Last news in Fakti

12 Април, 2018 10:17 2 186 7

ООН: Ситуацията в Сирия може да излезе от контрол

  • оон-
  • антониу гутериш-
  • сирия-
  • доналд тръмп

Генералният секретар Антониу Гутериш изрази опасение, че положението може да стане неконтролируемо

ООН: Ситуацията в Сирия може да излезе от контрол - 1
Снимка: БТА/АР

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази опасение, че ситуацията около Сирия може да стане некотролируема. Това се казва в изявление, разпространено от пресслужбата му, цитирано от ТАСС.

"Вчера изразих недоволството си от съобщенията за продължаващо използване на химически оръжия в Сирия. Аз също така много внимателно следя развоя на ситуацията в Съвета за сигурност на ООН и съжалявам, че той засега не може да постигне съгласие по този въпрос", посочи Гутериш.

Той допълва, че отново е споделил си с постоянните представители на петте постоянни членки на съвета дълбокото си безпокойство за рисковете от сегашната ситуация, която той определя като задънена улица.

"Подчертах и необходимостта да се избягва излизане на ситуацията извън контрол", каза Гутериш. "Нека не забравяме, че в крайна сметка нашите усилия трябва да бъдат насочени към прекратяването на страшните страдания на сирийците."

Кувейтската авиокомпания "Кувейт еъруейз" съобщи, че спира полетите си до ливанската столица Бейрут заради намерението на САЩ да нанесат военен удар по съседната на Ливан Сирия.

Британските военновъздушни сили се намират в бойна готовност за нанасяне на възможен удар по Сирия, съобщи вестник Times, като се позова на правителствен източник в Обединеното кралство. "Имаме самолети (в кипърската база на британските военновъздушни сили) Акротири", каза източникът. "Готови сме."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    28 2 Отговор
    На снимката си личи как слугата се усмихва назно на господаря си за какво ООН става въпрос тогава.
    Само дето не му целува ръка

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Осман

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Ласките после в овалния кабинет
  • 3 Kcaniba

    25 2 Отговор
    Предполагаеми химическе атаки, са повод за трета световна война!!!???
    Да, щов имаме бездоказателствени или недоказани поводи за да се взаивоунищожим, колко са я закъсали фащ тогава!????
  • 4 ха ха ха

    10 1 Отговор
    Глей го гадния мазник, ако беше Бокова, сега нямаше да е така, ама БОКО услужливо и подля вода!
  • 5 Гостът

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Никакво ООН.Те са групировка която защитава интересите на американските корпорациите,чрез тъпото ООН се вкара ГМО-то от щатите.Има продукти които са100%ГМО всичко друго е изтеглено от пазара благодарение на подлизурковците.И всяка война е с разрешението на същите.
  • 6 Зорлем

    2 0 Отговор
    Според заглавието, досега в Сирия всичко е било под контрол, така ли?
  • 7 Ник

    2 0 Отговор
    Това ООН, освен да съобщава нещо, друго не може да направи. САЩ са свят в света. Трябва както има Г8, така да има и М60 - примерно 60 страни като нашата, да имат тежест в глобални решения.