Last news in Fakti

13 Април, 2018 18:44 2 321 13

Русия е „изненадана“, че е обвинена в шпионаж

  • шпионаж-
  • русия-
  • великобритания-
  • александър яковенко-
  • изненада-
  • сергей скрипал

Защо британците не са се оплакали тогава?, попита руският посланик

Русия е „изненадана“, че е обвинена в шпионаж - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко каза, че твърдението на британски съветник по сигурността, че Русия е следила бившия разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му поне от 5 години преди атаката срещу тях, е било „голяма изненада“, предаде „Ройтерс“.

„Ако някой е шпионирал, защо британските служби не са се оплакали от това. Те винаги се оплакват, ако нещо не е наред. Ние не сме забелязали никакви знаци, никакви оплаквания от британска страна, че те имат притеснения относно начина, по който Скрипал са живеели в Солсбъри“, заяви руският посланик.

Сергей Скрипал, който беше отровен в началото на месец март, живее на Острова от 2010 година, а дъщеря му пристигна да го посети малко преди атаката. Юлия Скрипал вече беше изписана от болницата.

Съветникът на британския премиер по националната сигурност заяви в писмо до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че електронните адреси на Юлия Скрипал са били хакнати през 2013 година от кибер експерти на руското военно разузнаване. Посланикът каза, че не е видял писмото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бог

    25 7 Отговор
    Хайде ново 20 . Англетата няма да се успокоят докато не направят война. Яд ги е че другите държави започнаха да се отдръпват от интригите им и хоп пак измишльотина. Смешници
  • 2 Реалист

    6 28 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: защо британските служби не са се оплакали от това. Те винаги се оплакват" - ами защото са ви гледали сеира и са използвали Скрипал като мюре на което вие да кълвете. Много има да се учите от британците на разузнаване и к...ски номера преди да ги стигнете.
    Да не се окаже че и филмче имат как мажете бравата с новичок...

    Айде орките пак в оправдателен режим. Абе по-добре си пийте бояришника и солете пелмените с новичок

    Коментиран от #3

  • 3 Слон

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Абе, те номерата вече станаха толкова курвенски, че и най-долните проститутки не правят така :-) Ще си имаш Скрипал в руски затвор и ще чакаш да отиде в Лондон, за да го утрепеш. Парадокс! На мен пък ми е много подозрително, че тия агенти все в Англия ги трепят. Нашето Гоче Марков, Летвиненко, Скрипал. Е, има и неуспешни опити за убийство. По-скоро неуспешни опити за провокация. Най-големите колонизатори и убийци ни учат на демокрация, толерантност и това, как да газим демократичните и юридически постулати, когато това ни (им) е изгодно.

    Коментиран от #5

  • 4 Реалист1

    17 3 Отговор
    Ку_венски номера от англичани и американци колкото щеш. Щом са могли едните да избият маса индианци, а другите да владеят Азия почти цялата, значи умеят. А зега се опитват да разпалват локални войни, за да печелят федералния резерв и "Световната" банка пари. Власт и пари, това ръководи братята американци и англичани винаги. Като кажат нещо каквото и да е, се запитайте какво биха спечелили те и ще си дадете верния отговор. Това се отнася за хората с мозък в главата
  • 5 Реалист

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "Слон":

    Не е парадокс ако искаш да е за урок на тея дето се готвят да те предадат т.е. навсякъде ще ви стигна. Лошото е че путлер съвсем изнагля а дони го гони по петите.
    А ние сме в пиесата...

    Коментиран от #6

  • 6 Слон

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    И с какво е изнаглял Путин? :-) Велика държава е. И тя иска да има своето влияние в Азия. Не може едните да правят революцийки и да решават кой е диктатор и кой не. Хайде, реалисте, да ми обясниш защо Меркел с четири мандата е демократ, а Путин с три диктатор.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 патриотъ

    11 3 Отговор
    Англичаните са най-големите фарисеи на тоя свят!!Това е известно от древни времена.Китай и Индия са достатъчно доказателство за това,на гърба на които доскоро живееха наглите англичани!Вече отдавна Британия няма колонии откъдето да граби и затова използва всякакви прийоми,лъжа и вероломство да си върне величието,но уви!Тя остана само едно малко островче,което няма дори нормална армия и ако продължава все така да фарисейства,може и да изчезне от картата на света!
  • 9 2018

    6 4 Отговор
    Тази сутрин гледах едно детско филмче в което една гадателка гадаеше по облаците и предсказа по книга че селото ще оцелее от изригването на вулкана и всички и вярваха в предсказанията но главния герой който е аватар след като видя че вулкана наистина ще изригне открадна книгата и видя какви облаци трябва да се появят за беда и ги сътвори за да повярват в изригването на вулкана и да повярват че са в беда след като ги мобилизира го спасява като отбива лавата. След това всички се събират на пощада където им казват да не вярват в предсказания но пак се появяват хора да кажат че предсказанието е вярно защото селото оцеляло. Това също се отнася за тия който все още вярват че Русия е виновна в тоя случай след толкова противоречиви версии те никога на черното никога няма да кажат че е черно а ще твърдят че е бяло.
  • 10 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Слон":

    Доста добър стил на изказ имаш и съм сигурен, че си достатъчно умен и сам да си отговориш. Но като подсказка - за колко политици опозиционери на Меркел си разбрал че са застреляни? За колко си чул че са лишени с формални поводи от право да участват в изборите, че им забраняват митингите?

    Айде стига, обсъждаме вовка мошеника който няма право по действащия закон да е президент защото има НАД 2 МАНДАТА... Няма място за сравнение...

    Коментиран от #12

  • 11 Рей гън

    3 1 Отговор
    Рузвелт са го избирали 4 пъти за президент
  • 12 Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Стилът ни на комуникация напомня малко онзи виц, в който жена пита съпруга си защо му отговаряла на въпроса с въпрос, а той все казвал: "А ти как мисли?!". Така и ние. Задавам ти конкретен въпрос, на който вместо с конкретика ми отговаряш с друг въпрос.

    А Вовка си има право на мандати. Не си запознат добре с руското законодателство. Да, промениха го, защото президентът е силен и изключителен водач. В този ред на мисли, нищо не ми отговори за Меркел :-) Също част от службите. Също с четири мандата, но последователни. Защо тя е демократ, а Путин диктатор?

    Коментиран от #13

  • 13 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Слон":

    https://fakti.bg/world/297001-
Новини по държави: