Last news in Fakti

13 Април, 2018 15:45 3 098 20

Русия шпионирала Скрипал през последните пет години

  • сергей скрипал-
  • юлия скрипал-
  • русия-
  • шпионаж-
  • разузнаване-
  • великобритания-
  • марк седуил

Руското военно разузнаване е извършвало шпионаж

Русия шпионирала Скрипал през последните пет години - 1
Снимка: БТА/ AP

Руското разузнаване е шпионирало семейство Скрипал през последните пет години, съобщи „Скай нюз“, позовавайки се на информация на Марк Седуил – британският съветникът по въпросите за националната сигурност.

В писмо до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Седуил посочва, че руското военно разузнаване ГРУ е следяло имейл адресите на Юлия Скрипал от 2013 година насам.

Сергей Скрипал и неговата 33-годишна дъщеря Юлия бяха отровени в началото на месец март на британска земя. Инцидентът доведе до дипломатическа криза между Лондон и Москва, след като британските служби обвиниха Кремъл за опита за убийство.

Юлия Скрипал беше изписана от болницата, след като в продължение на няколко седмици беше в критично състояние. Нейният баща още е под грижата на медиците. Русия отрича каквато и да е вина в опита за убийство. Кремъл обвиниха западните страни в провокация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    20 29 Отговор
    Задникът на империята на злото, лъжата, наглоста и двуличието ще лъсне като кубето на Владемир Путин! След като не са те защто са я следили??? Чакаме отговори от българската тролня платена от кремлин!

    Коментиран от #4, #5, #13

  • 2 Танас

    37 7 Отговор
    АНС следи мейли и телефони на милиони хора. ЦРУ подслушваше (подслушва) германския канцлер и кой ли още не ... тия сега вадят заек от ръкава с поредното безумно твърдение.
    И какво ако го е, това значи ли, че ГРУ го е тровил?!
    Утре ще напишат писмо до шефа на НАТО, че морските свинчета на Скрипал правили секс миналата година. Това за джендърите си е новинка де.
  • 3 Kcaniba

    26 6 Отговор
    да разбирам ли, че фащ не следят Сноудън, а Асандж по свое лично желание вижда слънце за един час в деннонощието!!!????
  • 4 Kcaniba

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    тролак, пияният ти Парашенко ще продава тръбатаси за скраб догодин!!!
    Там ще лъсвне всичко!!!!
  • 5 Kcaniba

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Нещастно, нпо тролче, на всяко гърне мерудия. Разнообрази речника малко. Или толкова ти е умственият капацитет? Сигурно си в гумирана стая, от която не те пускат да излизаш, за да не се самовараниш с такъв интелект.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    благодаря, колега, за тролене на трола!
    Но
    Можете да го правите и със собствен ник, или от собствено име.
    Сполайте!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хаххаааааааа

    17 3 Отговор
    Следели го 5 години и едва сега успели да го отровят...абе тия англичаните направо чупят тъпомерите..
  • 9 хахой

    7 3 Отговор
    Ами точно, че ги е следяло, няма смисъл да ги убива, че да възкръснат от английските христосОвци като Лазар.
  • 10 идил

    13 3 Отговор
    Кво още ни занимавате с един мръсен долен предател който е предал колегите си за няколко миризливи долара за такива само смърт...никъде в света няма паметник на предател навсякъде ги мразят такива отрепки трябва да се унищожават

    Коментиран от #12

  • 11 наблюдател

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Виж сега, ти явно си обучаван във фермата за тролове на ул. “Савушкина” 55 в Ст. Петербург. Би трябвало да знаеш по добре как се работи там. Но тя също е регистрирана като НПО. Така, че се обърках.
    Абе да ни са ви спрели опорните точки с инфлацията на рублата?
  • 12 Военен наблюдател

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "идил":

    Ами за това защото в мирно време бе извършена атака с БОВ на територията на ЕС. (Великобритания е още в ЕС). Те също живееш в ЕС и трябва да се чувстваш лично заплашен. Това е акт на война!
    А ако не ти пука, по добре се изнеси някъде на изток. Имаш избор - Сибир, С. Корея, Иран, Сирия. Все готини места :)
  • 13 Голям прос

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ти не би ли шпионирал предател, но това не е повод за убийство. Нещо зачестиха случаите в които Русия е виновна и липсата на доказателства се увеличи. Спомни си кой намери химическите оръжия на Ирак и защо САЩ влязоха в Афганистан. Също с цял куп доказателства. И питай какво товарят транспортните самолети от Афганистан или поне товареха в близките години. Абе изобщо мислите ли с мозъците си?
  • 14 пак простотии за оправдание

    4 2 Отговор
    То имейлите ни, както и фейсбук-профилите ни ги следят много организации. Какъв е смисълът да се шпионира бивш шпионин, издал колегите си и всички тайни (преди повече от 10 години)? И ако са искали да го убият, защо не са го направили докато е бил в затвора? Там лесно може да се инсценира някакво сбиване.
  • 15 Мммм

    6 2 Отговор
    Семейство скрипал Воскресе от Лондон: Воистина Воскресе. Ха да нападнеш с най- токсичният клас БОВ/нервнопаралитични/ където смъртта настъпва след няколко минути и да си жив има само едно положение и то е: това въобще не е БОВ кавото и да е,а голяма английска опашата долнопробна лъжа.
  • 16 За сведение на по-простите

    3 0 Отговор
    Ако работите в секретна служба с най- високо ниво на секретност, подписвате декларация, че 5 години след като на пуснете няма да издават тайни, а след тези 5 години, никой не го интересува какво ще плямпало!
    Така, че няма как Скрипал да е бил обект на интерес от страна на руснаците!
  • 17 Избягал от 4-ти км.

    3 1 Отговор
    Скрипал изобщо не е бил троен, просто са го скрили някъде заедно с дъщеря му, а сега с нова самоличност ще изчезне някъде по света!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Kcaniba":

    хохолско - цигански мелез.
    намали боярката и увеличи порнюхата
  • 20 един от всички

    2 0 Отговор
    Този е лежал 5-6 години в руски затвор за предателство,а присъдата му е била двойно по-голяма, но е бил амнистиран и заменен за други разузнавачи. Ако руснаците са искали да го убиват,то в руския затвор са могли по сто начина! Нямаше да го пуснат (предсрочно) ,и след като изкара толкова години във Великобритания,та чак сега...! След толкова години,той вече няма никаква информация за продаване,не познава отдавна подмененият разузнавателен състав,още преди да го освободят от затвора даже. А какво остава пък сега и след десетилетие...Не виждам логика в обвинението...!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания