Last news in Fakti

12 Април, 2018 18:26 2 482 40

Световните сили играят канадска борба в Сирия

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • сирия

Реджеп Ердоган обяви готовност да преговаря с Владимир Путин

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че е обезпокоен от „канадската борба“ между световните сили в Сирия, съобщи РИА Новости.

Ердоган обяви, че иска да разговаря с руския президент Владимир Путин за спирането на химическите атаки в Сирия.

„В момента съм обезпокоен от това, че някои международни сили, които са твърде уверени в себе си, превръщат Сирия в арена на канадска борба. Аз ще разговарям с Путин за спирането на химическите атаки в региона. Тези, които подкрепят режима на сирийския президент Башар Асад и тези, които подкрепят Партията на демократичните сили наистина грешат. Ние ще се борим с това. Това нашето решение“, заяви Ердоган.

Западът обяви, че е готов да извърши ракетни атаки срещу сирийските сили след съмнения за химическа атака в региона. Русия обяви, че е готова да противодейства на тези атаки.

Турският външен министър Бинали Йълдъръм призова САЩ и Русия да постигнат споразумение. Според него това е решението за региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    22 8 Отговор
    Ами ти кво правиш в Сирия бе палячо оооооо !!!!
  • 2 empire strikes back

    21 8 Отговор
    тоя нещо пак взе да говори на въпреки на Путя, май-скоро ще го "пенсионират"
  • 3 Eee

    18 5 Отговор
    Пълен с бисери!
  • 4 Хасан

    5 14 Отговор
    Така и не разбрах какво му е толкова важно на Сирия ,че ще почне световна война заради нея..стана тепих за канадска борба..избиват си комплекси ..
  • 5 Диди

    4 26 Отговор
    Ето,Ердоган също говори за химическа атака от страна на Асад,това означава,че руснаците лъжат.

    Коментиран от #7, #34

  • 6 Гостът

    19 6 Отговор
    Не е проблема в химическите оръжия,такива няма.Проблема е в мозъците на някои хора,които искат да управляват света(залежи от петрол,газ и други природни ресурси) и разбраха,че трудно ще сломят Русия и сега искат война.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Morgoth

    8 2 Отговор
    Ако Турция успее да стане медиатор в диалога между Запада и Русия това определено ще бъде много голяма победа за нея в международната политика. Съмнително е обаче да се получи след като ние пък се опитваме да бъдем медиатор между самата Турция и ЕС. Все пак Ердоган не губи нищо като опитва - може само да спечели.
  • 9 Хасан

    9 3 Отговор
    Просто някои тъмни сили им се иска война...трябва им печалби и няма да пожалят нито невръстно детенце ,нито жена ,нито старци..
  • 10 Хасан

    8 5 Отговор
    А има едно просто решение ..,Русия маха Есад...слага си друг проруски лидер...Сащ и коалиция излизат от Сирия...бежанците се връщат ..и готово..

    Коментиран от #11

  • 11 ЗЕВС

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Турция влиза ли в числото на тъмните сили? Мислиш ли, че око махнат Асад, без да се смени политическата и икономическа ориентация на Сирия нещата ще се оправят?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "ЗЕВС":

    Какво ще рече политическа ориентация???да стане капиталистическа??..или да забрани руски бази в Сирия???..това едва ли...за Русия това е последното пристанище където могат да си закотвят корабите в тоя район...
  • 13 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "ЗЕВС":

    Каква изгода имаше Турция от Сирия ???никаква ...Есад почиваше с Ердоган семейно в Бодрум...Турция само искаше катарски петролопровод да мине през Сирия за Турция и да е по малко обвързана към Русия

    Коментиран от #17, #22

  • 14 РЗС

    1 1 Отговор
    Намериха си големите поле да си изпробват оръжията законно.
  • 15 Владо Вр

    2 1 Отговор
    Хасане, газопровода можеше да мине и през Ирак! Нали американците свалих Садам, и всичко е редовно и демократично! Всяка държава решава дали да пусне тръба през територията си, или не(пример-България). Хайде сега руснаците, да ни бомбардират за това, но те избраха друго трасе. Газ имат Иран и Азербайджан-нека вземе от тях, или втечнен-може да построи терминал на средиземноморския си бряг.

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Владо Вр":

    А мислиш ли че България сама си решава да пусне руската тръба или пък я « посъветаха» да не купува от Русия????Преди Русия беше социалистическа и Сащ бяха против..но сега и Русия е капиталистическа и пак е против...демек идеологиите са празна работа,работата е дали навеждаш глава или не
  • 17 ЗЕВС

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Операция Маслинова клонка е за изчистване на бойците от от YPG, разклонение на ПКК която е обявена за терористична организация от Турция. YPG в опит да създадат с подкрепа от САЩ 30-хилядни сили за гранична сигурност (СГС) и превземането на летище Абу Духур в провинция Идлиб. В случая Ердуган освен, че иска да премахне бойците на ПКК, за да си осигури спокойствие, влиза във войната в Сирия и срещу САЩ. Затова Путин му даде благословията си! След приключване на военните действия, ще има заселване със сунити в пограничните територии. Това действие е от играно много пъти в Руско-Турската война.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Хасан

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Владо Вр":

    Ирак???..Ирак е под трански контрол..откъде минават шиитските милиции в Сирия?
  • 19 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "ЗЕВС":

    Никой не иска до границата си вражеска армия и ако има сили му противопоставя...Русия и Украйна,Русия и Грузия, Авсрия и Югославия ..и така нататхк
  • 20 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "ЗЕВС":

    Откъде накъде сунити?!...
  • 21 ЗЕВС

    4 0 Отговор
    Ами виж ПКК каква религия изповядват, и ще ти стане ясно.

    Коментиран от #27

  • 22 Диди

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Да,но Асад не позволи на Катар да направят пайплайн.Ето това иска сега Иран,да направи пайплайн през Сирия и да изнася за Европа..За Иран не е добре,че сега Русия и САЩ са в напрежение,тъй като Иран има сключени договори с Асад за изграждавето на Сирия и т.н. Както САЩ си гонят интересите,така и Русия,затова казвам още веднъж,да решат проблемите дипломатически,да няма война. А Асад е убиец и трябва да виси на висилото.Никаква милост към убиецът.

    Коментиран от #26

  • 23 ivan4o

    1 4 Отговор
    че Путин разбра за сделката на асад с британците и ами , и доставката на хим оръжието от ами. та да ви светна Асад е пътник и както каза Асан , ще сложи проруски лидер у Сирия и готово. британците му приготвили палат у англ. още няколко години да си играят на игрички и го прибирали у англ. аз като казвах ако беше нещо истинско ами до сеа да са го убили асадчо. хахах
  • 24 Владо Вр

    3 1 Отговор
    Искаш да кажеш, че САЩ потрошиха Ирак в полза на Иран? "Изтребиха" ИДИЛ, в полза на Иран, поддържат кюрдите в полза на Иран? Но на САЩ не им дреме за интересите на Турция, а само за техните. А, и какво стана НАБУКО, ТАП и ТАНАП?
  • 25 Пенсионера

    3 4 Отговор
    По тази тема имат доказателства, дадоха снощи по тв как една бомба не е избухнала. Казвам ви че имат доказателства. А за един диктатор са без значение колко е изтрепал , дали са един или пет милиона а важното той да е на власт. Да ама не, в сирия шийитите са малцинство. Вдички сунити , и араби сунити са мнозинство и той управлява само с насилие. Просто няма друг шанс.
  • 26 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    Асад е убиец и това е факт...за тръбите също си права ,но Сащ няма нищо против да се куои катарски газ който се добива от западни фирми в Катар ...но е против за иранския газ
  • 27 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "ЗЕВС":

    ПКК не изповядват религия..те са си атеисти социалисти...
  • 28 Салам Алеко

    4 4 Отговор
    И как сивия помияр разбра че е имало химически атаки? Русия забрани на Асад да мине тръбата и американците му соретнаха война! Помияра си направи преврат и стана султан на 40 мил. овце, сега иска да си обогати колекцият! Ай стига глупости, няма химически атаки, просто Асад оречи на американците, вече и помияра им пречи, скоро и двамата ще гушнат букета!

    Коментиран от #29

  • 29 Диди

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Салам Алеко":

    Франция има доказателства за хим..атака (хлор)от Асад.Русия продължава да лъже.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Диди":

    Не разбирам ...ако убиеш жени и деца ,цивилни с конвенционално оръжие е нормално ,но ако убиеш с химическо оръжие е престъпление.. Есад трябва да се съди за престъпление срещу човечеството

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Салам Алеко

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Диди":

    Половин година говорят че ако намерят доказателства за химическа атака, ще го атакува цял свят, и вчера той хвърлил химически бомби! Та всеки такъв си има съветници! Така че май Русия не лъже!
  • 32 Диди

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Хасане,ти разбираш.
  • 33 Салам Алеко

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Хасане,твовто нормално и твоето престъпление, не ни ги натрапвай! Ако утре сивиянпомияр каже че Запада лъже ще смениш плочата! Така че просто се скрий!

    Коментиран от #35

  • 34 Дъвка Идеал

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Ооооо, СТОЯНЕ - Здравей!
    Пак ли сте тука с Деси, Ани, Стратокастрирания и Дошо )))
    Много поздрави на Катъра!

    Коментиран от #37

  • 35 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Салам Алеко":

    Няма страшно..ние кемалистите го накарахме да изчисти държавата от разни религиозни фанатици,кюрдски сепаратисти
  • 36 Хасан

    1 2 Отговор
    Последните новини са че Ердоган ще сдобрява Сащ и Русия...казвам ви става балансьор между Запада и Изтока...евалла на дипломацията им
  • 37 Диди

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Дъвка Идеал":

    Не,аз съм Диди.Пиша само с този ник.

    Коментиран от #38

  • 38 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Диди":

    Диди,що те обиждат тия русофили???обичат евра ,карат бмв ,почиват в гърция ,италия ...но държат за русия?!двуличници

    Коментиран от #39, #40

  • 39 Диди

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Този въпрос трябва да зададеш на тях.За другото си прав.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: