Last news in Fakti

13 Април, 2018 07:10 3 236 17

Ударите по Сирия са въпрос на време

  • башар асад-
  • сирия-
  • тереза мей-
  • доналд тръмп

Тереза Мей и Доналд Тръмп продължават да обсъждат ответни действия срещу употребата на химически оръжия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и британският министър-председател Тереза Мей са единодушни, че е необходимо да се подготви международен отговор, с който да бъде възпряна употребата на химически оръжия в Сирия, предаде Reuters, като цитира кабинета на Мей.

Двамата лидери разговаряха по телефона, след като британските министри дадоха подкрепа на Мей да предприеме действия заедно със Съединените щати и Франция в отговор на използването на химически оръжия от правителството на сирийския президент Башар Асад.

"Двамата се съгласиха, че е жизненоважно употребата на химически оръжия да не остане безнаказана, както и че е необходимо да бъде възпряна по-нататъшна употреба на химически оръжия от режима на Асад", заяви в декларация премиерският кабинет след като президентът и министър-председателката разговаряха по телефона.

"Те се уговориха да продължат да работят заедно, за да изготвят международен отговор", се посочва в декларацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    46 3 Отговор
    До болка познатата ни "международна общност" - САЩ, Англия и Израел.

    Коментиран от #2

  • 2 no name no face no number

    36 2 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Новите пирати
  • 3 бббббб

    38 3 Отговор
    Тия не хвърляха толкова ресурс по ИДИЛ ,колкото сега за една скалъпена химическа атака.Много мъка ги гони ,че загубиха този петролен регион от Русия.
  • 4 Хасан

    24 3 Отговор
    Англия ,Сащ не са те когато са гладни....ако останат без петрола стават много кръвожадни..Англия изгуби 100г си господство в Близкия изток...Лорънс арабски под предлог че ще освободи арабите от османлиите им донесе само кръв,смърт и насилие ..
  • 5 падналия ангел

    30 2 Отговор
    Няма логика побеждаващите да си вкарват автогол. Още миналия месец руснаците предупредиха, че ще има газова атака с цел провокация. Никой не ги чу. Америте са майстори на тези инсинуации. Сега ще има здраво и демократично бомбене.
  • 6 Юююбряяяяя

    25 2 Отговор
    Реч на Алън Дълес, шеф на ЦРУ:
    - "Ще свърши войната.(II-рата световна война) И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни и главно - Русия. Ще заменим човешките ценности с фалшиви. От литературата и изкуството ще изтръгнем тяхната социална същност, те ще прославят най-низките човешки чувства и страсти, ще насаждат и втълпяват култ към секса, насилието, садизма и предателството,ивсяка безнравственост.
    Честността и почтеността ще се осмиват, ще станат ненужни, ще се превърнат в отживелица. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, наркоманията, безсрамието,
    национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ - всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме.
    Малцина ще разберат какво става. Тях ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Главният залог ще бъде младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Всичко това ще извършим под девиза: "Защита на правата на човека и гражданските му свободи..."

    Коментиран от #8

  • 7 ГОСТ

    15 1 Отговор
    ОТНОВО СЕ ПОВТАРЯ ИСТОРИЯТА С ИРАК И ПАК СЪС СЪЩИТЕ УЧАСТНИЦИ. ЯВНО НЕ СА СИ ВЗЕЛИ ПОУКА ЗАЩОТО ВСИЧКО ИМ СЕ РАЗМИНА НО ПОСТРАДА ИРАКСКИЯ НАРОД. ТОГАВА САМО БЛЕЪР С ПОЛОВИН УСТА СЕ ИЗВИНИ. И ТОВА АКО Е ДЕМОКРАЦИЯ ДО КОГА ЩЕ СЕ МЕСЯТ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ А НЕ ГИ ОСТАВЯТ САМИ ДА СЕ ОПРАВЯТ А ПРИ НАЙ МАЛКИЯ НАМЕК ЗА НАМЕСА В ТЕХНИТЕ ВЪТРЕШНИ РАБОТИ ВЕДНАГА НАЛАГАТ НЯКАКВИ СИ ИЗМИСЛЕНИ САНКЦИИ.
  • 8 Хасан

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Юююбряяяяя":

    Колко е прав Ердоган че разбра всичко това и как си пази народа...ограничава алкохола (главнитн производители са Запада),ограничава тютюнопушенето..пак западни производители, въвежда в училищата свои ценности и култура ...и затова Запада го обявява за диктатор..

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мдааа

    12 0 Отговор
    ДемоНкрацията е най-голямата диктатура!!! Повечето американци, англичани, руснаци, турци и прочие не искат държавите им да воюват, но кой ги пита тях? Те, народът, са просто едни ид*оти, които трябва да пуснат бюлетина в урните за един от кандидатите на мафията и до това се изчерпва всичката им демокрация. В комунизмя хората имаха повече влияние в политиката, отколкото в прехвалената демокрация
  • 11 Азазазаз

    0 2 Отговор
    Странно. Държавата, която изстрелва ракети по сватбари се кара с държвата, която позволява на друга държава да използва химическо оръжие. Странно! Защо?
  • 12 2018

    11 1 Отговор
    Американците защо са построили толкова подземни бункери прикрити като тайни бази и за какво са им ако не се готвят за война./www.youtube.com/watch?v=4h6Nq4ZmKLQ И какво е това тайно правителство,белия дракон и секретна команда.
  • 13 акуд

    10 1 Отговор
    сащ и ВЕЛИКОбритания са едни малки пилета
  • 14 Българин

    1 9 Отговор
    Като чета мисля, че само руснаците са прави, умни, не са империалисти ( те са на почивка в Сирия) и т.н. Англичани и американци са ви в устата. Защо нищо не казвате за Франция, която преди Англия обяви, че ще накаже Сирия за газовата атака?
    Чудя се дали цялата българска нация е слабоумна или са само платените червени тролове.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 jfoxfk

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Ами виновни са. Те се борят с "режима" на Асад. Какъвто и да е Асад той е законно избран от сирийският народ. И не е канил нито Англия нито САЩ.

    Ми то по тази логика Англия и САЩ могат да атакуват всеки, който не им хареса. Независимо как е избран. Навремето не им хареса Милошевич, бомби по главата. После не им хареса Кадафи. Отново бомби, Садам го обесиха и после казаха, че са сбъркали. Ама не го съживиха. Един много достоен човек, ген. Колин Пауъл, поне си подаде оставката, като разбра, че е подведен. А Тони Блеър и ДР. Буш и това не направиха. А после онзи масов убиец Обама, дори го езбраха за нобелов лауреат представете си за мир. След като в Сирия маса хора загинаха и емигрираха заради финансираната от САЩ ИДИЛ.
  • 17 Гадната Англия

    0 0 Отговор
    Руският външен министър Лавров ги закова: Вие, англичаните, инсценирахте химическата атака!
    Както винаги в пиратската си история, Гадната Англия:
    Роди сирийския Джихад с парите на Саудитска Арабия.
    Затвори границите си за бежанския поток.
    Остави Русия да свърши черната работа по разбиването Джихада.
    С двата комромата срещу Русия (Скрипал, и постановката с хлора ), Гадната Англия ще мъчи да отстрани Русия от Сирия, с по- нататъшното ѝ навиране в кучи гъз, и извличане на максимална печалба с минимални усилия от разпределението на Сирия, която като зряла круша ще им капне в ръцете.
    Гадната Англия направи същото с надеждите на нашия народ на Берлинския Конгрес. Тя винаги е действала така.