Last news in Fakti

27 Март, 2018 18:55 5 010 19

Разпадане на Македония води до Велика Албания

  • македония-
  • янис варуфакис-
  • албания

Янис Варуфакис призова за диалог със страната

Разпадане на Македония води до Велика Албания - 1
Снимка: БТА/AP

Разпадането на Македония ще доведе до създаването на Велика Албания. Това заяви бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис, цитиран от Top Chanel.

Той представи новата си партия „Движение за демокрация в Европа 2025“. Според него спорът за името на Македония с Гърция е свързан с Велика Албания.

„Не трябва да мислим, че най-голямата заплаха от нашата съседка се корени в паметниците на Александър Македонски. Тя се корени в създаването на Велика Албания“, заяви Варуфакис.

Според него в Тетово има въоръжени албанци. Той твърди, че те са готови да разделят Македония с логиката за Велика Албания. Варуфакис смята, че това няма да е добре за Гърция.

Двете страни водят преговори за смяната на името на Македоняи. То е ключово за членството на страната в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Владо Вр

    29 1 Отговор
    Когато македонците изтрезнеят от патриотарството си, и осъзнаят албанската опасност, вместо да се карат с комшиите си, може би ще оцелеят като държава! Но не съм оптимист. Очаквам до 20г да има велика Албания, с братската помощ на САЩ и шантави те - либерално настроени европейци.

    Коментиран от #9

  • 3 МНООГО СИ ПРОСТ

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Арнаутов":

    ИДИ В ИСПАНИЯ ФРАНЦИЯ ИТАЛИЯ ГЪРЦИЯ ПЪЛНО Е С ЕМИГРАНТИ ПО СКОРО САМО ИЗВЪНЗЕМНИ НЯМА НО Е ПРЕТЪПКАНО С ПОЛИЦАИ НА СЯКО КИШЕ ПО ЧЕТИРИМА И ТО СЪС ЗАРЕДЕНИ АВТОМАТИ НЕ КЪТ НАШТИ СУЛЮВЦИ ДЕТ ГИ КОМАНДВАТ РОМСКИТЕ БОСОВЕ.

    Коментиран от #15

  • 4 Арнаутов

    6 1 Отговор
    Нямам предвид албански гасарбайтери, а албанци- елини по рождение. Нещо като елините българи в Северна Гърция. Не ти се сърдя, то чиляк не може да знай всьо и вся.

    Коментиран от #12

  • 5 дявола

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Арнаутов":

    в турция арнаути, в южно славянските държави арбанаси, в Италия арбереши, в гърция арванитас = албанци = трако-илирийци
  • 6 Експерт

    4 10 Отговор
    Ясос! Разпадане на Македония води до Велика Албания и Велика България!

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Снайпера

    17 4 Отговор
    Трябва да се внимава с Албания това е една ислямска фундаментална държава която само чака да намери цаката на Македония и после на Сърбия не трябва да и се разрешава,ако не съм прав дайте минуси!
  • 8 Али от Кърджали

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Експерт":

    Мечтите са безплатни.
  • 9 Барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Владо Вр":

    Забелязваш ли в статията че се споменават "въоръжени албанци"??? Може би няма да се чакат 20 години за това, което предричаш. Ще бумнат някоя отиграна вече форма на агресия срещу "горките мирни албанци". Най-вероятно ще думнат "химическа тоалетна" и веднага отвратителните макета ги заличават от картата на света. Тогава ние естествено ще свирим в оркестъра и ще гледаме отстрани цъкайки. Така вече ще имаме не съседи православни, а още едни комшии.

    Коментиран от #18

  • 10 Пенчо

    4 3 Отговор
    Защо не е българска, Македония е България, какви са тези глупости. Кой го решава това?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ко рече

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Арнаутов":

    Арнаутов ,гледай си помаклъка и не се мешай в македонските пробеми ...далече си от там
  • 13 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    велика албания ще е много велика няма що.ако се обединят албания косово и македонските албанци ще го добутат до 6 млн.държава.голям гръцки проблем ще се очертае при тва положение.и като гърците не искат велика албания що не пуснат македонците в европеиския съюз и нато ?
  • 14 Албанец

    8 2 Отговор
    Като гледам колко прост, неук и глупав народ пише "коментари", нищо добро не чака България. С простотия не се успява. Иска акъл, дупе и яко бачкане.
  • 15 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "МНООГО СИ ПРОСТ":

    Как са въоръжени не знам,но гледам на you tube, шубе ги е да се намесят когато някой емигрант се развитие.Там,където аз съм ходила из Европа има засилено присъствие на полицаи само около празници .И на карнавала февруари в Германия беше пълно с полиция,да.
  • 16 Гост

    8 2 Отговор
    Тея малаки съвсем почнаха да дават наклон и да се месят в българските земи. Ние само траем като мишоци.защото сме си такива. Ликвидираха цялата ни армия тея долни продажници.и са за 6 самолета вой до небесата.тя македонската армия е по силна от българската. Няма толкова измекярска страна като нашата. Наистина няма.
  • 17 незнайко

    0 0 Отговор
    Откакто БЪЛГАРИЯ бе приета за член на ЕС, той започна бавно и постепенно да се разпада !!! Това е вследствие на циганската инвазия в страните от ЕС !!! Другата прличена е "голямата помощ" на САЩ към ЕС !!! В интерес на истината АЛБАНСКИЯ реотан най накрая ЗАГРЯ !!!
  • 18 Роза Методиева

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    Ние, българите, още не можем да се оттървем от частнособственическото ни чувство спрямо Македония!! Македния към момента си е една суверенна държава!!! Ако искаме да имаме приятелство с македонците, трябва да им зачитаме тяхното право на име на самоопределение и т. н. Не е ли обидно да искаш от един народ да си смени името, да се откаже от езика си или насила да искаш да се присъедни към друга държава или др. п. глупости! Този македонски народ да не би да е някакъв безчувстен народ, без историческа и родова памет!? Не трябва ли да им зачитаме тяхното достойнство, право да си обичат Родината, езика, фолклора си и литературата си? И те и ние знаем, че езиците ни са близки, както и със сръбския език сме близки? Някой да кара сърбите да се откажат от езика си и да го нарекат български? Ами по същата логика и македонците имат право да ни кажат вашия език е произлязъл от македонския !!! Нали, много може да се спори българския език ли е произлязъл от македонския или обратното! Особено като имаме предвид, че братята Кирил и Методий са родом от Солунския край, най-вероятно е те да са владеели местния диалект! Обърнете внимание на старобългарските книги и евангелията, диалекта е много по-близък до македонския! Обаче тези спорове би трябвало да ни сближават, тъй като най-важния извод е, че днешните литературни бългрски, македонски, сръбски, словенски и др. езици са производни един на други и са от групата на негръкоговорящите народи!!! И това трябва да ни обединява
  • 19 Гого

    3 3 Отговор
    Това очаква и България велика Турция въпрос на време. И без това след време Българите ще са изчезващ вид и ще бъдат записани в червената книга. След Индианците и Инките Българите са следващите които няма да ги има.
Новини по държави: