Last news in Fakti

13 Април, 2018 16:50 22 617 45

Русия може да изпепели британска база

  • русия-
  • кипър-
  • великобритания

Притеснения около базата в Кипър

Британската база в Кипър може да се окаже под заплаха, след като Русия обяви, че е готова да атакува всяка зона, от където се провеждат атаки срещу Сирия. Това пишат в материал за Times журналистите Дебора Филп и Дебора Хейнс.

Руският посланик в Ливан Александър Заспикин повтори заплахата, че Русия ще свали всяка ракета насочена към Сирия, както и установките, от които може да е изстреляна. Подобно предупреждение беше отправено от началника на руските въоръжени сили генерал Валерий Герасимов.

Бившият шеф на командването на британските въоръжени сили Ричард Барънс определи тези изявления като „заплаха за война“.

Припомня се, че в британската база в Аркотири има осем бомбардировачи Tornado, които са в готовност за удари срещу Сирия. Това ще стане при атака от страна на САЩ и Франция. При подобен сценарий Русия може да изпълни заплахата си и да атакува британската база.

В момента шест британските изтребителя Typhoon са на линия за защита при противников обстрел. Основна заплаха за британските и американските изтребители са противоракетните системи C-400, които са с голям обсег на действие. Възможно е срещу базата да бъдат изстреляни крилати ракети, които да извадят извън строя пистата на базата.

Според авторите това би довело до още по-голяма ескалация. Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече смекчи тона относно атаки срещу Сирия. Русия призова за разговори по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    90 19 Отговор
    Възможно е! Жужич се е напъхал в някой дълбинен бункер и натиска различни бутони в стил Тука има, тука няма. Ха натисне правилното копче, ха сме станали на печен кебап! Жал ще ми е само за Баце. Да открадне толкова много пара и ден да не може да и се порадва, както е редно.
  • 2 гост

    36 156 Отговор
    На руснаците само , оръжия войни и убиване са им в главите ....

    Коментиран от #5, #9, #16, #17, #42, #44

  • 3 BILL

    19 106 Отговор
    Добре де, сега руснаците говорят "на едро". В началото може да се пробват да свалят 1-2 ракети и толкова. После безпомощно ще гледат. И дума не може да става да ударят установките. Каво ще приказват после?

    Коментиран от #18

  • 4 Хвалипръцко

    26 113 Отговор
    С-400 имаше в Либия. Не си спомням да свалиха и един самолет.
    За какво толкова ги хвалят ?

    Коментиран от #6, #10, #35, #41

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 любопитен

    29 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хвалипръцко":

    Да не са били С 95648?
  • 7 дяда гошо

    55 4 Отговор
    Правилно констатира Иванов и мен ще ми е жал за БАЦЕ ЦЕЦО и останалитке че няма да могат да се порадват и поживеят с ъс КЪРТОВСКИ ТРУД милиони и апартаменти по ЧУЖБИНАТА
  • 8 Расулюлах

    53 13 Отговор
    Аз още 45 година бих ги изтрепал на острова ..немаше да ги бавя толкова за рижавите говоря
  • 9 Уди

    52 12 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не, жалкото е , че Българина е КУХ КАТО ХРАЛУПА.
    Ти примерно от къде знаеш какво има в главите на Руснаците, та даже го споделяш с нас?
    По-интересно ще ни е какво има в твоята глава.
  • 10 BBC

    44 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хвалипръцко":

    Ти всичко случило се в Либия ли знаеш и помниш???????????????
    Егати колко информирани "хора" имало.
  • 11 Мммм

    74 8 Отговор
    До №2 Гостенино, какъв го дирят англичани,американци пък и французи около Сирия,като не са канени там.И само не ми излизай за хим. атака,защото кадрите където ги дават по медиите с тези бели гъски дето мият с маркуча с вода отровени от БОВ пък на деца им пръскат в устата бронхо дилататор та още повече да се натъпче белият дроб с евентуално БОВ просто тези бели гъски са за директен разстрел с по две контроли за сигурност. Ама така се промиват мозъци на малко грамотни или липсваща всякаква грамотност за да се отграничи правилно от неправилно действие. За да има минимална грамотност и познания трябва поне да се върнат в училище часовета по НАЧАЛНО ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ.Аз съм обучаван в медицинско поделение,а и след това като студент съм запознат с действията на по-разпространените БОВ и как трябва да се действа.
  • 12 Мммм

    59 5 Отговор
    До коментар №4 Няма как да си чул,че са свалили нещо като въобще по това време не ги е имало, а и не се сещам в Либия да е имало ПВО комплекс от този род. Учи повече и ще станеш по-умен, ане просто да пишеш неверни глупости, защото ставаш смешен.
  • 13 Гост

    12 65 Отговор
    За седмица паднаха три руски летателни машини. Да не се окаже, че и митичната С-400 има точност от плюс минус километър - два?! Руска ти му техническа работа! Шише водка и болшой молоток для финних настройки!

    Коментиран от #19

  • 14 Рубладжийче

    18 71 Отговор
    Пак фантазии за руско-задунайски мурзилки. Руската кочина не е в състояние да изпепели каквото и да е било. Може единствено да бомбардира беззащитни жени и деца и нищо друго.
  • 15 соросоидни кърлежи

    41 9 Отговор
    тук се подвизават едни идиоти,които знаят как ще реагира Русия на малоумни действия от страна на баш провокатори , като чели те са кукловоди ,а Русия една послушна марионетка.Всичко точно обратно господа платени тролове.
  • 16 #112

    59 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не на руснаците, а на американците са им в главите само войни! В целия свят, американците създават проблеми като първо си измислят несъществуващи причини и после атакуват, и леко фалцово въвеждат и други държави в действията си. Които после им се връщат като атентати! Там къде американец се намешал се има фалш и лъжа, и се мирише на гнило!
  • 17 Пешка

    8 29 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Каквото повикало - това се обадило. А ти жалко че не можеш да видиш обстановката каквато е. Хибридната война я спечели САЩ.
  • 18 ivan4o

    33 7 Отговор

    До коментар #3 от "BILL":

    въпроса не е 1 2 ракети! а няколко кораба и някой друг самолетоносач. и ляга и умира запада, толкова им трябва

    Коментиран от #23

  • 19 ivan4o

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    ако беше така със С400 до сеа да бяха атакували!
  • 20 Голем смях

    8 40 Отговор
    Да бе,така се напада държава от ЕС .Ще бомбандират Кипър.Тогава няма да могат да бягат от Сирия.Печен Вагнер ще им се стори ордьовър.

    Коментиран от #21

  • 21 ivan4o

    15 3 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    а не бре , ко си мислиш ще седят и гладат ли.? сензорите ще бягат към канада после
  • 22 гост

    38 4 Отговор
    Джендъри,
    хубаво е че бай Дончо няма да посмее да се заиграва там, а само се прави на велик. Ако направи грешна стъпка си носете кофата с вазелина, за да не ви боли! Няма да ви се размине. мине не мине време и наддигате глава и се правите на демократи, а всъщност сте слуги на ФАЩ и юдеите, т.е. на едни и същи, които се мъчат да окупират, завладеят и унищожат света.
  • 23 Голем смях

    16 29 Отговор

    До коментар #18 от "ivan4o":

    Ех ,тоз Запад за нищо го нямаш.От 1000 години искат да го унищожат,аме те не се дават.Правят все нови и нови открития,развиват науката и културата,откриват нови светове,откриват нови технологии,дават милиарди за медицина и за борба с болестите.Развиват компютърните технологии и социалните мрежи ,правят революции в космоса .Правят живота на населението си все по-добър ,държавите си все по привлекателни и благоденстващи .А някой иска да вземе всичкото това наготово.Няма как да стане.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ivan4o

    32 5 Отговор

    До коментар #23 от "Голем смях":

    ей чобан. преди нямаше птичи грип свински грип луда крава и така 1млн. болести измислиха твоя запад. робите те ги измислиха! да броя ли още!?

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ivan4o

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Голем смях":

    има ли такава опция , някой да ти плаща.? щом знаеш значи ти плащат. свърже ме и мен и аз да намажа.!

    Коментиран от #29

  • 28 simonm

    5 23 Отговор
    Браво на Вова Медичи /за идиотите отровителя/ Су 25 до там не фръка бе каалиборо пада като одарено пиле Суто 50 драма избега от Рапторо бе Щерплато че утепа Триумфа А па за ирилятаните да не думаме Който иска предлагам прлевод -оти оне не бугарин
  • 29 Голем смях

    9 25 Отговор

    До коментар #27 от "ivan4o":

    Иванчо,всички руски лизачи в този руски форум ,цвъкащи минуси и хвалещи полуръста от Кремъл за на хранилка.Ти ли си единствения дурак да лижеш безплатно?А аз си ги мразим татарите безплатно ,по наследство и с кеф.
  • 30 Борис

    20 4 Отговор
    Ричард Барънс определи тези изявления като „заплаха за война“.Е добре де вие във Сирия какво правите?Значи на тях им е простено дето убиват невинни хора , а когато някой им се опре вият като хиени.
  • 31 Гюрза

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Голем смях":

    Иванчо е прав,тия където се смеят без нищо им викат,,карлуковци,,те за нищо не стават..освен да пасът кравите на баба цоцолана..
  • 32 ЧебуРашка

    6 19 Отговор
    Дебел Кимчо свали гащите и се одупи,ред е на казълбаша Асадчо да се готви богатир Жужи!

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 да иточним лошия превод

    7 14 Отговор
    Да, за пепел, ама на вагнери. Руски войничета бягат с плуване от Сирия, да не станат на пепел и те.

    Коментиран от #45

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ПУТКИН

    4 4 Отговор
    Е тя пък една база, колкото воено поделение в България, бил съм там и я видях....
  • 37 Бат Мишо

    13 1 Отговор
    ударите са били ДО ЕДИН извън обхвата на С 400
    работили са КУБ овете , не са лоши - КУБ избамка Стелта над Сърбия
    но С400 е ненадмината
    в либия никога не ги е имало ,на Сириййската армия не са предоставяни ,няма и да бъдат защото оттам лесно може да отидат в грешни ръце БЕЗ ДА Е ПЛАТЕНО
  • 38 2с1

    13 6 Отговор
    Зенитно ракетен комплекс на 40 години сваля 73 ракети умни. А с400 триумф няма да даде врабче да прелети
  • 39 незнайко

    16 7 Отговор
    БРАВО БРАТУШКИ !!! МОЖЕ ДА НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРАВИТЕ КОЛИ, НО ДА НАКАРАТЕ АНГЛИЧАНИ И АМЕРИКАНЦИ ДА СМЕКЧАВАТ ТОНА, ТОВА Е ДОСТОЙНО !!! РЕСПЕКТ !!!

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 мите

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хвалипръцко":

    ма ти луд ли си .....
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 simonm

    1 1 Отговор
    Интересно с кво? Бря тия рублета големи майталчийй--й
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Боко

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "да иточним лошия превод":

    Плюещ или гълташ?
Новини по държави: