13 Април, 2018 07:44 2 121 19

Москва: Западът е едновременно прокурор, съдия и палач

  • сащ-
  • русия-
  • сирия-
  • мария захарова
Москва: Западът е едновременно прокурор, съдия и палач - 1
Снимка: Shutterstock

Русия призова Запада "сериозно да обмислят последиците" от заплахите си да ударят Сирия в отговор на предполагаема химическа атака, която приписват на режима в Дамаск, предаде Reuters.

"Призоваваме всички членове на международната общност сериозно да обмислят всички възможни последствия от подобни обвинения, заплахи и планирани действия" срещу сирийското правителство, заяви на пресконференция говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

"Никой не е дал правото на западните лидери да си възлагат ролята на световен жандарм, да са едновременно следовател, прокурор, съдия и палач", добави тя.

"Нашата позиция е съвсем ясна: ние не искаме ескалация", заяви Захарова.

Тя изрази надежда, че западните правителства "ще имат достатъчно мъдрост да се върнат в рамките на правото и да решават заедно съществуващите проблеми, както е предвидено в Устава на ООН".

По думите й заплахите на САЩ и Франция да ударят Сирия са нарушение на Устава на ООН, а израелският въздушен удар от събота е влошил положението в Сирия.

Москва: Западът е едновременно прокурор, съдия и палач
Снимка: БТА/АР

Заплахите за западни удари по Сирия дойдоха в отговор на предполагаема химическа атака на 7 април в бунтовническия анклав в град Дума, който Западът приписва на сирийския режим. Дамаск отрича, а Русия заяви, че след разследване на 9 април не е намерила доказателства за химическа атака в Дума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    19 3 Отговор
    т.е Инквизиция

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    29 7 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Абсолютно ди прав, в момента наблюдаваме точно лов на вещици. Всичко зависи от Китай, ако даде подкрепа на Русия света ще стане по добро място за живеене. Имам предвид справедливост.няма нищо по добро от нея.

    Коментиран от #11

  • 3 крантата цвили на умряло

    5 27 Отговор
    Хахаха! Страхахаха! Разбягаха се, като хлебарки продажните наемници. Ама бавно бягат с тия пълно-лайняни гащи. В главите им гърмят предсмъртние вопли на спецназа ужвагнер. Заразаха и Тартус, и Хмеймим, и работодателя Асад.

    Коментиран от #5

  • 4 Kcaniba

    7 29 Отговор
    Западът е като Съдия Дред! Проблем? Пиклата с малки цицки може само да цвили като кобилка! Съдия Дред ще се разправи с подкрепяните и платените от режима в рошшия терористи, така каккто се справи с пияндетата от ЧВК Вагнер.! Ако Мусква продслжи с наглоста си, груз 200 и 300 ще се увеличават експоненциално!

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 mediator37

    14 2 Отговор
    Няма как да ръкопляскаме, когато големи държави обграждат малка и я унищожават с война. Без значение под какъв предлог.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Kcaniba

    3 20 Отговор
    Света няма да търпи повече престъпления срещу човечеството! Русия е поддръжник на режима в Сирия!Демократичния и свободен свят казва СТОП!Стига лъжи и демагогия,стига убийства! Горчивата чаша ще бъде изпита до дъно от империята на злото и лъжата!

    Коментиран от #10

  • 10 демон

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    развинтена фантазия, вследствие на висене пред компа и четене на фалшиви новини....
    когато се разходиш до щатите,ако можеш и в русия тогава дрънкай какво е....как е падналия мост в маями?Путин го е бутнал вервай ми.
    А новия мост в Крим си стои.....
  • 11 китай

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Китай подкрепи вече Русия.
    Министъра на отбраната беше в Москва наскоро и заяви"Тук сме да подкрепим Русия срещу Запада".
    Вчера Китай са наредили на китайските военни кораби в Средиземно море да преминат на подчинение на Русия, в случай на конфликт.

    Коментиран от #13

  • 12 за троловете на сащ

    16 3 Отговор
    „В качеството си на нов министър на отбраната на Китай аз извършвам посещение именно в Русия, за да покажа на света високото равнище на развитие на нашите двустранни отношения и твърдата решимост на нашите въоръжени сили да укрепват стратегическото взаимодействие. Китайската страна пристигна, за да може американците да разберат тесните връзки между въоръжените сили на Китай и Русия, особено в тази ситуация. Ние дойдохме, за да ви подкрепим“.

    Вей е назначен за министър едва преди три седмици, но думите му отразяват позицията на цялото китайско ръководство. За по-добро разбиране този генерал веднага подчерта, че посещението му е „съгласувано с председателя на КНР Си Дзинпин“. По принцип това и така се разбира – но за външния свят не е излишно това да се припомни.
  • 13 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "китай":

    Да се надяваме. Тази ситуация наистина би могла да скрепи т.нар. Евразийски съюз и да разедини Европа. Боже,боже,не съм и предполагал че някога ще симпатизирам но Китай и Иран. Много разочароващо поведение на европейските дипломати. Освен, че заеха страната на несправедливостта , са със стратегически грешните партньори. Какви търговски отношения може да ива с фащ (фекални съединени щати),какво могат да предложат на Европа? Че и да си струва да прекоси атлантика? Какво купуват толкова от Европа? За културни отношения няма да говоря, профанизираха и роквариха податливите.
  • 14 долу лъжата

    13 1 Отговор
    Преди минути: САЩ Подви Опашка! Изтегля корабите! Планът им за Сирия се провали! Ето как Русия Победи Янките без нито един изстрел
  • 15 китай

    11 3 Отговор
    А днес стана ясно, че няколко китайски военни кораба вече приближават бреговете на Сирия.

    ахахаха едно е да говориш, друго е да го направиш, и съвсем друго е да бомбиш слаби държави.
    Китай се приближават, голям смях, САЩ напълниха гащите
  • 16 торбалан

    4 0 Отговор
    На тези трите в едно, в сегашно време им викат диктатори, а както е писал първия, в средновековието е била светата инквизиция.
  • 17 анонимен

    0 0 Отговор
    г-жо Захарова Вие нямате никакъв мозък във вашата администрация защо искате да фалирате Европейския съюз ами давате акъл за Сирия?
  • 18 Распутин

    0 0 Отговор
    Ако кремълските свине не се насираха интернационално по 20 пъти на ден, тази мастия Захарова нямаше да ни спами новините с непоисканите мнения и сюрреалистичните възгледи на пияните и ръководители.
  • 19 Вили

    0 0 Отговор
    Захарова прилича на комсомолска секретарка от района на чукчите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания