Last news in Fakti

3 Април, 2018 01:34 3 263 2

Проблем със самолетите Tornado

  • германия-
  • tornado-
  • самолети

Машините имат нужда от модернизация

Германските самолети Tornado не са в състояние да участват в мисии на НАТО, заради остаряло оборудване. Това съобщава германският вестник Der Spiegel.

Изданието се позовава на поверителен доклад от германското министерство на отбраната.

Смята се, че всички 49 самолети от този клас се нуждаят от модернизация. Модернизацията ще коства милиони долари. Самолетите не са снабдени с криптирана система за предаване на данни, както и радарна система за идентификация.

Заради това самолетите не могат да участват в акции или учения на НАТО. Първоначално правителството планираше да ги ползва до 2035 г.. В момента е невъзможно да се осъществи модернизация през следващите 2 години. Очаква се план за подобрението на машините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    20 2 Отговор
    Освен за обновяване на самолетите си,Германия трябва да създаде и своя армия,за да опази границите си.Милиони черни интелектуалци от Африка имат неудържимо желание да гостуват на Меркел.
  • 2 много модерни тия германци

    18 5 Отговор
    Тези май са по-стари от нашите МИГ 21, които наслагахме за паметници по селата....
Новини по държави: