17 Април, 2018 11:54 5 231 7

Гърция и Турция са в необявена война

  • гърция-
  • егейско море-
  • турция

Отново напрежение в Егейско море

Гърция се намира в необявена война с Турция в Егейско море. Това заяви гръцкият заместник – министър на отбраната Фотис Кувелис, цитиран от Катимерини.

През последните месеци отношенията между двете страни се отбегнаха, заради няколко инцидента с кораби в региона. През миналата седмица група гърци забиха гръцкото знаме на необитаемия остров Андрофотос. През вчерашния ден то беше свалено от там от турската брегова охрана.

Кувелис заяви, че е поискал постоянна информация по случая от въоръжените сили.

„Имаше един друг инцидент, в който гръцките военни брилянтно прогониха турски хеликоптер от района на Ро. Явно турските власти искаха да превърнат историята с флага в голяма новина, за да прикрият това, което не е особено приятно за тях. Не мисля, че е кой знае какъв случай“, заяви Кувелис.

Според него в момента се търси ескалация на напрежението. Той призова НАТО да вземе ясна позиция за задържаните гръцки войници от турската полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Марианне

    4 1 Отговор
    По повод изказването, че Гърция и Турция са в необявена война - много жалко ако двете страни стигнат до война.

    Коментиран от #3

  • 3 make love not war

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Марианне":

    спокойно, ако гърция предаде, доброволно, бялото море и островите му на турция, няма да има война

    след това даваме и ние, с удоволствие, териториятa от Кърджaли до Варна, и пазваме мира и в България

    хората могат да се приберат, съответно, в атина и София, или да останат в турция
  • 4 123

    2 11 Отговор
    Айде, обединяваме се с гърците, сърбите и кюрдите и ....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЕРНИК СИТИ

    0 0 Отговор
    Гледай го гърка ся, човърка и ръчкана а ТАТО. да ги пази от лошите турци. Ами гн. Лизбос седи си на задните части и не дърпай постояно дявола за опашката. Връщай борчовете си , и не търси пари и финансиране от ЕС . Колкото пъти съм бил в гърция, толкова пъти са ме дразнили тези византийци. Още като видят БГ номер та спира, сякаш иска да каже : щом си от българия не може да не си сбъркал нещо. Е вярно че не харчиме по пет хиляди евро, но защо ни еб....т не мога да ги разбера. Не знам защо не ни обичат , но е факт.
Новини по държави: