Last news in Fakti

13 Април, 2018 16:09 1 285 1

Меркел: Сърбия има ключова роля в Косово

  • германия-
  • балкани-
  • сърбия-
  • косово-
  • ангела меркел-
  • роля

Меркел похвали реформите в Сърбия

Меркел: Сърбия има ключова роля в Косово - 1
Снимка: БТА/ AP

Сърбия има ключова роля в Косово и в Босна и Херцеговина и затова е важно интензивно да разменяме мнения. Това каза германският канцлер Ангела Меркел преди среща на четири очи със сръбския президент Александър Вучич в Берлин, предаде агенция „Танюг“.

След като посрещна Вучич пред сградата на германското правителство, Меркел каза, че е договорено през първата половина на тази година Германия да води интензивен диалог със Сърбия и страните от региона, припомняйки, че България постави приближаването на Западните Балкани към ЕС като приоритет на своето председателство.

Германският канцлер каза, че главни теми на разговора й с Вучич ще бъдат двустранното сътрудничество и развитието на региона. Меркел похвали реформите в Сърбия, като подчерта, че това е комплимент за премиера Ана Бърнабич и нейните министри.

Вучич от своя страна каза, че Германия е най-важният партньор на Сърбия и че Сърбия ще даде всичко от себе си, за да бъдат избегнати конфликти на Балканите, които биха върнали региона 100 години назад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    1 4 Отговор
    Вучич дали се е консултирал с Жужич? Щото Жужич може и да не иска мир на Балканите.
Новини по държави: