейците никога не са харесвали, уважали и искали БГ. Ние сме в ЕС заради НАТО и заради нищо друго. Така че народа да не очаква
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 казаха ли ви го

    60 10 Отговор
    Осман Октай: "Нищо не се казва и за военната агресия на Турция в Сирия. За всички е ясно, че ставя дума за етническо разчистване на кюрдски територии."

    Ето, турчин си признава за какво става въпрос, а разни типове като Хасан ни разправят, че било, за да има мир в Сирия...
  • 7 Хасан

    30 24 Отговор
    Осман е сигурно е на ясла към някаква фондация която е против Ердоган...Защо не казват за Сащ окупатор в Сирия ,но за Турция казват????
  • 8 Хасан

    33 16 Отговор
    Англосаксонеца е свикнал да взима ,а не да плаща...сега Турция им вика че трябва да си платят
  • 9 месара

    19 7 Отговор
    тоя па кой го покани да дава мнение?! а ердоган наистина изнудва милионерите в брюксел, ако пусне "мигрантите" да плъзнат из Европа,..... става страшно. не за нас, тук те няма да стоят, да му мислят германия и франция. за всички проблеми в Европа е виновна другарката меркел с неиното добре дошли, тя отвори вратите на "мигрантите" терористи, тя наливаше в банковата сметка на ердоган милиони уж да спира "мигрантите". е сега, ше си сърбат надробеното!
  • 10 ALFA-A1

    12 20 Отговор
    Стар комунистически доносник и...куку!!!
  • 11 mediator37

    40 9 Отговор
    Перфектен анализ.
    Турските тролове газ пикаят. Истината боли.
  • 12 Не съм от делиормана

    10 20 Отговор
    Османе , забравяш че има предварителен договор със ЕС и Ердоган.
    Ами договорите са за това , а именно да се спазват. В случая Ердоган ще си получи средсвата обещани от ЕС . А за преврата, кви ги бръщолевиш? Че всяка държава има право да наказва предателите за събарянето на зконното правителство с преврат. Предателите не ги очаква нищо добро, това се отнася за всичките. За сирия,: лъжеш или не знаеш че тези земи не са на кюрдите. А са на тюркмени и на араби. Погедни как местното население посреща аскера бе Осман ефенди. Нещо повече самото местно население подгони терористите в някои села. За това турският аскер освобождава , и оставя на местно самоуправление. Има норвежки медия в момента там и отразява обективно и безпристрастие. ГОлямата политика е за сериозни , умни, и честни хора.

    Коментиран от #13

  • 13 Pffy

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "Не съм от делиормана":

    Ами защо ердухан трябва да получава парите.парите трябва да се преведат на сметките на всички емигранти които се намират във Турция.така трябва другото е ала бала,
  • 14 гъстти

    12 4 Отговор
    О. О.....й да мълчи познаваме го много добре от ДС-то малко ли турци истезаваха . До вчера взимаха пари с чували от арабския свят и турция , че турците видиш ли нямали права в БГ и си направиха биснес обрачите, та сега почнаха друга песен с други пари да пеят. Човек, който предава своя народ как се нарича О. О....й.
  • 15 Точно тъй

    27 9 Отговор
    Браво на Октай ,абсолютно точен коментар.Направо ги разби !!
  • 16 име

    7 4 Отговор
    Османе , нищо не казваш за тракийският проблем!? иначе си голяма работа.
  • 17 ОБЕКТИВНО

    10 3 Отговор
    Аз чета и анализирам само ( независими) и обективни хора. В случая ,лицето не отговаря на моите принципи. Тъй като съм безпартиен и независим , горе долу може да се каже че съм обективен.
    Когато има преговори , знчи нещата са в положителна посока. Независимо по колко от темите са решени. Никой не разчита на 100% пробив в преговорите. Спокойствието на европа дължиме на гн. Ердоган, не може някой да го отрече. Разбира се всяко нещо си има цена , похарчените средства за бежанците са много пъти повече от предлаганите от ЕС. За журналистите: само да отразят фактите каквито и да са , без симпатии и антипати. За фалшивите новини и клевети , трябва да си носят отговорност.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 vasik atanasova

    8 3 Отговор
    браво на ОКТАЙ

    МНОГО ХУБАВ И ТОЧЕН КОМЕНТАР
  • 20 Пижо

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "bbb":

    Напротив. Всичките му анализи са изключително точни и професионални. Процента познаваемост е около 80.
  • 21 Пижо

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "ОБЕКТИВНО":

    За какво спокойствие говориш ? Та той финансираше терористите от ИДИЛ, лекуваше ги в турски болници, снобдяваше ги с оръжие, пропускаше през турска територия кандидат терористи он Европа.
  • 22 Hasan

    4 2 Отговор
    Много е тъп
  • 23 Yavuz

    3 3 Отговор
    Осман Октай и Велизар Енчев все едно от една и съща секта са,преди да е приключила срещата старейшината ДС им предоставя материала за пред медиите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове