Last news in Fakti

9 Април, 2018 11:11 1 228 5

Още един президент бъркал в кацата с меда

  • пак гън-хе-
  • и мюн-бак-
  • южна корея

И Мюн-бак беше обвинен в корупция, финансови злоупотреби и злоупотреба с власт в Южна Корея

Южнокорейски прокурори предявиха обвинения срещу бившия южнокорейски президент И Мюн-бак за корупция, финансови злоупотреби, злоупотреба с власт, нарушаване на изборното законодателство и неплащане на данъци, предаде АР.

И Мюн-бак бе обвинен по общо 16 пункта. Той бе президент от 2008 г. до 2013 г. Арестуван бе миналия месец и оттогава се намираше в център за задържане в Сеул.

Бившият президент е обвиняван, че е взел 11 милиарда вона (10 милиона долара) подкупи от шпионската агенция на страната, компанията "Самсунг" и други юридически лица. И Мюн-бак е обвиняван и, че е присвоил незаконно около 35 милиарда вона (33 милиона долара) от официалните фондове на частна компания, която притежавал и че е укрил данъци в размер на 3 милиарда вона (281 270 долара).

Обвиненията срещу бившия президент бяха повдигнати малко след като в петък бившата президента Пак Гън-хе, управлявала страната от 2013 г. до импийчмънта й миналата година, бе осъдена на 24 години затвор за корупция и злоупотреба с власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    11 1 Отговор
    Кога ли и нашият селянин от Банкя ще го тикната в панделата?
  • 2 zxc

    13 0 Отговор
    Във факултета по журналистика има упражнение на една новина да се пишат по няколко заглавия. Прави се с цел студентът да осъзнае колко важна е ролята на заглавията.
  • 3 Сорос

    2 2 Отговор
    Това неможе да бъде-само в Русия има корупция и само Путин бърка в кацата с меда-инфото е руски фейк

    Коментиран от #4

  • 4 Бесен Язовец

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сорос":

    Всички бъркат Сорсе, гледам корееца не е бръкнал много дълбоко, само така. до китките, но той ще си понесе наказанието ! Но има едни дет са по алчнички и те бъркат до самите лакти и въобще даже не се притесняват. Лошото е това, че именно тези вторите са безнаказани, понеже тези които трябва да ги накажат, те също са оплескани с мед до лактите, че и до раменете даже.
  • 5 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    В Сибир открили 50 чифта отрязани ръце !!!! За какво ли ???
Новини по държави: