Last news in Fakti

12 Април, 2018 11:40 3 114 3

Ердоган и Тръмп обсъдиха Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • сащ-
  • разговор-
  • реджеп ердоган-
  • доналд тръмп

Анкара и Вашингтон обсъдиха кризата

Ердоган и Тръмп обсъдиха Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган и американският държавен глава Доналд Тръмп проведоха телефонен разговор, в който обсъдиха ескалацията на напрежение в Сирия, предаде „Хюриет дейли нюз“.

От пресслужбата на турския президент не разкриха детайли от разговора. Белият дом също излезе с кратно съобщение. Двамата лидери са се разбрали да „поддържат близък контакт“ за Сирия.

Разговорът е проведен на фона на повишеното напрежение в Сирия след информацията за химическа атака от силите на Башар Асад срещу цивилното население. САЩ заплашиха с военна офанзива срещу правителствените сили.

Междувременно високопоставен служител от администрацията на Тръмп обяви, че отношенията между Анкара и Вашингтон се движат в „положителна посока“. Между двете натовски сили има търкания заради американската подкрепа към кюрдските бойни милиции в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 2 Отговор
    фащ сондират за евентуални съюзници...
    Защото нато не се оказа този монолитен съюз за който вещаеше и защлинаше монитопаси!!!
    Аз виждам фащ, франция, бритгендърнята, исраел, саудитска арабия, до някъде полша с прибалтика, до някъде 2 до 5% усраина , може ци япония и дания с норвегия на една страна срещу Русия, Китай, Иран, Сирия, Беларус, Казахстан, Армения, Сърбия от друга страна.
    Според развоя на събитията неутралните Индия, Бразилия и т.н. ще се присъединяват към едните и другите....
    по сложното е с Турция, чиито интереси за 500 години се хпеоцърнаха и ето че от вечен враг, тя е съюзник на Русия, а е в нато...
    Гърция е хилядолетен съюзник на русия, но е в нато, но е в конфликт с Турция... Ще има интересни моменти, преди да станем всички на стъкло)))

    Коментиран от #3

  • 2 Осман

    20 2 Отговор
    Армения и Гърция не ги брой те са най големите фурнаджийски лопати обитаващи земното кълбо ;) , политиката на Турция трябва да е балансираща и никога срещу Русия. Последните 40г. проблемите на Турция идват от към запад и оттатък океана и това Ердоган го знае много добре
  • 3 да се вземе предвид че

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Всъщност от едната страна са само ФАЩ и Англия........всичко останало ще се изпокрие защото никой от останалите членове на НАТО няма полза от участие в тая война. На тъпите франсета като им потопят фрегатата и ще се върнат с пълни памперси у френско да си тренират френската любов. Дания и Норвегия са богати уредени държави и в никакъв случай няма да си рискуват положението заради кефа на наглосаксите, немците ще подкрепят на думи ама ще си гледат северния поток с газа. Гърците никога няма да скочат на Русия, Полша може да се пробва ама като изядат два залпа ракети и още на другия ден ще се откажат, подвили опашки. Прибалтийските са в НАТО само заради територията си, за два дена Русия може да ги превземе и трите. Япония ще си трае ако иска да не загуби и сегашните си острови, пък и там със сигурност не са забравили Хирошима и Нагасаки. С Русия са твърдо Сърбия, Китай, Иран, С. Корея и част от бившите републики на СССР, а това е предостатъчно. Войната ще е кратка и високотехнологична, може и малко ядрена, но мисля че ще се ограничи само до необходимия минимум.
Новини по държави: