Last news in Fakti

10 Април, 2018 08:49 3 410 9

Ердоган: Няма да се откажем от руските ракети - Април 2018

  • турция-
  • русия-
  • ракети-
  • с-400

Москва и Анкара сключиха споразумение за доставка на ракетни системи С-400 на стойност 2,5 милиарда долара

Ердоган: Няма да се откажем от руските ракети - Април 2018 - 1
Снимка: БТА/АР

Турция няма да се откаже от покупката на зенитни ракетни системи С-400 от Русия независимо от новите санкции, въведени от САЩ, заяви президентът Реджеп Ердоган, предаде ТАСС.

"Някои се тревожат. Турция обаче сама определя съдбата си. Това е свързано и с въпроси на сигурността", каза той.

Миналата година Москва и Анкара сключиха споразумение за доставка на зенитни ракетни системи С-400 последно поколение, на стойност 2,5 милиарда долара.

Междувременно турският вестник "Йени шафак" съобщи, че Турция преговаря с Русия за евентуална покупка от Москва на противотанкови ракетни комплекси "Корнет". Вестникът отбелязва, че става въпрос също за възможност за техническо обслужване на ПТРК "Корнет", каквито турската армия вече има на въоръжение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    34 4 Отговор
    Никой не се отказва от най- доброто
  • 2 Еее

    29 4 Отговор
    Евалла на комшията,машалла.
  • 3 Димитров

    6 30 Отговор
    Военния бюджет на САЩ е 10 пъти по-голям от този на Русия и 15 пъти по голям от този на Турция. САЩ отделят за разработка на ново оръжие около 50 пъти повече пари от Русия и около 300 пъти повече от Турция .С пари, САЩ купуват най-добрите специалисти от цял свят (включително и от Русия). Сами преценете кое оръжие е по-добро.

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 4 jfoxfk

    34 1 Отговор
    Никак не обичам Ердоган. Но му се възхищавам. Защото гони интересите на страната си. За разлика от голяма част от нашите политици. Дето знаят също да гонят интересите. Но не на България. ЛИЧНИТЕ ...
  • 5 Morgoth

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Димитров":

    И е така и не е така. САЩ с този бюджет поддържат огромна и високо платена армия, която непрекъсното води войни. Поддържат бази в цял свят, инвестират огромни средства във военноморските си сили. Брутния бюджет е добра база, но не е задължително условие да имаш най-доброто във всяка една част на армията.
    Освен това учените са странни птици, които са по-заинтересовани от това работата да им е интересна отколкото добре платена (иначе нашият БАН отдавна да е умрял). Интересен факт е, че космическата програма на СССР е основно водена от един единствен човек. Русия определено може да си позволи да плати на ключовите си експерти.
    Към момента САЩ имат най-добрите изтребители, най-добрите сталт бомбардировачи, както и най-добрите самолетоносачи - това в което са вложили много пари са го постигнали.
    Откъм ПВО най-доброто на САЩ се води 9-то поколение, а руското се води 10-то. С400, а вече и С500 е най-доброто ПВО в световен мащаб, друг е въпроса колко е добро след като част от израелските ракети минаха през него.
  • 6 fez alert

    7 3 Отговор
    Две новини за турция

    1. Турците колонизират Африн с ислямисти от Източна Гута и с туркмени, за това руснаците казаха им да го предадат на Асад.
    2. Вчера вечерта, гръцки военни сили използваха предупредителен огън, срещу турски хеликоптер който се опита да лети над гръцки остров.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 jfoxfk

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Димитров":

    Защо гледате цифровото изражение на двата бюджета? САЩ имат да издържат стотици бази в чужбина. Заплатите на военните в САЩ са доста по-големи. А и пенсии трябва да се плащат на маса военни инвалиди пострадали от неспирните войни водени от САЩ. Всичко това в Русия го няма. Освен това корабите и самолетите в САЩ струват баснословно. Например самолетоносач - 14млрд и то без самолетите, крайцер Замволд - 4млрд, самолет F35 - 140 млн, F22 - 300 млн. и т.н. За сравнение: цена на танкове от едно поколение Т90 около 1 млн. Абрамс - 8 млн. И още нещо в САЩ Пентагона купува от частни фирми, които си надуват цените както си искат. А в Русия цените са държавно регулирани. За сравнение цивилното производство на Уралвагонзавод отдавна е фалирало, а производството на танкове никога не е спирало.
  • 9 Иванов

    0 0 Отговор
    Евала на Меркел, да му даде още толкова!
Новини по държави: