Last news in Fakti

17 Април, 2018 08:21 1 430 4

В Кипър работят по обединението

  • кипър-
  • мустафа акънджъ-
  • никос анастасиадис

Двучасова среща на четири очи между двамата лидери на острова

В Кипър работят по обединението - 1
Снимка: БТА/АР

Два часа е подължила неофициалната среща на четири очи между президента на Кипър Никос Анастасиадис и лидера на кипърските турци Мустафа Акънджъ, съобщават медиите в Никозия.

Срещата между двамата, организирана с посредничеството на ООН, бе първата след провала на мирните преговори за повторно обединение на остров Кипър в Швейцария през лятото на 2017 г.

В лаконично съобщение на ООН се казва, че "двамата лидери са разговаряли на четири очи и по време на разговорите е била осъществена открита и искрена размяна на мнения".

След срещата двамата кипърски ръководители са присъствали на вечеря, дадена от специалната представителка на генералния секретар на ООН Елизабет Спехар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    9 0 Отговор
    Кипър няма никаква причина да се обединява. С това само може да си навлече етнически проблеми. Хора с различен етнос, езики и религия могат да бъдат добри съседи, но не и да съжителстват заедно.
  • 2 гост

    4 0 Отговор
    гръцката част на Кипър има по-висок стандарт дори от Гърция, а турската част е изостанала.
    Някой може ли да обясни защо?

    Коментиран от #3

  • 3 Димитров

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    При окупацията, турците вземаха по хубавата част, с по-плодородна земя. Но никой не инвестира в непризната държава. А сега се оказа, че и газта е от другата страна на острова.

    Коментиран от #4

  • 4 горчивата истина

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Димитров":

    турци тъпанари, говорят много, вършат малко, подиграват ги лесно