Last news in Fakti

12 Април, 2018 10:41 2 351 20

Асад установи контрол над Източна Гута

  • източна гута-
  • сирия-
  • контрол-
  • армия-
  • башар асад-
  • бунтовници

Правителствените сили контролират цяла Източна Гута

Асад установи контрол над Източна Гута - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Сирийската армия установи пълен контрол над град Дума, намиращ се досега под контрола на групировката "Джаиш ал ислам". Сега правителствените сили контролират цяла Източна Гута. Това съобщи пред журналисти началникът на руския Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия генерал-майор Юрий Евтушенко, цитиран от ТАСС.

"Днес се случи знаково за историята на Сирия събитие", каза Евтушенко. Той допълни, че издигането на сирийския държавен флаг в Дума е ознаменувало поемането на контрола над населеното място и следователно над цяла Източна Гута.

Той заяви, че сега в града ще влязат подразделения на руската военна полиция, които ще поддържат реда при преминаването на Дума под контрола на правителството. Преди това беше съобщено, че Центърът за помиряване приключва извеждането от Дума на бойците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аслан

    5 8 Отговор
    Башар Акбар и ето всичко си идва на мястото Башар Аааакбаррр
  • 2 Kcaniba

    32 3 Отговор
    т.е. Предполагаема химическа отака на Асад, е вопъл на безумнж отчаяние на амерският хегемон!!!
    Изгубили са милиалди в една изгубена война!!
    Русия ги победи.
    Сега, те шантажират Путин а и целият свят с челен сблъсък, способен да задейства механизмите на взаимоунищожението на света!!!@

    Коментиран от #3

  • 3 iQ-5

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Мислиш ли че някой се връзва на Клолна от Белия Дом? Тоя и на Корееца праша кораби и самолети и после ги върна важно е гориво и пари от бюджета да харчи
    Таксиджии презокеански!

    Коментиран от #4

  • 4 Kcaniba

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "iQ-5":

    корееца е локален.
    Да с широк китайски гръб и дълги руски ръце.
    Но.
    Тук става въпрос за индеректно противопоставяне с Русия.
    Тук вече или тотална хегемония на фащ, жадувана от жидомасонският свят, или многополюсният свят, създаван от Русия и Китай.
    Свят, където няма да има унищожени десетки държави и избити стотици хиляди невинни, поради ПРЕДПОЛАГАЕМИ хим атаки, бял прашец в колби, прочетенето във ФБ....
    А само взаимни условия, преговори и доказателства!!
    Та жидомасоните и васалите им - бритгендъри, франсетата и окупираните бабафраучета (робите не са привлечени, те трябва да гледат и да се ужасяват), искат Русия да се огъне, тогава и Китай ще миряса и други немирни, бивши колонии и роби на жидомасониге и англосаксите.

    Коментиран от #5

  • 5 iQ-5

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    В САЩ са наясно че срещу Русия са аут от картата на света ще се повторя Доналд само си плямпа и се прави на Петел.
    А в С.К беше ясно че ракетите са руски и летят на далече и Китай не беше фактор! Китайците просто се възползваха от ситуацията да напомнят за себеси.

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "iQ-5":

    говоря за по-глобални процеси.
    Нещо като смяна на световният ред.
    Както имаше античен свят, ранно-феодален, среднонековен...
    Прилича на зараждането на нов ред който идва от Евразия. Има една теория за континенталните цивилизации и атлантиците.
    Грузия,Украина, Молдова, Сирия , та дори информационният фон "Скрипал", са ведимите полета на една невидима геополитическа дъска.
    Световтият шах))))
  • 7 Готин ама не съвсем

    16 1 Отговор
    И какво излезе сега?
    Руснаците за две години освободиха по-голямата част от Сирия!
    А ФАЩ за 5 години, освен да развива ИДИЛ друго не свърши! Явно такива са им интересите!
    И защо им беше да използват химическо оръжие, както твърдят няКОЙ, след като след два дена града ще е техен??
    Явно и тук холивууд! Тъпи повтарящи се хамерикански сценарии!
    Търсят си поводи за конфронтация, ама ще ядат дървото!
  • 8 стоян георгиев

    3 14 Отговор
    сега вече няма как да се разбере кво е станало с химическите атаки.дори и да се прати комисия на оон всичко ще бъде заличено.

    Коментиран от #17

  • 9 Kcaniba

    16 2 Отговор
    имаха повече от 72 часа да проверят!!
    Русия от трибуната на ООН, предложи създаването на международна комисия за резследванието.
    фащ и о
    бпитгендерните нарожиха вето.
    Прави си изводи!!!

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 стоян георгиев

    0 8 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    русия наложи вето на въпросната комисия предлагаики друга такава която да бъде създадена от асад с което няма как някои да се съгласи.и се чудя що лъжеш ,за въпросната разправия в оон тръбят всички медии два дни,както и с подробностите на руското и американското предложение.всъщност тва което стана го прогнозирах преди да се случи ,а именно че русия ще наложе вето на предложението в оон ,а след това ще установи че няма асадиски атаки с отровни вещества.в катинската гора бе същото ,а и в сирия го играят този мач поне 10 пъти .

    Коментиран от #13, #15, #16

  • 11 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Е , сега имат 72 часа да си помислят , дано да го могат !!
  • 12 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Ставаше въпрос за Раша , да не уточнявам дали и ти "можеш" !!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Трол

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Мача в Сирия руснаците ще си го играят не 10 а 110 пъти независимо от твоето мнение и възмущение. А Катин няма нищо общо с това. Твоите умерени са смачкани и няма нужда от газ, праз и тем подобни. Освен за клипчетата в ю тубата, които гледаш втрещена и попиваш козяшката демагогия за нещастните поразени, които шават и си говорят под белите чаршафи, докато камерите на белите каски ги изкарват жертви.

    Коментиран от #20

  • 16 Голям праз

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Защо пропускаш третото предложение, което беше отхвърлено от САЩ и Великобритания?

    Коментиран от #19

  • 17 Повод за пиратство

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Ма ти сериозно ли? На Асад не му трябва нищо по силно от хербецид-препарат за химическа защита на посевите. Асад има всичко необходимо да изчисти държавата си и без препарати, само иска да му бъдат развързани ръцете, а самолети танкове оръдия -дал господ. От провокациите с хим. оръжие файда имат само американците , за да обясняват пиратските си действия , присъствието си в Сирия , завземането на петрола , и съответно ударите по Сирия за пред глупаците.

    Коментиран от #18

  • 18 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Повод за пиратство":

    асад няма нищо.единственото дето има е шаика разбоиници дето го държат на власт.неговата армия не е част от сирииския народ или поне не от основната част на този народ,а основните му помагачи са руснаци иранци и хизбула.имненно за това избяга и половината от населението на страната ,а другото търси възможност да го стори,очаровани от освободителите си.сега в дума почти всички пак ще бягат на север в анклавите дето все още не са под контрола на асад.
  • 19 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Голям праз":

    и кое е то ?
  • 20 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    катин има много общо с тва щото и в катин и в гута организаторите са едни и същи с един и същ маниер.същото е при скрипал,немцов,политковска...и т.н. активни мероприятия дето е извършило и извършва кгб.и нека видим как ще го изиграят руснаците мача.след лосиона за вана следва яденето на танкове и автомати.преди два месеца единия от двата буферни руски фонда приключи ,остава другия които се топи като сняг.та там ще се реши резултата с головете,след турското предателство и унищожаването на умерените в анклавите които не са в американската зона.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания