20 Април, 2018 08:00 2 285 14

САЩ: Русия почиства мястото на химическата атака

  • русия-
  • сащ-
  • сирия-
  • химическа атака-
  • почистват-
  • жертви-
  • хедър науърт

Вашингтон обвини Москва в режисирани разследвания

САЩ: Русия почиства мястото на химическата атака - 1
Снимка: БТА/ AP

Държавният департамент на САЩ съобщи, че Русия и Сирия почистват местата, на които са употребени бойни отровни вещества в населеното място Дума край Дамаск. Това заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Хедър Науърт.

На редовен брифинг Науърт заяви, че САЩ разполагат със заслужаваща доверие информация, която сочи към това, че руски служители работят със сирийския режим, за да забавят и забранят достъпа на инспектори от Организацията за забрана на химическите оръжия в Дума, предаде Нова телевизия.

„Смятаме, че става дума за усилия, насочени към провеждане на техни собствени режисирани разследвания. Руски служители са работили със сирийския режим, за да извършат дезактивация на местата на предполагаемите атаки и да премахнат изобличаващите свидетелства за употреба на химически оръжия", заяви представителката на външнополитическото ведомство на САЩ.

Напрежението в Сирия се повиши след информацията за предполагаема атака с химическо оръжие срещу мирното население. Дни по-късно САЩ, подкрепени от Великобритания и Франция, нанесоха удари по съоръжения на режима за производство на химически оръжия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    27 3 Отговор
    Яааа и противогази се появиха месец след събитието. Мноо закъснял дубъл.
  • 2 Бай хой

    25 2 Отговор
    Кърти и осветлението. Само насочен проджектор към актьорите.
  • 3 Бай хой

    29 2 Отговор
    Някой е знаел че точно там джахидист с противогаз ще "спасява" невинно детенце и го е причакал с камера и осветление. Навярно е знаел и точното време и място на употреба на БОВ.
  • 4 pdf

    27 2 Отговор
    Ако снимката е от Държавният департамент, а не произволно добавена ще кажа...Аман от фалшификати!!! Детенцето с нормално личице, ръчичките нормално свити....проста картинка на спящо детенце. Ако не е маската на "спасителя", който на това отгоре е с голи ръце! Ми браво!
    В същност дразня се че ни правят на идиоти. Толкова ли нямат грим .....да направят детето поне малко по-приличащо на поразено от бойно отровно вещество!
  • 5 смешници

    24 3 Отговор
    Само където актьорите от театъра където спретнаха със децата , вчера даваха интервю за руска медия , живи и здрави са и и им няма нищо ,и не е имало никаква химическа атака , а са ги наели с обещания за храна и лекарства да изиграят тази провокация , режисирана от краварите и английските джендъри. Хората казаха ,че са съгласни дори да дадат интервю и за английска и краварска медия за тази провокация.

    Коментиран от #13

  • 6 666

    1 17 Отговор
    Абе кога ли и ваз ще изчитят от лицето на земята!?
  • 7 2018

    19 2 Отговор
    Тия бомбандират точно в деня когато трябва да потегли комисията и я забавят още от първия ден и сега ревът. На това отгоре пак се намери едно от децата снимано от измислените бели каски на което нищо му няма и разказва за причината да се намери там а именно че са нямали какво да ядат и след постановката са им раздали храна което потвърди и баща му това е подло и долно да използваш по този начин деца. На това отгоре западен журналист не мога да се сетя от коя медия беше се разходи из мястото където уж е използвано хи. оръжие и разговаря с хората като не можа да потвърди за употребата му и ако имаше почистване на мястото би го забелязал или нямаше да го пуснат там.
  • 8 дефакто

    16 1 Отговор
    Очистиха режисьорите и снимачният екип на този театър.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Владо Вр

    16 1 Отговор
    Ех, тези специалисти от САЩ! С тези супер техника успяха да предположат, че има химическа атака, и то от хиляди километри, а сега на место, техниката даде фира. Тези лоши руснаци ей! Как успяха да почистят за отрицателно време? Даже и американски репортери организираха, да заявят, че не е имало отровени, а всичко е манипулация и измама! Лоши, лоши, руснаци! Ще ни провалят хубавия план!
  • 12 Рубладжийче

    4 9 Отговор
    Съвсем естествено е убийците да замитат следите на местопрестъплението.
  • 13 Румяна Костова

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "смешници":

    Дали са го вече това видео,на което същото дете разказва как са го принудили.От ответната страна пълно мълчание.Рухна и другото видео доказателство,където поливаха хора с вода от маркуч,уж да ги одмият от хлора.Тия бели каски никак не са се старали при режисиране на този спектакъл.Правителството на Англия, разбира се няма да признае.Но къде е умът на обикновените хора?
  • 14 Гост

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Смятаме, че става дума за усилия, насочени към провеждане на техни собствени режисирани разследвания.
    А за режисираните атаки от Холивуд нищо не казват.Тоя филм го даваха и за Ирак.Това е римейк.