29 Март, 2018 12:50 2 288 23

Берлин към Москва: Пратете нови дипломати

  • германия-
  • русия-
  • дипломати-
  • сергей скрипал-
  • великобритания

Русия може да замени четиримата си експулсирани дипломати, уточняват от Берлин

Берлин към Москва: Пратете нови дипломати - 1
Снимки: БТА/АР

Москва може да замени четиримата си дипломати, които ще бъдат експулсирани от Германия заради "аферата Скрипал" предаде AFP, като се позова на германското външно министерство.

"Това, което направихме, беше да обявим дипломатите за персони нон грата въз основа на чл. 9 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения", обясни говорител на министерството на редовна пресконференция.

"Това няма никакво отражение върху размера на руската дипломатическа мисия", добави той, потвърждавайки, че Москва може да изпрати нови четирима дипломати на тяхно място.

Берлин към Москва: Пратете нови дипломати

Четиримата, които трябва да напуснат страната, са били избрани въз основа на информация, която не може да бъде разкрита, но "вече уточнихме, че критерият е свързан с разузнавателни данни", припомни говорителят.

Общо 26 страни, включително САЩ и 18 страни от ЕС, обявиха експулсирането на общо над 120 руски дипломати след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри.

Берлин към Москва: Пратете нови дипломати

Лондон обвини Москва за случилото се. НАТО също взе аналогични мерки, присъединявайки се към действията на Запада - нещо, което е без прецедент дори от времето на Студената война. В случая с НАТО и със САЩ ще бъде намалена числеността на руската дипломатическа мисия. Вашингтон обяви и затварянето на руското консулство в Сиатъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗайоБайо

    22 2 Отговор
    Баба с таблета, леко ухилена......хващам се на бас, че чати с макаронов
  • 2 куку руку ку

    31 0 Отговор
    Германците натириха Щирлиц с пореден номер от 1 до 4, сега ще получат д-р Зорге 5 до 8.
  • 3 а стига бе....

    37 0 Отговор
    Чакайте сега бе.Германия просто заменя дипломати-а не гони..Къде отиде солидарността за която Цвъки ни пилеше??? Значи Германия изпраща четерима и посреща четерима-а не гони...Явно тази афера е същата като със санкциите-те са за балъците като нас..
  • 4 ЗайоБайо

    26 0 Отговор
    Много просто
    Вълкът сит и агнето цяло,
    хората в Германия също искат доказателства,
    правителството иска да угоди на ФАЩ и на британските приятели,
    Ако САМО ИЗГОНЯТ, губят още повече обществено доверие ,....

    Така че това е неумел шах ход
    Типично за Хайко и баба мути

    Коментиран от #11, #18

  • 5 Deutscher Spaß

    30 0 Отговор
    Това е специфичен немски хумор ,който англичаните не могат да разберат .
    хахахах

    Коментиран от #7

  • 6 Държава с Традиции в Правото

    29 0 Отговор
    Все пак дори Хитлер реабилитира комуниста Г.Димитров поради липса на доказателства .
    А тези островни джендърии, дето си претрепаха принцесата... всичко им е обратно .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    20 0 Отговор
    Хахаха Хахаха Хахаха Хахаха Хахаха
    Много ясно, че чати с другата половина от Империята. Да видим те какво ще измислят. Правителството във Франция е съставено от почти целия политически спектър,като министър председателя от републиканците Едуард Филип изглежда доста сериозен политик. Както знаем Франция е сложно устроена република и решенията не се взимат само от президента. По мои лични наблюдения французите нямат ни най малко лоши чувства към Русия.
    Хахаха Хахаха, естествено на цирка с цирк ахахаха.а брекзит продължава.ахахаха
    Само ние пак се оакахме и ше мирише дълго. Защото на Германия никой няма да се сърди ;)
  • 9 винаги с Германия никога против Русия

    12 0 Отговор
    Моите прогнози са че Немците пак ще вдигнат купата .
    Коефициента ще е нисък ,но ще заложа и двете коли на леля и чича.
  • 10 Гост

    14 1 Отговор
    Ма вие да не ги мислите лидерите на ЕС, че са като нашите бе братче. Да не мислите че не осъзнават че едно добро сътрудничество между ЕС и Русия ще ги направи господари на света. За какво мислите бяхо тея срещи 2010 между Путин, Меркел и Саркози. А франсетата треаше него да си го изберат пак....скандали , дела не знам какво. ...между другото, мега проектите между ЕКА и РОСКОСМОС и такива в ядрената енергетика си вървят с пълна сила.военни кораби се продават за стотици милиони,ако не милиарди и газов поток ще има ;)
    и да,и ац мисля, че санкциите са за такива балъчЕта като нас или по точно к..вички
  • 11 зулус

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЗайоБайо":

    как няма да искат ...един път им стига да идват руснаците у тях...втори път не искат-както руснаците няма да допуснат повече някой окупатор да стъпи на тяхна земя.
  • 12 патриотъ

    21 0 Отговор
    Нещата не са толкова прости,колкото изглеждат и Меркел не е толкова тъпа,колкото изглежда!Тя явно взе да се усеща,че Америка е обявила икономическа война не не Русия,а на Европейския съюз и Англия е машата в ръцете им.Доказателства за това са напъните на Тереза Мей да солидаризира/разедини/Европа.Меркел се усети и започна да реагира,защото губи и набързо подписа договора за Северен поток 2,сега заменя и уж изгонените дипломати с нови и броя си остава същия.Не всичко е така,както изглежда.Тука се води война за завладяване икономически на целия свят от англосаксите.

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Ушанков

    0 0 Отговор
    Ние пък си държим на доказатлства, защо точно тях!
  • 14 Гост

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "патриотъ":

    Тези които са си мислели,че Германия и Франция ще изгонят завинаги руските си дипломати и ще прекъснат отношенията си с Русия са дълбоко заблудени,по скоро мисленето не е тяхната сила. Съгласен съм, че са сложни нещата -това все пак е Европа. Аз лично съм радостен от инициативата на Германия и Франция да водят. Мисля освен това, че брекзита е едно добро за Европа, сега тези две страни спокойно ще могат да водят политиката си с подкрепата на останалите големи като Италия, Испания, Австрия, Холандия.Австрия наистина показаха аристократичен дух (нормално).А ние ще бъдем добре, когато престанем да крадем,станем по социално отговорни и се избавим от ганьовщината си, да минем тънко.така и не се научихме че не става
  • 15 Един от хората

    16 0 Отговор
    Повтаря се историята с Южен поток!За нас не може, а за други може.Германия си има Северен поток,Германия си има и нови посланици.За България остава само ,,големият" и губещият.......

    Коментиран от #19

  • 16 Дядо

    3 0 Отговор
    И ся квоо ?
  • 17 зулус

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "патриотъ":

    Нещата винаги са много прости но се намира някой да ги усложни...дай едно много сложно уравнение на един математик и виж как ще го сведе до едно много просто...нещо като 2+2=4
  • 18 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЗайоБайо":

    Вълкът сит и агнето цяло... Бог да прости овчаря.
  • 19 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Един от хората":

    Ами толкова ни е ъкъла драги. Само погледни целия вой на чакалите във форума.пак ще напиша,когато Австрия възропта за спирането на Южен поток, какво направихме ние? Освен това, северен поток е стратегически по важен за Европа, няма какво да си говорим. А в крайна сметка, южен така и не е забранен,руснаците се отказаха от толкова вой,а пък Австрия ще си доставя сега от Германия ахахаха.спряхме и проекта си за нови мощности,тука некъв вой за 6 самолета, които явно така и няма да се купят....е кой ни е виновен?
    Всъщност всички знаем
  • 20 Расулюлах

    7 0 Отговор
    Аз бих пратил де що има ракети по запада никви дипломати не пращам с тея там не може да се живее
  • 21 Bg Бг Бг

    6 0 Отговор
    Иде зима що ще чинеш ти тогаз без този газ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 костов в затвора

    1 0 Отговор
    "Изпратете и медицински сестри , че тук едни травестити "! Хора вие смяхте ли се на заглавието ? Не знам но тия немци ме спукаха от смях !
Новини по държави: