Last news in Fakti

12 Април, 2018 09:40 3 641 41

Британците ще атакуват Сирия от Кипър

  • великобритания-
  • сирия-
  • кипър-
  • база-
  • самолети-
  • атака-
  • офанзива

Британските самолети са в бойна готовност

Британците ще атакуват Сирия от Кипър - 1
Снимка: Shutterstock

В случай на започване на военна операция в Сирия, Великобритания ще атакува от военната база в Кипър. Това заяви източник от британското правителство, предаде „Таймс“.

Многоцелеви бойни самолети Panavia Tornado са в „бойна готовност“, посочи източникът. В случай на необходимост есминец HMS Duncan от Кралския флот също ще се включи в офанзивата.

Британският министър-председател Тереза Мей свика правителствено заседание по въпроса за Сирия. Според съобщения в медиите е много вероятно заседанието да доведе до включване на Лондон във военни действия в отговор на предполагаемата химическа атака в Сирия.

Американският президент Доналд Тръмп вече изрази готовност да даде зелена светлина за започването на военна офанзива в Сирия. Русия призова западните страни да не извършат удари по правителствените сили на Башар Асад, защото това може да доведе до ескалация на напрежението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евроактив

    8 26 Отговор
    Айде да приключваме с тая въшлива Сирия, че Турция нас чака.
  • 2 Bahti

    40 11 Отговор
    Значи вече Кипър няма да съществува! Xaxxa
  • 3 Иванов

    45 10 Отговор
    Засега само Китай и Япония не са се включили в избиването на сирийци. Този свят напълно се е побъркал. Ако янките и руснаците искат да воюват, нека воюват върху собствените си територии но не, те разчистват територия за Велик Исраел, а всички ние сме пълни будали.
  • 4 Осман

    46 8 Отговор
    Скоро май ще има изпържени крави Херефорд,незнайно що по всячески начин си го търсят , но не им стиска,добре че Путин мисли с главата си ,но ако го притискат още ще ги изтърпи още малко ми се струва и и ще им покаже за кратко как се воюва срещу реален опонент с подготвена армия а не както го правят срещу камилари в шатри или брадати пещерни получовеци с калашник в ръка . И този път Берлин няма да е последна спирка със сигурност

    Коментиран от #5, #6, #40

  • 5 гост

    13 39 Отговор

    До коментар #4 от "Осман":

    Абе путиноиден "експерте" , в какви филми живееш и какви фантасмагории сънуваш ??!! С кави ресурси "любимеца" ти ще води войни , като в мирно време не може изкара един месец даже без приходите от газ и петрол за ЗАПАДА , които ще секнат на секундата , ако сгази лука ??!! И не почвай с Китай , щото и първолаците ще умрат от смях !!! Ако си въобразяваш , че Китай ще скъса със САЩ заради някакво джудже с комплекс за величие , значи си по-луд и от него !!

    Коментиран от #7, #22, #30

  • 6 гост

    8 30 Отговор

    До коментар #4 от "Осман":

    Асад е пътник , даже той го знае и се готви усилено да изчезне ! И никаква война Русия - Нато няма да има , батя още малко ще вдига пара за да си пази "имиджа" на "арабски защитник" пред Иран и останалите , след което ще се примири с "международната общност" и толкова !! Иначе ще загуби и останалите си мижави пазари на запад , без които не може изкара и година !! Ако можеш поне да четеш , потърси кой изкара Русия от кризата 96-97 година и кой може да вкара пак само да реши !!!

    Коментиран от #9

  • 7 Осман

    30 6 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    “Експерте” само за ресурсите не се хващай ,че ставаш смешен . Нали ако секне износа на газ и петрол и други суровини любимият ти запад ще ядат камъни и ще се топлят със собствените си акота май не виждаш педя пред носа си , или викаш великите ти САЩ имат решение за всичко

    Коментиран от #10

  • 8 Kcaniba

    29 5 Отговор
    ключевото тук е - ПРЕДПОЛАГАЕМА химическа атака!!!!
    Т.е. всичко предпологаемо, от хегемонът фащ е помод да ви унищожат!!!
    Кой е агресорът!???
    Соросня
  • 9 Осман

    9 9 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Путин не им ли отговори подобаващо ако рижавите атакуват наистина никой няма да го бръсне за слива и тогава Русия ще се разпадне и това го знае много добре стой и гледай

    Коментиран от #14

  • 10 гост

    7 23 Отговор

    До коментар #7 от "Осман":

    Ти това наистина ли го вярваш или просто си караш по опорките ?? Щото ако е първото , просто нямам думи , явно говоря с 10 годишен като познания за световните ресурси !!! И как точно да обясниш тука на "незнаещите" с "огромния" дял от ПОД 30% за Европа и някъде около 0 % (!!!!!!!) за САЩ , ватниците ВЪОБЩЕ ще имат някакво значение и то при ВОЙНА !!!! Където ресурсите минават изцяло на военна употреба , да не говорим , че могат да бъдат заместени за не повече от месец с други макар и по-скъпи , което при война не е от особено значение !!! С такива глупости ли ви "въодушевяват" от Москва ??? Божееее , каква наивност , каква "простодушие" , хахахаха !!!

    Коментиран от #11, #12, #13, #16

  • 11 лекар

    17 8 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Не се прави на умен. Не ти достига мозъчен капацитет за тази дейност. Ако намалиш дрогата може и да се подобри умът ти.
  • 12 Осман

    18 7 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Печатай си долари и си вярвай не ми пречиш
  • 13 Kcaniba

    17 7 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    шльоко намали холиуда и розовите апове!!!
    На прага на ядерният апокалипсис сме, поради болните и неосъщиствими амбиции на рамбовци-астронавти, а ти им седна тук до мериш, гендераст нещастен
  • 14 гост

    9 25 Отговор

    До коментар #9 от "Осман":

    Путин и в момента никой не го "бръсне" , просто са го оставили сам да си умори "поданниците" от глад , като им е толкова акъла !! Единственото което се иска от него е да си гледа кочинката и да не се бърка в неща , дето нито са му от капацитета , ното по възможностите !!

    Коментиран от #17, #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Осман

    15 6 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Я ни кажи сега на нас по неуките при евентуална война долара ли ще е основна разменна валута :) и него ли го смяташ за ресурс , че се ежиш толкова много явно си запознат и имаш дарба да виждаш в бъдещето

    Коментиран от #19

  • 17 Осман

    15 5 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Да както никой не го бръсне така и нищо не могат да му кажат ако си забелязал въобще или отатък океана ви пускат само холивудски новини за пещерняци с калашници и камилари атентатори в шатри
  • 18 Осман

    16 5 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Единствено което се иска и от вас е същото да си стоите в великата кочинка оттатък океана и нищо повече . Света няма нужда от вашата демокрация натоварена в бойни кораби и самолети да я налагате върху държави избрали независима и по различна политика от това да ви слугуват ако си ме разбрал “експерте”
  • 19 гост

    7 16 Отговор

    До коментар #16 от "Осман":

    Ами за съжаление на ватниците , долара е основна разменна валута от над 200 години , включително при двете предишни Световни войни , което за твое съжаление за рублата НИКОГА не е било и НЯМА да бъде , така че "опять" нито си в категорията , да не говорим пък за капацитета !!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Осман

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Ти наистина сигурен ли си в това което драскаш , разбирам че в кравалндия ви промиват мозъците за това колко сте велики и над нещата.За златото въобще чувал ли си нещо или ядеш само долари и в макдоналдс и си предстяваш колко си готин . То преди 200г. не сте били държава още бе колега и сте гонили и избивали индинаците както го правите и сега по целия свят.От такива цвъкита като тебе няма какво да се уча имам си собствено мнение

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Осман

    6 5 Отговор
    Пак ти повтарям печатай си хартийките , плюскай си в макдоналдса хамбургерчето с пържените картофки и количката не ми пречиш въобще стига да не си ми пред погледа че мога да повърна понеже имам алергия към такива като тебе

    Коментиран от #29, #34

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Осман":

    Декларацията за независимост на САЩ е документ приет от Континенталния конгрес на 4 юли 1776 г., обявяващ, че Тринадесетте колонии, които са във война с Великобритания от повече от година, вече не са част от Британската империя, а са „свободни и независими щати“. Написана най-вече от Томас Джеферсън, Декларацията дава официално обяснение за причините, поради които Конгреса е гласувал обявяване на независимост на 2 юли 1776 г. Рожденият ден на САЩ – Денят на независимостта – се празнува на 4 юли, денят в който текстът на Декларацията е одобрен от Конгреса.

    До и в рамките на по-голямата част на 19-ти век международна търговия се изразява във валути, които представляват определено тегло в злато. По това време повечето национални валути са по същество просто различни начини за измерване теглото на златото (подобно на ярда и метъра, които са мерки за дължина и свързани с постоянен коефициент на преобразуване). Затова някои твърдят, че златото е първата световна валута. Колапсът на международният златен стандарт по време на Първата световна война има тежки последици за световната търговия. В периода след Бретън-Удската конференция от 1944 г., националните валутни курсове са фиксирани към щатския долар, който може да бъде разменян за определено количество злато. Това засилва господството на американския долар като световна валута.

    След разпадането на режима на фиксиран разменен курс и златния стандарт и последвалото създаване на плаващи валутни курсове след
  • 24 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Осман":

    След разпадането на режима на фиксиран разменен курс и златния стандарт и последвалото създаване на плаващи валутни курсове след Споразумението от Смитсониън през 1971 г., повечето валути в света вече не са обвързани с щатския долар. Но тъй като Съединените щати са най-голямата световна икономика, повечето международни сделки продължават да се извършват в щатски долари, и доларът де факто остава световна валута. Според Робърт Гилпин в Глобалната политическа икономика: разбиране на световния икономически ред (2001): „Някъде между 40 и 60% от международните финансови транзакции се извършват в щатски долари. В продължение на десетилетия, доларът е също и основната световна резервна валута; през 1996 г., доларът съставя около две трети от световните валутни резерви“, в сравнение с около една четвърт в евро (вж резервна валута).

    Някои валутите все още са фиксирани към долара. Страни като Еквадор, Салвадор и Панама отиват дори по-далеч и премахват собствените си валути в полза на щатския долар.

    Чакам сведения , за "огромната" роля на рублата извън Раша , хахахахха !!!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Шаран БГ

    4 2 Отговор
    Много ги обичам, ингилизите!!
    Винаги да са във "манджата", АМА колкото се може по-надалеч.Нещо са роднина с галските петли. Кой от кого, какво е прихванал - не се разбира. От един дол дренки са !!!
    Всички се насочват в нея посока - явно Армагедона ще го бъде !!!
  • 26 Осман

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Нещо по различно освен да копираш от Уикипедия май не си ни сервирал тук . Типичен хамбургерен звяр си признавам те , може да спиш спокойно вече ще си получиш макменюто от работодателите си ;)

    Коментиран от #27, #31

  • 27 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Осман":

    Не , просто ти показвам най-популярни източници на информация , щото другите са твърде сложни за теб , пък и няма смисъл , то ако търсеше ВЯРНАТА информация , нямаше да ръсиш такива тъпотии , хахахах !!!

    Коментиран от #28

  • 28 Осман

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Защо ли в края на всяка твоя драсканица присъстват хахахаха хохохохо май сам на себе си се радваш което не говори добре за теб да не вземеш да почнеш и да се опипваш тогава вече нещата стават сериозни но пък може и да ти хареса нали така ви учат сега . А за информацията няма нужда да ми показваш от къде да я черпя имам достъп и до други гледни точки . Изяде ли си макменюто, че ми изглеждаш все още гладен или не можеш да го решиш и чакаш да получиш вярната информация оттатък океана .
  • 29 турска лира

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Осман":

    предател, продаваш ме и купуваш долари! ще го кажа на ердоган... ще те хванат за гюленист, ще видиш ти!
  • 30 Дивуй

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Разбир от геополитика колкото свиня от кладенчова вода.
  • 31 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Осман":

    Руска империя (на руски: Российская империя) e официално название на Русия от 1721 до 1917 г. Названието е въведено от Петър I, който приема титлата император. Столицата на Руската империя е град Санкт Петербург (от 1914 – Петроград).
    Още малко "популярна" информация !!! И каква стана тя , за периода на НЕИЗМЕННОТО съществуване на САЩ като държавно устройство и световен икономически и политически хегемон , "великата" Раша е минала от монархия през комунистическа диктатура до олигархична диктатура и най-голямото и постижение е , че успя да завлече бившия соц. блок в 19 век заедно със себе си !!! Пък да не говорим преди това !!! Май ще излезе , че Днешна Раша е бая по-малко съществувала от Щатите , а ?? Смеееех !!
  • 32 Ръжево

    2 1 Отговор
    Британските истребители както са ни до нас, са ни лесна мишена.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Вили

    5 2 Отговор
    Русия има експедиционни части в Сирия и Средиземно море. При голям конфликт, ако не се прибере в територията си ги очаква разгром. Справка, ВСВ Флотът в Калининград.

    Коментиран от #39

  • 36 Осман

    0 5 Отговор

    До коментар #34 от "ееасддд":

    Може само лекичко да ти го подам резания и ще спреш да лаеш като бясна кучка айде циба от тука лайновоз недоклатен
  • 37 Осман

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "ееасддд":

    Нещо по темата имаш ли да казваш не разбрах или си лаеш ей така пред клавиатурата , ела даме хванеш за онази работа и да ме закараш в Анадола ако искаш
  • 38 ПЕШО

    6 4 Отговор
    Какви бази в Кипър бълнуват.Ми те са превзети за един час от Ердоганя. Северна КОрея вече е прехванала Хавайте.
  • 39 Д'мин

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Вили":

    Има и други справки, Париж, Берлин, Чечня, Грузия, Крим!
  • 40 Голем смях

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Осман":

    И коя е тази подготвена армия?Наборни момченца на по 18-19 години.Обучени за пушечно месо,защото в расия човешкия живот не струва и лайняна рубла.Да не си мислиш ,че съвременна война ще се води с танкове,оръдия ,картечници и ..на нож ,за Сталину,за Родину.
  • 41 Мими2

    1 0 Отговор
    Иванов не се изказвай не подготвен