Last news in Fakti

13 Април, 2018 13:25 7 210 34

Северна Корея се отказва от ядреното оръжие

  • северна корея-
  • оръжие-
  • ким чен-ун

Той иска гаранции за режима му от САЩ

Северна Корея се отказва от ядреното оръжие - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е заявил, че разглежда възможността за изготвяне на план за денуклеризация на страната. Това е станало по време на неговата визита в Китай през миналия месец, съобщи Tokyo Shimbun.

Той е готов на това, ако САЩ гарантират запазването на политическата система в КНДР. Ким е обсъдил въпроса с китайския президент Си Дзинпин.

Работата по плана може да започне още след предстоящата среща между Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Според севернокорейският лидер неговата страна няма да има нужда от ядрено оръжие, стига САЩ да преустановят агресивната политика спрямо нея.

Ким Чен-ун вече започна процес по стопляне на отношенията с Южна Корея. Очаква се срещата му с Тръмп да се състои през май. Президентът на САЩ вече даде съгласие за нея. В момента се уточнява мястото, където тя ще се проведе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 деве

    16 3 Отговор
    това ще стане на ....................
  • 2 Ясно

    41 18 Отговор
    Всички ние знаем че сащ са в процес на разпад,и вече не са в състояние да налагат световна хегемония.и той го видя затова се отказва,не са му нужни ядрените оръжия при липса на агресия от бивша световна сила.Много мъдър ход,браво

    Коментиран от #5, #29

  • 3 ВЪПРОС

    39 3 Отговор
    Какво ли е поискал Ким в замяна...жълтурчовците хич не са тъпи-заедно с китайците са измислили схема...
  • 4 стоян

    17 34 Отговор
    Кимчо доста се дръвчи ама омекна ако не, ще го омекнат

    Коментиран от #17

  • 5 актьорско майсторство

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ясно":

    Точно така! А предполагам че ако се договорят да се откаже от ядреното оръжие Китай ще бъде гарант на сделката, тоест те ще вземат на ракетите на съхранение при тях, а няма да ги унищожават. И ако САЩ по-нататък нещо се отметне от сделката пак ще ги върнат на Ким. Китайците не са вчерашни и в никакъв случай няма да обърнат гръб на С. Корея, то неслучайно Ким ходи на посещение(консултации) там и са решили как да врътнат краварската гендърня.

    Коментиран от #28

  • 6 Morgoth

    14 3 Отговор
    Както се очакваше Ким вдигна напрежението, завърши си ядрената програма и сега добре опакована я продава. Какво ли е взел за нея не е ясно, но сигурно ще е под формата на много помощи за страната, от където той и приближените му ще намажат яко, сваляне на ембаргото и вероятно някакви минимални гаранции за режима му - не че на такива може да се вярва, ако не са вързани с взаимна изгода, защото президента на САЩ утре ще се смени и колко ще държи на договорите на предния не е ясно.
  • 7 гражданин

    13 20 Отговор
    Всички знаем много добре, че русия и хахото са в разпад и то много отдавна спрямо цивилизацията на Европа и Щатите!Няма никакъв показател по който да се мерят с тях.Само китайците са напред от руссиянина и хаховщината!Хахото и руссиянина да бягат срещу Европа и Щатите и в другия век няма да ги стигнат!Икономиката на Щатите и Европа е много далече напред още от миналия век спрямо хахото и руссиянина!!!

    Коментиран от #18, #21

  • 8 garbage

    6 9 Отговор
    Ясно е, че Свинария отдавна я кара на фотосинтеза както и ония кореец!
  • 9 onq s konq

    8 21 Отговор
    Де са простите русофили дето предричаха как СК-ракети ще поразят ВЕЛИКА АМЕРИКА?!Пък те взеха че капитулираха...просто паднаха ничком на земята като талпи...в краката на Тръмп:)Eeeeй бели мишки ,използвани от Русия за налудничави полит. опити за пропаганда...КАК СЕ СПИРА МОЩЕН АМЕРИКАНСКИ ВАЛЯК със самоотвержено хвърлила се под него 25год. Лада?Ама наивността не прощава:)

    Коментиран от #10

  • 10 Хахохихи

    18 5 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Тука сме простите русофили, смеем ти се........и на бай Дончу(Тръмпа) се смеем и го подиграваме, на Боко вече не се смеем щото престана да бъде смешен, вече е само жалък.

    Коментиран от #13

  • 11 Нострадамус

    7 6 Отговор
    Do Края на 2018 г. Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ от политическата сцена !!!
  • 12 Огняра

    6 12 Отговор
    Комунистическата свинчуга е със смъкнати гащи и хванат за палците на краката
  • 13 onq s konq

    6 13 Отговор

    До коментар #10 от "Хахохихи":

    Ще бъда макс точен-НАЛУДНИЧАВИЯ ВИ СМЯХ НЕ МЕ УДОВЛЕТВОРЯВА.И не ме интересува как се смеете "на празен стомах" - просто час по-скоро емигрирайте,защото БГ не е за вас и присъствието ви е НЕЖЕЛАТЕЛНО!Пък кой бил смешен,кой-жалък,приказвайте си ги където щете по света тия неща,но не и да ВИСИТЕ НА СОЦИАЛНАТА ХРАНИЛКА НА БГ,Т.Е. С МОИТЕ ДАНЪЦИ ДА СЕ ХРАНТУТЯТ РУСКИ МЕКЕРЕТА!

    Коментиран от #14, #15, #19

  • 14 гост

    2 12 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Всички русофили на нов "Народен съд" за държавна измяна !!! Нали бил "задължителен" , щом са го поискали международните организации ??!! Е те го поискаха пак и то скоро !!
  • 15 Асдфг

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Ти какъв си? С какво си по добър от тия дето коментираш.

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Асдфг":

    Виж са ...буквено съчетание от типа "АБъВъГъЗъ"...След като ме питаш,ЗНАЧИ СИ ОТ "ОНИЯ"!Е може ли да ти хрумне в кратуната,че ще тръгна да се обяснявам на подобен "матриал"?И все пак-симпатяго:),що за елементарни прийоми ми пробутваш кой бил "добрият" и кой-"лошият"?А нима 45 ГОДИНИ комунистите се терзаеха дали мачканите от тях НЕ СА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ РОБИ?А нещата са прости-ЗАВИСИ КОЙ ДЪРЖИ ТОЯГАТА,а тя вече НЕ Е У ВАС!Искате да си я върнете?Ми О.К.-хващайте гората.Ама нещо мандрите вече имат мн злобни кучета,а и най-важното-РУСКИТЕ ТАНКОВЕ НЕЩО ГИ НЯМА ЗАД ГЪРБА ВИ!

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    Кво знаеш ти бе...дори размера на кора на колегата ти незнаеш...а та праска всеки божи ден!

    Коментиран от #24, #27

  • 19 Хахохихи

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Не се напъвай толкоз де, ще си докараш някой инфаркт и то за кво, за шепа долари........може и да не ти се вярва но ще ни липсваш, твоите постове поне са оригинални и не толкова скучни. Ние се смеем за наш кеф, ако искаш да те удовлетворим ще трябва да свалиш гащите, да се понадупиш и чак тогава може да получиш удоволствие. Но не и лично от мен, графика ми е запълнен с хубави жени и едвам смогвам. Обаче някой друг прост русофил няма да те върне. Пък руските танкове........и те ще дойдат скоро ми се струва, и ще ги посрещаме с ядене, пиене и благодарност, както преди.
  • 20 Асдфг

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Нямам нужда от никакви танкове. Нито Руски нито Американски! Живеете от омразата също като ония за които говориш и дърпате всички назад.Хващайте пътя за Сибир Чукотка Аризона Мохаве или на майната си.
  • 21 Расулюлах

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    Викаш като държиш шарена опаковка бургер и айфонче дето е предвесник на чипа в главата и си си дал живота за да си ги купиш животът ти има повече смисъл от от руснака с волгата в тайгата така ли?

    Коментиран от #25

  • 22 Чурулик чурулик

    5 0 Отговор
    Този или е изперкал или играе някаква сцена за да измами перуката...отказа от ядрено оръжие е чисто самоубииство...ако го унищожи в замяна на цифрички от компютъра на федералния резерв то скоро ще последва че Ким има химическо оръжие и спешно ще бъде нападнат за доброто на кореиския полуостров и хората там
  • 23 Чурулик чурулик

    5 3 Отговор
    Наи добрата гарания че терориста саш няма да те нападне е това да имаш повече ядрени ракети отколкото те могат да неутрализират и да имаш ресурс да произведеш още ядрени ракети в огромно количество бързо
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гражданин

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Расулюлах":

    Не сикам а казвам, че русия умира от глад!
  • 26 ЧебуРашка

    1 1 Отговор
    Дебел Кимчо свали гащите и се одупи,ред е на казълбаша Асадчо да се готви богатир Жужи!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 русия е джудже

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "актьорско майсторство":

    Защо пишеш мнения по теми по които си неук бе ,рубладжия нещастен ? Китай прекратиха съюзническия договор със Северна Корея именно заради САЩ.За Китай най-важния търговски партнъор е САЩ и никога няма да си развалят отношенията ,заради Кимчо.Китай не защитава Северна Корея ,а просто не иска война до границата си ! Също така какви ракети ще пази Китай бе ,клоун ? Ракетата не е ядрено оръжие.Стига сте фалирвали щатите ,защото вече ставате смешни.САЩ си остава най-силната,влиятелна и богата страна и никой рубладжия неможе да промени това.

    Коментиран от #32

  • 29 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ясно":

    Кои сте всички вие? Пак ли са ви пуснали от диспансера! Гледам долара расте спрямо рублата! Стреляха с ракети по Сирия и получиха отговор само в устен и писмен вид! Какво ви дават за да виждате в розово?

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ааа

    0 0 Отговор
    Ким не не запази ядреното си оръжие как сащ имат така и вие северно корейците сащ да се откажат от ядреното оръжие тогава и вие
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Анонимна

    0 1 Отговор
    Браво, на Северна Корея!!!! Няма смисъл от ядрени оръжия!!! Дано, Всички световни лидери да се вразумят!!!! Хората искат МИР!!!!

    Коментиран от #34

  • 34 Расулюлах

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Анонимна":

    Ко речи ?хахахахха ще се откажа от ядреното оръжие само ако го замести следващото още по разрушително и пагубно
Новини по държави: