Last news in Fakti

27 Март, 2018 13:31 3 596 9

41 деца са загинали при пожара в Русия

  • русия-
  • пожар-
  • деца-
  • загинали-
  • мол-
  • кемерово-
  • путин-
  • жертви

Ужасяваща трагедия на руска земя

41 деца са загинали при пожара в Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Сред жертвите на пожара в руския град Кемерово има 41 деца, съобщи РИА Новости, позовавайки се на местните служби. Общо 64 души са жертвите на трагедията, като е възможно броят на загиналите да се увеличи.

Това означава, че по-голямата част от загиналите са деца. Други четиринадесет души, сред които три деца, са настанени за лечение. Тази сутрин руският президент Владимир Путин пристигна в града, за да се запознае отблизо с разследването.

В региона е обявен тридневен траур. Пожарът пламна на последния етаж в голям търговски център с кино, магазини и боулинг зали. Посетителите на мола на практика са били в капан, защото пожарните изходи са били блокирани. Путин каза, че причина за трагедията е „престъпна небрежност“.

Разследващите съобщиха за сериозни нарушения както при въвеждане при експлоатация на центъра, така и в процеса на работата му. Вече са арестувани петима души, включително ръководителят на компанията, която управлява търговския център и охранител, който изключил противопожарната сигнализация. Освен това аварийните изходи били затворени, което затруднило евакуацията на хората.

„Какво става у нас, нямаме бойни действия, няма неочаквано изпускане на метан в мина. Хората отишли да си починат, деца. А ние говорим за демография и губим толкова хора, защо? Заради престъпна небрежност, заради безхаберие“, каза Путин. Той изрази съболезнования към роднините и близките на жертвите, след което посети местна болница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    7 14 Отговор
    Докато дрънка с оръжие срещу целият свят, оркът остави собствената си страна да бъде ограбвана от олигарси и да се шири корупцията и безхаберието. Жалко за малките ангелчета.
  • 2 Русофил

    9 13 Отговор
    Винаги това е резултата от управлението на Путин. Деца, жени, невинни жертви, жертви, жертви. Все същата липса на отговорност, нарушаване на елементарни норми и неприкрита безчувственост. И в Сирия, и в Англия, и в Кавказ, и в Русия.
  • 3 mediator37

    19 5 Отговор
    Абе вие хубаво пишете, ама и хубаво забравяте. Дискотека Индиго, Цветята, свещите, а? Наводненията, а ? Тунелите ни с падащи винкели, а?
    Много ви къси умовцете.
    Къде по света държавната администрация си е на мястото? Никъде. И у нас и в САЩ и навсякъде по света държавната администрация, тутманиците тичат подир събитията като журналисти. А им се плаща да изпреварват събитията, да правят проверки, да правят предписания, да предотвратяват. И с язовирите ни е същата работа и басейните по курортите, които засмукаха 14 годишно германско момиче и го убиха и т.н. и с тунелите ни от които падат винкели и убиват хора в коли.
    А на бас, че сега в цяла България почват проверки за аварийни изходи, пожароизвестяване и т.н. Ама като стана мазало и пресата нададе вой.

    Коментиран от #4

  • 4 mediator73

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Не сме забравили Индиго! По написаното си личи, че цял живот си живял в кочина. Жалко!
  • 5 Кcaniba

    10 2 Отговор
    голяма трагедия е!!!
    Жалко еза децата.
    Дано Европа също изрази съболезнованията си.
    Инак бих помислил, че се радва на смъртта на руските деца, както премълчаваше за смъртта на децата в Донецк и Луганск....

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    5 7 Отговор
    Не са загинали 64 човека а около 300 човека. Руските власти запретиха да се назовава точната цифра. Известни руски виделблогери като Немагия които имат над 1 млн последователи, открито пуснаха записа на МЧС, в който се казва как им свършиха човалите за загиналите и те се обадиха на болницата, да им подготви още 80 , защото са изхарчили около 160, а в сградата има още 60 човека които не са намерени. Който не вярва да набере в YouTube трагедия в Кемерово, немагия ще ви включат записа.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сибирь

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Как според теб се крият загинали по моргите?!! А "Немагия" са *****
  • 9 John

    0 0 Отговор
    Жалко за дечицата и всички хора загинали в тази нелепа трагедия и мир на душите им.
    Навсякъде по света стават трагедий , дразнещото в някои от тези които пишат е че звучат -клюкарско-махленски -т.е. да оплюем някого бе значение дали разбираме или не къде е проблема.. Личи си как някои подражават и говорят срещу Путин, само че лично аз не се сещам в така нареченото ново време дали е имало по-добър управленец в Русия , или може би някой си го предстяваят по Български както казват старите хора ( слободия ).Дрънкал бил с оръжие , ами как да не дрънка като отсреща си е цяло трещене на оръжие - ама не се получава. И да отбележа аз не съм защитник нито на Русия нито на Америка, просто съм за правдата.Ако някой си мисли че света ще се оправи с магическа пръчка и този който той харесва ще е спасителя на света е вероятно наивник и преди всичко глупак.Казаното от mediator 37 ми хареса , Русофил-а и Пеньо да се пообразоват малко повече преди драскат глупости.Изразявайте си мнението безпристрастно бе хора по честрно , ама то който има чест има които няма то няма как да се появи от нищото.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания