Last news in Fakti

31 Март, 2018 08:43 2 515 15

Румъния: Имаме солидно присъствие на руски шпиони

  • румъния-
  • шпиони-
  • русия-
  • агенти-
  • теодор мелешкану

Отношенията между Букурещ и Москва се обтегнаха още повече тази седмица

Румъния: Имаме солидно присъствие на руски шпиони - 1
Снимка: Shutterstock

Според румънския външен министър Русия има "много солидно" шпионско присъствие в Румъния, предаде АР.

"Не зная в цифри, но ние усещаме много солидно присъствие" на руски шпиони, заяви Теодор Мелешкану.

Това необичайно откровено изявление за руския шпионаж бе първият директен коментар на високопоставен румънски представител по темата напоследък.

Отношенията между Румъния и Русия, които са като цяло хладни, се обтегнаха още повече тази седмица, когато Румъния експулсира един руски дипломат заради атаката с нервнопаралитичен агент срещу бившия шпионин Сергей Скрипал, а Русия отвърна със същата мярка, допълва агенцията.

Посланикът на Русия в Румъния Валерий Кузмин нарече експулсирането на руски дипломати "проява на колективна лудост", но Мелешкану вчера възрази, че "лудостта е била атаката в Солзбъри".

Мелешкану ръководеше службата за външно разузнаване на Румъния от 2012 до 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    34 29 Отговор
    Само България няма проблеми с руските шпиони. Те са и в парламента и в правителството и в президентството.
  • 2 Уелкоме то Бългерия

    24 22 Отговор
    Пращайте ги тук. Бойко и Нинова ще ги посрещнат с хляб и сол, агнешко чеверме и люта ракия. Ние в България без руски шпиони не можем да живее. Нямаме какво да ядем, но тях ще хи нахраним, т.к. ни уреждат с какви ли не мега корупирани проекти - разни потоци, ядрени ресурси и т.н. Ние ЕС не обичаме така както Русия. ЕС дава пари, но иска да им пишем разни проекти, а Русия идва направо с проектите - на този 25 процента, на онзи 10 и т.н. На Бойко - ЧЕЗ, на Нинова - ..., на народа пръст. Но ние си ги обичаме. Защо не е ясно, но ние затова и ИК не приехме. Бие ни, значи ни обича. Ей, хора имате ли мозък? И за какво го ползвате?
  • 3 гларус кръстоносец

    35 16 Отговор
    Щото пък американски и английски шпиони въобще нямате в Румъния. Виж къде ме клъвна петела.
  • 4 Зрител

    25 18 Отговор
    Видяла жабата , че подковават коня...! Съседите мамалигари си имат цигански манталитет и винаги намират начин да изпросят пари от запада за разлика от нашите. ПЪк да се благодарят на руснаците , че след края на 2та световна война не си отмъщаваха да зверствата им. Абе к..енска робата.
  • 5 Лекинко анално на запада

    26 12 Отговор
    Без Русия вие сте загубени, ще бъдете смачкани през едно моренце и от Турция и от Русия. И тогава Соросоидите няма да Ви помогнат.
  • 6 Да уж

    20 7 Отговор
    Някой забеляза ли към какво се движи светът? Нещо да ви напомня? В бъдеще това поведение на запада ще се нарече антурусизъм - по аналогия.
  • 7 Владо Черноземски

    11 12 Отговор
    Пращайте ги в москва.
  • 8 Да уж

    24 4 Отговор
    "От сто зайци никога няма да се получи кон, от сто подозрения никога няма да се получи доказателство, ето как казва една английска пословица, но това казва само разумът, със страстите, със страстите опитайте да се справите"- Ф. Достоевски.
  • 9 ПОЛИТОЛОГ

    20 23 Отговор
    Не мога само да преценя, всички русофили и слуги на Путин в България, толкова ли са прости, неуки,глупави или добре платени?
    СССР и Русия са били винаги Империя на злото и са си останали
  • 10 цоле

    22 10 Отговор
    още една фашистка държава от втората световна риве
  • 11 цар Крум

    21 12 Отговор
    и какво ви разузнават , мамалигата ли или дачиите , чули недочули и те с мъжете
  • 12 Гост и то просъ

    8 5 Отговор
    Боже! Тия имат най-много диверсанти.Политиците са уникално тъпи
  • 13 Ало Ало

    17 6 Отговор
    В разкопките на древния Рим са намерени плочки с надпис"Днешните млади за нищо не стават" и явно са били прави , защото Рим е изчезнал като империя. Високомерието, лъжата и омразата до нищо не водят. Чета коментарите и направо се отчайвам колко незнаещи са днешните млади. Как да спориш с човек , който не знае своята и чуждата история, Който не се е клел и не познава умората в коленете си, болката в дланите от съпьорната лопатка гордостта от звуците на химна. Този глобализъм и тъпизъм ще ни погубят като нация. Какво са ни виновни руснаците, че ни клатят американците. Всеки си има интереси и цели само ние имаме ОМРАЗА!
  • 14 Kcaniba

    12 7 Отговор
    Румъния чака удобен момент да анексира ю
    Молдова.
    Всичко е вече подготвено!!
    Нашите мишкигък няма да кажат за бесарабските българи! В Усраина ги малтретират и обминяват в сепаратизъм, а външното ни си бърше сополите!!!!
    За това е всъщнокт напрежението!!
    Кой се вълнува от предателите и генсърските лъжи!??
    Ма моля ви се!!!
  • 15 Ха ха

    7 2 Отговор
    Баце казва ,че тука нема такива ! Даже Пути го е погалил по главата !
Новини по държави: