28 Март, 2018 10:21 1 512 4

Скопие: Слято име не е достойно решение за името

  • македония-
  • скопие-
  • гърция-
  • никола димитров-
  • велика албания

Достойно решение за проблема около името е онова, от което няма да се срамуваме, твърдят от македонски лидери

Скопие: Слято име не е достойно решение за името - 1
Снимки: БТА/АР

Достойно решение за проблема около името е онова, от което няма да се срамуваме. Слятото име не е това. Уверен съм, че Гърция има много сериозен дългосрочен стратегически интерес Република Македония да бъде близък съюзник, да бъде част от ЕС и НАТО, е заявил македонският външен министър Никола Димитров, цитиран от македонските вестници.

Той посочил, че Скопие и Атина са съседи и винаги ще бъдат такива.

Скопие: Слято име не е достойно решение за името

Ако намерим достоен начин на превъзмогнем този проблем, това ще бъде много важно за бъдещето на Македония, заявил още ръководителят на македонската дипломация, съобщава в. "Нова Македония".
Разпадането на Македония ще доведе до Велика Албания. За това предупредил бившият министър на финансите на Гърция Янис Варуфакис, пише в. "Вечер".

По време на представянето на новата си партия Варуфакис изтъкнал, че спорът между Македония и Гърция за името е свързан със създаването на Велика Албания. Необходимо е да се разбере, че най-голямата заплаха от нашия съсед не са демонстрациите за Александър Велики, а самото разпадане на държавата, заявил Варуфакис, цитиран от в. "Вечер".

Скопие: Слято име не е достойно решение за името

Варуфакис пояснил, че има въоръжени албанци в Тетово, които са готови да поделят Македония с логиката да бъде създадена Велика Албания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ford Prefect

    18 2 Отговор
    Макета, пишете се българи дорде е време, че шиптърите са приготвили вазелина.
  • 2 реалист

    6 3 Отговор
    За мен Македония е една измислена държава.Въпреки,че няма да кореспондира с тяхната "национална гордост" най-подходящото име е сегашното международно-БЮРМ. Ако македонското ръководство са разумни трябва да приемат това име-най-ясно характеризира държавата Македония.Колкото по-бързо влезнат в ЕС е добре за тях,биха се чувствали относително сигурни и защитени от напъните за велика Албания.

    Коментиран от #4

  • 3 хаха

    2 3 Отговор
    нямат късмет макетата, 40 години живуркаха като "македонци" на държавна издръжка в Югославия, но купонът отдавна свърши.
  • 4 Ford Prefect

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    Тя не е само според измислена. Всички знаят, че е измислена, само "макетата" още се правят на разсеяни. Измислиха я рушняците, понеже много ни обичат и решиха да ни разделят. Братски славянски православни ценности...
Новини по държави: