Last news in Fakti

27 Март, 2018 10:08 3 674 11

Путин каза защо се е стигнало до трагедията

  • русия-
  • владимир путин-
  • небрежност-
  • престъпна-
  • пожар-
  • трагедия-
  • мол-
  • кемерово

Властите арестуваха няколко души след огнения ад

Путин каза защо се е стигнало до трагедията - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин заяви, че до трагедията в град Кемерово се е стигнало заради „престъпна небрежност“, съобщи ТАСС. Държавният глава посети мястото на трагедията.

Най-малко 64 души загинаха при пожара в търговския център, сред жертвите има и много деца. „Хората са дошли тук да си починат, деца... Говорим за демография и загубихме толкова много животи заради престъпна небрежност и нехайство“, каза Путин.

Руският президент поднесе съболезнованията си за близките на загиналите при пожара и нареди на службите да разкрият кой е отговорен за случилото се. Все още не е ясно какво е причинило пожара, но стана ясно, че са допуснати сериозни нарушения.

По първоначални данни огънят е пламнал на четвъртия етаж на търговския център, което е довело до рухване на покрива. Работи се по няколко версии, като приоритетната е неизправен електрически кабел, предаде агенция „Интерфакс“, позовавайки се на източник от службите за технически надзор.

Вече са арестувани петима души, включително ръководителят на компанията, която управлява търговския център и охранител, който изключил противопожарната сигнализация. Освен това аварийните изходи били затворени, което затруднило евакуацията на хората, твърдят още разследващите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    18 9 Отговор
    „Хората са дошли тук да си починат, деца... Говорим за демография и загубихме толкова много животи заради престъпна небрежност и нехайство“, каза Путин.ТОВА СА ДУМИ НА ДЪРЖАВНИК,СИЛНО ЗАГРИЖЕН ЗА ХОРАТА И СТРАНАТА СИ.ДУМИ НА ЧОВЕК ЗНАЕЩ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.УБЕДЕН СЪМ,ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ МНОГО НЕЩАТА.ДАНО ЗА В БЪДЕЩЕ НЕ СЕ СЛУЧВАТ ПОДОБНИ НЕЩА ,НО РУСИЯ Е НЕОБЯТНА И ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ НЕХРАНИМАЙКО ДА НЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА.

    Коментиран от #4

  • 2 Пеньо

    11 21 Отговор
    Велик е! Веднага разреши случая! Ако беше там преди ден щеше и да угаси огъня!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Диди

    11 0 Отговор
    Жалко за починалите хора.Нехайството на безотговорни хора води до такива трагедии. Как може да се изключи пожарникарната сигнализация,това е престъпление.Например в Германия там където има пожарникарска бутилка,пред нея не трябва да стои нищо,което да пречи за бързо реагиране пли опасност,както и изходите за такива цели.Мисля,че такава безоотговорност е резултат на манталитетно мислене.Така е и в Българиявсеки мисли,ме нищо няма да се случи,за да се спазват изискванията. Невинни хора умряха заради негодници.Трябва да бъдат наказани с най голямата строгост на закона и да гният в затворът.
  • 4 Барчо

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Необятна е ключовата дума. А за такава държава управлението трябва да е с желязна ръка. Това става когато властта е съсредоточена в ръцете на един човек и почти всичко зависи от него. За съжаление обаче той не е слънце да огрее навсякъде. Въпреки това империята се изгражда и процъфтява до момента до който не дойде псевдо император и която и да е империя се разпада. По тази причина колкото и да ми е тъпо Русия е обречена ако действително Путин не направи през този си мандат тотална промяна за начина на управление като законодателство и начертана доктрина, която никой да няма възможност да промени. Пример за такава политика е Америка. Независимо кой е президента. Добър, лош, луд, шут. Политиката е една и съща. Не ми харесва политиката и, но ми харесва че никой не може да я пренасочи.
  • 5 ЗайоБайо

    5 2 Отговор
    Веднага реакция, на баба фрау и трябваше около година да поднесе съболезнования на близките на загиналите при атентата в Берлин.
  • 6 куку руку ку

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Сарказмът е неуместен.
    Бог да прости загиналите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факти

    5 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Още по-шокиращо е, че руските власти принуждават семействата на загиналите да подписват декларация за неразгласяване на информацията, преди да бъдат допуснати до разпознаване на телата. по подобен начин след трагедията в театъра на Дубровка на семействата и близките е било забранявано да разказват за трагедията, като са били заплашвани, че няма да получат телата на загиналите си близки
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да уж

    9 0 Отговор
    Пожарите навсякъде се случват. И не се случват просто така - значи някой някъде е сгафил, нещо не е догледал, не спазил правилата и т.н..
    Човешкият фактор не съществува само в природни стихийни бедствия, макар че и в това вече се пораждат съмнения.
  • 11 Кака Гинка

    12 2 Отговор
    Държи се достойно,както винаги и това му печели уважение навсякъде - независимо колко лаят против него тъй наречените "политици" от ЕС.Ако трагедията се беше случила някъде в Европа,като нищо щяха да кажат:"Кремъл има пръст".За цялата им некадърност,алчност и сервилност към САЩ, все Путин им е виновен.Поне съболезнования да бяха изказали ей така, "от кумова срама"...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания