Last news in Fakti

9 Април, 2018 12:01 2 840 3

Пхенян търси съвет от Москва

  • русия-
  • северна корея-
  • и йон-хо

Външният министър на КНДР пристигна в руската столица

Пхенян търси съвет от Москва - 1
Снимки: БТА/АР

Външният министър на Северна Корея И Йон-хо пристигна в Москва, предаде ТАСС.

Според предварителна информация от руското външно министерство утре, на 10 април севернокореецът ще обсъди с външния министър на Русия Сергей Лавров развитието на двустранните отношения и положението на Корейския полуостров. От посолството на КНДР не уточниха програмата на И Йон-хо.

Предполага се, че той ще пребивава в Русия до 11 април.

Първият дипломат на Пхенян е долетял до Москва с редовен полет от Ашхабад, столицата на Туркменистан, където е бил на посещение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    25 6 Отговор
    Какво може да го посъветва Лавров ? Предполагъм, дръж там яко Кимчо и запомни : никакво сдобряване с проклетите капиталисти от Ю. Корея, че ще ти изгорят и последната черга.
  • 2 зрител

    21 4 Отговор
    Сега ще му дадат за Ким технология за хипер звукови ядрени ракети и Ким ще ги произведе бързо с усърдие. Ще стане интересно. Шоуто започва.

    Коментиран от #3

  • 3 до зрител

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "зрител":

    мдам ... нали знаеш не е луд тоя яде баницата а тоя дето му я дава ...
Новини по държави: