Last news in Fakti

30 Март, 2018 16:15 3 602 43

Берлин: "Скрипал" оставя британците в ЕС

  • брекзит-
  • великобритания-
  • сергей скрипал

Волфганг Шойбле се надява Лондон да преосмисли излизането си от съюза след историята с отравянето

Берлин: "Скрипал" оставя британците в ЕС - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на германския парламент Волфганг Шойбле се надява Великобритания да преосмисли излизането си от ЕС след аферата "Скрипал“.

Шойбле споделя в интервю, че след случая "Скрипал“ и масовото експулсиране на дипломати албионците могат и да се откажат от Брекзит.

"Случаят показва колко е важна общността и колко е важно да не бъдеш сам в света. Все още храня надежда, че британците ще останат в ЕС“, казва председателят на Бундестага, цитиран от медии във Федералната република.

Берлин: "Скрипал" оставя британците в ЕС

Солидарност с Великобритания чрез експулсиране на общо 140 дипломати досега изразиха 27 държави, между които Германия, Франция и САЩ.

Лондон трябва да напусне ЕС на 29 март догодина. На референдума през юни 2016-а близо 52% от избирателите гласуваха за излизане от съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    68 8 Отговор
    Ето значи защо е "отровен" Скрипал- да се спре Брекзит :) от цяла година се чудят как да го спрат и изглежда руснака е изтеглил късата клечка!

    Коментиран от #43

  • 2 OMG WTF

    53 4 Отговор
    Смех, не човешки лонгурски смех са тези да се прекръстят на Европейски Цирк!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бббббб

    50 3 Отговор
    Хахаха, сега лъсна целта на тази манипулация.
  • 5 Тръмп

    41 6 Отговор
    Германците са доказани идиоти!Търгуват лицемерно с Русия,приеха мигранти от Ердоган нарушавайки собствените си правила от Дъблин,а сега и пари ще му дават за да финансира военни операции за завладяване на територии в Сирия и Ирак!!!Пак ще си срутят къщичката,както винаги!!!!

    Коментиран от #24

  • 6 iQ-5

    41 3 Отговор
    Тая цялата истори все едно я е планувала Седефка от Факултета - Красна поляна.
    И като си помисля че Бг.зависи от такива ми иде да хванем гората
  • 7 Дрън дрън!

    33 3 Отговор
    Дрън дрън!!!Този ес се.разпада от всички посоки!!! Слепи ли сте, та не го виждате?! Целият този вой и всичкото грачене на крадецът, който вика ”дръжте крадеца...”'от радост ли е, според ”умните ви главици...”

    Коментиран от #12

  • 8 Тръмп

    27 3 Отговор
    За германеца важи следната мъдрост-Хитрата сврака,с двата крака!
  • 9 Кака Гинка

    43 2 Отговор
    Не е нужно да си гений,за да се досетиш защо бешескалъпена цялата тази "шпионска" сага - разводът излиза много скъпо и за двете страни в разпадащия се съюз.Ама да се бяха напънали да измислят нещо по-правдоподобно,сега всички разбраха що за идиоти ги управляват...
  • 10 Мммм

    43 5 Отговор
    Е видяхте ли защо се използва Скрипал за да се върне кирливата тъпа и омразна Англия в ЕС. Долна и гнусна дърта курва Мей поне да си беше излязла с открито лице и да кажеш дори и хленчейки моля ви се върнете ни в ЕС, а не да обвиняваш някого не за служено и да настройваш лъжейки други страни на недостойни и нецивилизовани действия.
  • 11 костов в затвора

    29 4 Отговор
    пУТИН БЕШЕ ! аЗ ГО ВИДЯХ , БЕШЕ ЯХНАЛ МЕЧКА И НА ГЪРБА БЕШЕ С ПРЪСКАЧКА ОТ ТИЯ ДЕТО СА ЗА " СИН КАМЪК " . Преди 2 седмици го бяха наели и пръскаше в Солсбъри а сега пръска в Краснодар против марокански скакалци
  • 12 Я изкарай Гано

    30 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дрън дрън!":

    Как да не се вижда? У нас ударно се усвояват евросредства като за световно, точните хора си се нареждат и си раздават карти. И после "коя ял, ял...", народа плаща заемите от по 2млрд., държавата ебас ги...

    Коментиран от #39

  • 13 патриотъ

    35 1 Отговор
    Никакви такива,референдума на британците показа излизане от Европейския съюз!Тия нямат работа в Европа и да си стоят на посрания остров!Ние не искаме да имаме нищо общо с такива лъжливи и измамни същества !
  • 14 Диди

    1 33 Отговор
    Като чета русофилските коментари,мога да кажа,че за пореден път се излагате с писане на глупости.Това,че Шойбле е казал,че се надява Англия да премисли...не означава,че англичаните са отровили Скрипал.

    Коментиран от #16, #17, #28

  • 15 Африка

    25 3 Отговор
    Тия англичани трябва да разберат че
    Няма да е на тяхното. Добре че се махате
    Крале кралици принцове
    Придворни ха ха ха всяка една приказка свършва ТАКА ЯЛИ ПИЛИ И СЕ ВЕСЕЛИЛИ И КАТО СЕ САБУДИЛИ С ДВАТА ПРЪСТА В КОНТАКТА
  • 16 Велин

    23 0 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    И що не си помислиш, че точно в тази ситуация Тереза-та може и да заебе референдума !?!?!? Не е ли достатъчно добър мотив !?!?!?
  • 17 Ттттттъъъъттттттт

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Ами кои то ясно че са те ти да не си на кралицата адвокат от такива нито ги ИЗКАТ нито милее някои за тях ГУТБАИ

    Коментиран от #18

  • 18 Диди

    1 16 Отговор

    До коментар #17 от "Ттттттъъъъттттттт":

    Защо мислиш,че не са руснаците?

    Коментиран от #22

  • 19 Владо Вр

    24 1 Отговор
    Казусът "Скрипал", се използва и да отвлече вниманието от скандала с изнасилването, и принуждаваните да проституират малолетни момичета в продължение на 20 и повече години.Цялата мрежа е от пакистанци, които са толерирани от официалните власти. Хората са сплашвани да мълчат, защото се нарушава ли правата на малцинствата. Имало е десетки жалби и оплакваквания, игнорирани от полицията и градските власти по места.

    Коментиран от #20, #29

  • 20 Диди

    4 19 Отговор

    До коментар #19 от "Владо Вр":

    В Русия,има ли проституция,хомосексуални,пакистанци и други малцинства.Я вземи,че да ни светнеш,тези малцинства знаят ли значението на думата ,,права,, в Русията.

    Коментиран от #30

  • 21 Гост

    14 1 Отговор
    Глупости, всичко това са любезности.Германия чяка банката да се мести във Франкфурт и да управлява Европа. Е няма как,и с Франция ще трябва да се съобразява, но ще се разберат накрая. И двете страни имат полза от брекзит. А представете си сега да се замени английския пазар с руския.
  • 22 Ттттттъъъъттттттт

    18 1 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    ЗАЩО ХИТЪР ПЕТЪР НЕ МОЖЕ ДА
    ПОМОГНЕ НА ПОПА ЗАЩОТО ПОПА _АНГЛИЧАНИНА НЕ СА СВИКНАЛИ ДА ДАВАТ А САМО ДА ВЗИМАТ И КОГАТО
    ИМА ПРОБЛЕМ КОИТО МОЖЕ ДА АНГАЖИРА ЦЕЛИЯ СВЯТ СЕ
    ПОЛУЧАВА ТАКА ПРОБЛЕМА ОТ
    БОЛНАТА ГЛАВА НА ЗДРАВАТА. ИМА И ОЩЕ НЕЩО ЧЕ СВЕТА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГО ОПРАВИМ А ДА НАПРАВИ ВСЕКИ ПО НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НЕ КАЗВА ЕРОПА ЧЕ СМЕ НАИ БЕДНИ И КОРУМПИРАНИ
  • 23 Kcaniba

    16 2 Отговор
    Циркаджии около кол със синио знаме.

    Коментиран от #25

  • 24 Гост

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тръмп":

    Германците ако са идиоти, не знам мелезите от острова кви са. А те наистина са такива -носят френски, немски, датски и т.н. ДНК маркери. То за това и тея кръвосмешения не са съвсем летални , но се вижда до какво водят. Хахаха.
    Това е един любезен начин да им се каже-ето ЕС е солидарен,но вие излизате за "съжаление " и преговорите са си преговори. Ако ще оставате добре. Всички знаем, че решението вече е взето обаче ; )
  • 25 Диди

    2 27 Отговор

    До коментар #23 от "Kcaniba":

    Завий се с руското и не го сваляй от задникът си.Отиди да живееш с руснаците,наивността води до глупавост.

    Коментиран от #26

  • 26 Ььььььь

    23 1 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    А ти си най-умната тук..ти си супер експерта-който не може да различи Сирия от Ирак..--да ти посна ли коментара ти от преди Н.Година?? Та да станеш пак за смях??? Че и претенции имаш за познания..хаахааха..Не ми отговаряй-не си губя времето с ниски топки..

    Коментиран от #33

  • 27 Владо Вр

    19 2 Отговор
    Диди, говорим за системно изнасилване и принуждение към проституция повече от 20г(по информация на разследващи журналисти в Англия). Има достатъчно публикации в английски медии(разговори с жертви и снимков материал). Опитите на официалните власти да отричат, разбуни духовете в много градове. Говорим за бели малолетни момичета превърнати в секс робини!Какъв Путин, какви руснаци те друсат? Статията е за Англия-не за Русия! Фобия ли имаш, или си обикновен трол???
  • 28 Румяна Костова

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Можеш да кажеш нещо адекватно как правиш козунаците за Велик ден,а като си отвориш устата за политика,веселиш народа!
  • 29 Румяна Костова

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "Владо Вр":

    И още аферата ,, Скрипал,, да се свърже с химическите оръжия,използвани в Сирия.Отново с аргумента,,вероятно,, Русия помага на Асад да трови собственото си население.Тереза Мей не е чела Шерлок Холмс,който казва,,А какъв е мотива за престъплението,, Защото приказката за отмъщение на излязъл от играта преди 9 години шпионин предател не върви и при децата.
  • 30 Да уж

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "Диди":

    В Русия има много емигранти от Средна Азия, Кавказ, Китай. Преди няколко години немалка част от тях са били депортирани в своите страни, т.к.прибивавали в Русия незаконно, незаконно работеха и живееха. Наши власти въвели строги правила за тези, които искат да останат в Русия на законни основания. Такива са останали в страната ни.
    Освен това, Русия е многонационална страна. Там живеят близо 150 националности.
    За нас това е норма - да живеем всички заедно от много години. В Русия няма ксенофобия, расизъм и нетърпимост към хората от друга националност. И никога не са ни възпитавали в подобен дух. Няма нужда на нас точно вие да разказвате за нас.

    Коментиран от #34

  • 31 цоле

    5 1 Отговор
    И В ДЕМОКРАЦИЯТА ТОВА РЕФЕРЕНДУМА ЗА КАКВО СЛУЖИ
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Диди

    0 8 Отговор

    До коментар #26 от "Ььььььь":

    Не става въпрос кой е умен или не.Щом за русофилите,Англия е дъното,то значи,че за вас Русия е страната на мечтите ви.В Русия всичко е ,,розово,,,така ли? И не ме поучавай къде бил Ирак или Сирия. Когато се общува по садена тема,човек трябва да бъде обективен.
  • 34 Диди

    1 7 Отговор

    До коментар #30 от "Да уж":

    Живееш там,сигурно си запознат с животът на хората.Брат чи живя 10 години в Русия,говорили сме често за това.
    Няма перфектна държава,с перфектна политика.

    Коментиран от #41

  • 35 Подводница

    9 0 Отговор
    А аз се надявам да не се откажат и да се махат от европа,че и без това не са европейци.Няма толкова нагла и гнила държава.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Диди

    0 7 Отговор

    До коментар #36 от "Подводница":

    Отправяш лична обида към мен,това е знак на слаб характер.

    Коментиран от #40

  • 38 Русия ли?

    2 6 Отговор
    Не, мерси!
  • 39 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Я изкарай Гано":

    Абе не е баш тъй:

    ударното усвояване е свързано с факта, че основна част еврофондовете с или без разпада на ЕС СПИРАТ 2019, а милиардите за връщане далеч не са два, а към 16-те от миналият мандат Бойко вече смята да добави нови 30 млрд.?!!!
  • 40 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Диди":

    "Отправяш лична обида към мен,това е знак на слаб характер."

    А защо не се замислиш, че когато хората индиректно и многократно изказват мнението си за твоите разсъждения, а ти продължаваш да се представящ подобаващо, все някога идва момента, в който стават директни?

    Този момент не е резултат от тяхната слабохарактерност, а от твоето "умно" упорство?

    Като не можеш да пишеш и разсъждаваш обосновано и те дразнят класификациите на останалите си намери подходяща група, която да ти уважава мнението и в която да те ценят. Тук явно не се вписваш!
  • 41 Да уж

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Диди":

    В България нали очакват руски "бедни" туристи. Също така ги очакват Турция, Гърция, Египет, Хърватска, Кипър, Черногорово и много страни в азиатския регион, както и Европа също.
    Ако вие сте заедно с брат ви са бедни, което не е порок, както известно, защо мислите, че всички са бедни в Русия? Има всякакви, както навсякъде. Това е вашата среда на живота. Съчувствам.
    В Русия има перспектива Ива за живота на всички- от бебетата, които държавата подкрепя с матерински капитал, до пенсионери, които излизат в пенсия , забележете, в трудоспособна възраст според европейските закони, и повечето от тях и работят и пенсия получават. А държавата предоставя много бонуси на пенсионерите, моите са извън пенсията. Пенсиите редовно с увеличават двойно пъти годишно. За работещи млади да не говорим въобще, който иска да живее добре - живее.
    Иска ви се да сме зле, за да оправдаете санкциите, ама не сме.Слава Богу.
  • 42 Да уж

    7 1 Отговор
    Пенсиите се увеличават два пъти годишно - поправка

    И още. В качеството на какви и от какви позиции изисквате от Русия това, с което ви не разпоюагате.? Нещо повече, до стандарта на живота на руснаците в България пенсионерите , майки с деца и младежи имат много да път да извървят.
    Не бърза Европа да ви приравни със себе си нито по доходи, нито по отношение към вам.
  • 43 Тереза Хей

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    Еми ще се спре , че не ги виждам след като излезнат, паунда ще е 1,5 ле., Тереза Мей ще я изнасилят и утрепат, 80% отевропейските фирми ще се махнат и като цяло ще стане мазало!! Понеже гласуваха на инат и се лигавеха после не им се поверва като се случеха нещата!!
Новини по държави: