Last news in Fakti

27 Март, 2018 15:45 2 380 2

Най-смъртоносните пожари в историята на Русия

  • перм-
  • пожари-
  • русия-
  • история-
  • нощен клуб-
  • загинали-
  • трагедии

Пожарът в Кемерово не е най-смъртоносният в руската история

Най-смъртоносните пожари в историята на Русия - 1
Снимка: Wikipedia

Най-малко 64 души, сред които 41 деца, загинаха при пожара в руския град Кемерово. Огънят избухна на последния етаж на голям мол, причинявайки трагедия с огромни размери. Тя обаче е можело да бъде избегната.

В хода на разследването се оказа, че посетителите на мола, голяма част от които малки деца и младежи, са били на практика в капан. Пожарните изходи са били заключени, пожарогасителите са били в неизправност, а освен това не е работела и пожарната аларма.

Руският президент Владимир Путин заяви, че става въпрос за „престъпна небрежност“ и обеща да накаже виновниците. Хиляди хора излязоха по улиците на града, за да изразят гнева си. Това обаче не е най-смъртоносният пожар в модерната история на Русия, пише „Интерфакс“.

През 2009 година 156 души загиват в огнения ад на нощен клуб „Хромая лошадь“ в град Перм, други десетки са ранени. На 5 декември клубът празнува годишнина и са поканени близо триста души. Малко след полунощ обаче всичко се обърква. Забавляващите се виждат пламъци над главите си, причинени от пиротехниката. Първоначално дори си мислят, че това е част от шоу програмата.

Секунди по-късно обаче осъзнават, че са в смъртоносна опасност. Пламъците бързо се разпростират и за броени минути пожарът се превръща в национална трагедия. По-късно разследването показва, че са пренебрегнати условията за безопасност. Като основна вина се посочва и липсата на изходи за евакуация. Пожарникарите изваждат телата на загиналите, а равносметката е ужасяваща – 156 загинали.

През 2007 година пожар в старчески дом в Краснодар отнема живота на 63 души. Година по-рано пък 46 души загиват в московска болница. През 2003 година при пожар в Руския университет на дружбата на народите умират 44 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 1 Отговор
    За съжаление и сега ще продължи да нараства броят на жертвите. От съседни градове са дошли два автобуса с деца за да гледат анимационни филми. Две от трите кинозали са били почти пълни. В града са свършили чувалите за трупове.
  • 2 само истината

    1 0 Отговор
    Този е най смъртоносния до сега.
    Тепърва ще излязат истинските данни , но лекар от бърза помощ на кемерово каза, че в тяхната морга има повече от 300 -повечето деца.

    И друго -гледах видео от охранителна камера от Мол а . Пожара е предизвикан умишлено. Има кадри в които мъж с черна тениска и черни панталони , с малък сак се приближава до нещо -може би кош за отпадъци, не се вижда съвсем. Вади нещо от сака и го хвърля там. След това се отдалечава.
    5 мин. по късно от там тръгва пожара .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания