Last news in Fakti

29 Март, 2018 09:55 1 240 8

Лондон разследва руската корупция на Острова

  • владимир путин-
  • русия-
  • великобритания-
  • сергей скрипал-
  • лондон-
  •  владимир ашурков

На първите изслушвания пред депутатите говориха експерти за това колко са мръсните пари от Русия в Обединеното кралство

Лондон разследва руската корупция на Острова - 1

Комисията по външна политика към Камарата на общините в британския парламент започна разследване на руската корупция във Великобритания, съобщи ВВС.

На първите изслушвания пред депутатите говориха експерти за това колко са мръсните пари от Русия в Обединеното кралство, как те са свързани с Владимир Путин и защо правителството е толкова вяло в мерките срещу тях.

Сред поканените от депутатите бяха изпълнителният директор на Фонда за борба с корупцията Владимир Ашурков, организаторът на екскурзии за руски олигарси до местни замъци Роман Борисович, директорът на Центъра за изследване на финансовите престъпления и проблемите на сигурността към Обединения кралски институт по отбраната Том Китинг и трима британски журналисти, специализирани в руската тематика.

Лондон разследва руската корупция на Острова

"Казвам едно и също през последните пет години, другите участници в дискусията също. Много рядко имаме такова ниво на обсъждане, но в действителност не е направено нищо ново. Остава само да се надяваме, че властите накрая ще предприемат нещо срещу корупционните финансови потоци, идващи от Русия." - заяви пред ВВС Владимир Ашурков.

Последният е сподвижник на Алексей Навални, който получи политическо убежище в Обединеното кралство.

За започването на разследването беше съобщено на 26 март, в разгара на конфликта между Лондон и Москва във връзка с покушението срещу бившия двоен агент Сергей Скрипал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    17 5 Отговор
    лондон да разследва островната корупция по света
  • 2 El comandante

    11 4 Отговор
    Кучетата лаят кервана си върви .умрелите руски предатели да са живи и здравиХаХаХа
  • 3 реалист

    13 1 Отговор
    Парите дори и да миришат са си пари.

    Коментиран от #8

  • 4 😋😀😀

    6 4 Отговор
    Ще им прилапат краднатите парици на руските олигарси "благородните със синята кръв". Скрипала кучета го яли.
  • 5 Да уж

    13 3 Отговор
    А! Добро утро! Чак сега се сетиха!
    Защо ли преди изборите кандидат за Президент Титов донесе списък с руските богаташи, които искат да се върнат от Великобритания пак в Русия?
    Значи руснаците ги преследват, а англичаните ги приютяват, като невинни агънца, а сега се сетиха да разследват техните капитали.
  • 6 Абрамович

    8 2 Отговор
    Ай стига с тия глупости .
  • 7 Баце Роман Абрамович

    11 0 Отговор
    А га ядахте кифтетата не ривахте, а?
  • 8 един

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    Че е така, така е, обаче никой не е завлякъл парите в отвъдното. Винаги остават. Докато ги натрупаш обаче, си подложен на рискове, на психическо натоварване, страх от крадци и убийци, особено ако си ги натрупал далавераджийски, както е в повечето случаи. И за какво е всичко това? За да си купиш прескъпа кола, да си построиш помпозна къща и да трепериш, да се обградиш с мутри, които да те пазят, и накрая пак да те застрелят някъде. Заминаваш, а парите ти остават. И за какво си живял? За да трупаш пари, които не са ти донесли нищо друго освен напрегнат и мъчителен живот. Загубил си човешкия си облик, забравил си какво е чест, съвест, овълчил си се до оскотяване и ламтиш, ламтиш. Доволен си ако излъжеш, ограбиш, отървеш кожата въпреки престъпленията си. Както е в повечето случаи. Има ли поне един олигарх, който денонощно да не се бои за живота си или да не го разобличат как е окрал държавата? Ние у нас ги наричаме бизнесмени.
Новини по държави: