Last news in Fakti

12 Април, 2018 15:20 2 314 11

Асад: Западът само ще дестабилизира региона

  • сирия-
  • башар асад-
  • западът

Сирийският президент отхвърли обвиненията срещу правителствените сили

Заплахите на Запада за военни действия в Сирия може да доведат до ескалация в региона. Това заяви сирийският президент Башар Асад, цитиран от ABC.

Асад призова за диалог по темата. Западът обяви, че е готов да удари Сирия след информации за атаки с химическо оръжие в град Дума.

„Тези твърдения се опитват да подкопаят постиженията на сирийските сили в районите около Дамаск. Те са основани на лъжи. Такива думи и последвали действия могат само допълнителни да дестабилизират ситуацията в региона. Трябва ни диалог“, заяви Асад.

Той говори след разговори с Али Акбал Велаяти, който е съветник на иранския върховен лидер.

Асад заяви, че Западът е загубил влиянието си над опозиционните сили в района на Източна Гута. Той подчерта, че неговите сили вече държат контрола в районите около Дамаск.

Русия вече обяви, че е готова да отблъсне американски ракетни атаки в региона. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов да извърши подобни атаки. В момента той води разговори със своите съветници. Очакват се такива и с европейските съюзници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А стига бе

    23 5 Отговор
    Я тия как решават вместо сирийският народ...--взеха се за богове.

    Коментиран от #5

  • 3 Ало

    4 24 Отговор
    Какви защитници имало в БГ на чуждите грехове еми като толкова защитавате Асад горете в АДА на негово място вместо той егати хората и мозаците ПУ

    Коментиран от #10

  • 4 Рубладжийче

    5 22 Отговор
    Животното Асад вижда стабилизацията на района единствено като стабилизация на едноличната си власт. Така според него излиза, че Русия, Иран, палестинските терористи от Хамас и Хизбулла са единствените стабилизиращи фактори.

    Коментиран от #11

  • 5 наблюдател

    3 18 Отговор

    До коментар #2 от "А стига бе":

    Ами то от "сирийския народ" не остана много. Само Асад изби над 1 милион от него. И кой да решава - триото Рохини, Ердоган и Путин?

    Коментиран от #6

  • 6 Ььььььь

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    Еми не остана-отрочето на САЩ---ИД изкла доста народ. И защо пък запада да решава съдбата на Сирия вместо народа и? Кой им е дал това право?
  • 7 патриотъ

    11 1 Отговор
    Доктрината на Вашингтон е нацелена на властване над света и поддържане на постоянна ескалация и напрежение по света,за да достигнат целите си!Вселената е сътворена от Бог и никой,още повече американците,не е упълномощен да се разпорежда с нея!Откога англосаксите са оторизирани наместници на господа на тази планета?!
  • 8 реалист

    14 1 Отговор
    Преди на спретнат неуспешната "арабска пролет " на Сирия ,тя бе една от перлите на Близкия изток.
  • 9 Жириновски

    0 0 Отговор
    Не само ще ти нацепят кафеза!
  • 10 НАЙДЕН

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ало":

    ама ти си голям моэАк бе неграмотнико,
  • 11 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рубладжийче":

    Всеки фактор който може да завладее цялата страна и да спре избиването на цивилни е стабилизиращ. Ако не са диктатора Асад с помощта на Хамас и Хисбула, ще са "умерените" опозиционери част от които са клонове на Ал Кайда, а други на ИДИЛ. Май като гледам първите са за предпочитане, въпреки че сегашен Иран е една много, ама много кофти държава.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания