Last news in Fakti

29 Март, 2018 11:19 1 006 1

Светът гледа към тази дата

  • северна корея-
  • среща-
  • южна корея

Среща на лидерите на Северна Корея и Южна Корея

Светът гледа към тази дата - 1
Снимка: БТА/AP

Срещата на високо ниво между Северна Корея и Южна Корея ще се състои на 27 април, съобщи Yonhap.

Това ще е първа среща между лидерите на Северна Корея и Южна Корея от 2007 г. насам. Тя беше договорена след посещение на южнокорейска делегация в Пхенян.

Самият лидер на Северна Корея обяви готовност да се срещне с президента Мун Дже-ин и с президента на САЩ Доналд Тръмп.

Срещата с Мун ще се състои в граничното селище Панминчжон. Това беше решено след серия от разговори между двете страни. Те ще започнат да осъществяват контакти на работно ниво в следващата сряда.

Ще бъдат обсъдени подробности около протокола и осигуряването на сигурността на срещата. Очаква се срещата да даде начало на затопляне на отношенията между двете Кореи.

В момента Северна Корея води преговори със САЩ за среща на Ким Чен -ун с Доналд Тръмп. Тръмп вече даде съгласието си за срещата. Водят се преговори къде тя да бъде проведена. Очаква се това да стане през май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    1 4 Отговор
    Пука му на светът баш пък за тая среща:)
Новини по държави: