Last news in Fakti

28 Април, 2018 09:56 12 029 67

Москва се оплете в сметките за свалените ракети (ВИДЕО)

  • русия-
  • сащ-
  • томахоук-
  • сирия-
  • ракети

Руският генерален щаб намали броя на обявените за свалени ракети на коалицията от 71 на 46

Москва се оплете в сметките за свалените ракети (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Руският Генерален щаб коригира броя на свалените крилати ракети на коалицията САЩ, Франция и Великобритания на 14 април, съобщи МО, цитирано от руските медии.

Първоначално обявеният брой от 71 е намален на 46. При това остава не изяснена съдбата поне на 20 други ракети. В отговор на изявления на САЩ, че абсолютно всички ракети са поразили целите си, руският генерален щаб показа фрагменти от поразени от осколки ракети: ракети с морско базиране „Томахоук” на САЩ и крилати ракети с въздушно базиране на Франция и Англия SCALP и Storm Shadow.

На изложбата бяха демонстрирани едрогабаритни части от ракетите, двигателите им и елементната база от космическата радионавигационна система.

На първия брифинг на 16 април генерал Конашенков оповести свалените ракети при отбраната на 6 летища и две селища. Тези цифри обаче са в резултат от първите докладвани резултати от ЗРК – целта е обстреляна и тя изчезнала от екрана на радара. Следователно е свалена.

Правилата обаче включват да се издирят отломки от взривените във въздуха ракети. Оказало се, че за около 20 ракети няма фиксирани попадения по обектите, както и осколки от унищожаването им от ЗРВ.

Военните обаче твърдят, че ако във въздуха се предизвика експлозия на бойната част (450 кг) е нормално да не останат значими по големина фрагменти.

Вече не се говори нищо по съдбата на ракетите, свалени в района на Хомс, Барза и Джармани. Руските военни по същество признаха, че са избързали с изводите, обявени веднага след бомбардировката.

Москва се оплете в сметките за свалените ракети (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    49 47 Отговор
    За да не засрамят САЩ и хрътките им от очтивост свалиха бройката Кремъл!

    Коментиран от #20

  • 2 Прости блядове

    43 40 Отговор
    Смешници

    Коментиран от #6, #13, #44

  • 3 Бесен Язовец

    60 53 Отговор
    Абе тя Москва, че се оплете, оплете, но нашта русуфилня как се оплете, напрвво като пилета в кълчища ! Сега пак ще трябва да чакат опорките от Мацква, чи да знаят как да се изхождат по въпроса !

    Коментиран от #36

  • 4 падналия ангел

    72 21 Отговор
    Да направим смешни руснаците, че са коригирали бройката! Но да не коментираме думите на Тръмп-всички ракети достигнаха целта си! Ама е прав, всички паднаха в Сирия!
  • 5 Мизерна лъжлива дупка

    48 72 Отговор
    Това е русийката днес. Тепърва ще ѝ се стъжни. Ще я размажем и изритаме от всякъде. Ще ги докараме да мечтаят за живот в Северна Корея. Нагли нещастници. Скрипал, Крим, Даума, всичко ви се пише и за всичко ще платите.

    Коментиран от #57

  • 6 Kcaniba

    49 37 Отговор

    До коментар #2 от "Прости блядове":

    Империята на злото и лъжата! Отдавна нормалния свят спря да им вярва! Сто години терор, лъжи, демагогия... Анимации!

    Коментиран от #12

  • 7 Ford Prefect

    47 42 Отговор
    Руснаците по милост свалиха бройката за да няма катаклизми по улиците на Вашингтон!
  • 8 Бесен Язовец

    46 48 Отговор
    Руската торба с лъжи, май ще излезе по голяма от американската !
  • 9 Историк

    44 48 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Лошата новина е, че освен малоумниците никой друг не вярва на лъжите им.

    Коментиран от #11

  • 10 Kcaniba

    32 25 Отговор
    бе Москва се оплете, ма колко ли са вече в руските лаборатории, от онези нови, умни и красиви ракети, само тя си знае!!!
    А нааканите памперси само гадаят!!!
  • 11 Истерик

    25 13 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    най правдивите са господарите ти!!
    Като почнем от стария завет, та до химически оръжия в Ирак, Либия , и до новичока и възкръснали дупачоци но православен Великден!

    Коментиран от #15

  • 12 Сиганин

    20 14 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    хамериканците винаги са били такива бате
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Коментар

    40 12 Отговор
    Стига с Тая Москва и с Тия Ракети.!
    ПОГЛЕДНЕТЕ БЪЛГАРИЯ ДО КАДЕ ГО ДОКАРА.
    ВВС-КЛУБ ПО ДЕЛТАПЛАНЕРИЗЪМ.
    СУХОПЪТНИ ВОЙСКИ-ОТ РАНГА НА ПЛЕМЕТО ОБОНГО-БОНГО
    МОРСКИ ФЛОТ -3 ЛОДКИ ЕДНАТА ПРОБИТА
    -НЯА ПАРИ (ЦИТАТ)
    ПОНЕ СРАМ МАЛКО ДА ИМАТ НЕ ОТ НАТО И СВЕТА А ОТ НАРОДА СИ.
    КОЙТО ГО ОСКОТИХА ЦЕННОСТНАТА МУ СИСТЕМА Я РАЗБИХА И ГО ОСТАВИХА ДА МИЗЕРСТВА И ДА РОБУВА КАТО КОЛОНИЯ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ.ДЪЛГЪТ КАТО ГО РАЗДЕЛИТЕ НА БРОЯ НАСЕЛЕНИЕ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО СТЕ И ЗАБОРЧЕЛИ.
  • 15 Историк

    29 30 Отговор

    До коментар #11 от "Истерик":

    Цялата руска история е една лъжа. Все едно, че я е писал княз Потьомкин, ако знаеш кой е той.

    Коментиран от #16, #55

  • 16 Истерик

    30 23 Отговор

    До коментар #15 от "Историк":

    ахахахахах
    Княз Потьомкин, благодарение на когото, Русия получм издаз на Черно море и след 150 години освободи българите от османското робство!!
    А ти толкова си сумрачен, че си още някйде там, в средневековието!!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Рубладжийче

    27 24 Отговор

    До коментар #16 от "Истерик":

    Лъжеш се приятелю, в Средновековието е любимата ти Русия и нейните роби. Потьомкин ски села говори ли ти нещо? Историята на Русия е същата като тях.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 КойЛи

    17 19 Отговор
    Ватеняците лъжат
  • 20 Да да

    20 27 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Само червените хмери да си прочетете постовете от преди 3 дни ! Скоро ще признаят, че тези 20 дето нещо не са ясни,са минали и бройката на свалените е 26! Остава да кажат и колко комплекса Бук,Дъб,Бреза,Елха,Бор и други дръвчета са отвръщали на удара и с колко броя ракети! И как при обхват от 400 км.руските комплекси не са били в обсег! Те явно пазят само себе си,но дори от 4 ракети само една да ги уцели,едва ли ще са в състояние за експлоатация повече! Кимчо клекна,сега чакаме и Путя!

    Коментиран от #24

  • 21 стоян георгиев

    26 24 Отговор
    тва че руснаците лъжат е повече от ясно ,а и е лесно доказуемо,щото всички обекти които сащ и франция обявиха че ще поразят бяха поразени.демек сирииското пво не е попречило ,но при руснаците дезинформацията и отричането са важни щото тъпата част от населението е лесно манипулируема именно с този тип плитки лъжи.

    Коментиран от #51

  • 22 ссср

    17 22 Отговор
    Ами нормално, те свалиха толкова много ракети ще всеки ще се оплете...
  • 23 Zax

    25 23 Отговор
    Всъщност сметките са правилни. От 105 ракети 34 са достигнали целите си. Останалите 71 са изчезнали някъде. Една част (46) са определено свалени от ПВО, за това има неопровержими доказателства като части с парт номера и т.н. Останалите 20 може да са свалени от ПВО, да са се "заблудили" по една или друга причина, да са дефектирали, да са паднали в морето скоро след изтрелването си.
    46 е просто ДОКАЗАНА бройка ударени от ПВО и свалени ракети. По принцип за тези, които са се интресували и са гледали изявления на военни експерти ПРЕДИ ударите американците тогава разправяха, че и 10% свалени ракети ще е огромен успех за сирийците а заа 30% повечето казваха че е невъзможно.
    Изглежда сирийците постигнаха невъзможното!

    Коментиран от #25

  • 24 гост

    22 12 Отговор

    До коментар #20 от "Да да":

    50% успеваемост и ПОВЕЧЕ от достатъчна за всяка една атака на територията на ПРОТИВНИКА !!! Забележете , тук нападащия НЕ УЧАСТВА с жива сила и основна техника , а отбраняващия се ДА !! И при това броя на ракетите е бил доста по-малък от броя на ПВО системите !! При голям брой нападащи ракети , процента на успешно прихващане ще падне в ПЪТИ , да не говорим , че момента на изненада практически липсваше !! При реално масирано нападение пораженията щяха да са огромни , просто не това беше целта !!
  • 25 стоян георгиев

    19 18 Отговор

    До коментар #23 от "Zax":

    изглежда ти си съветски трол.правиш изводи от руска хипотеза.истината е че всички обекти които обявиха американците че ще поразят бяха поразени.те го обявиха предварително с цел да няма жертви.казват на руснаците че ще ударят института в дамаск ,сирииците разполагат пво до института и въпреки пво то института става на мармалад,после излизат руснаците и обявяват как пво то си свършило работата смяххх,после се появяваш ти с правилните изводи и продължаваш с правенето на смях!сега спора е дали са поразли 46 или 76 ракети ,а тва че всички цели са ударени е някаква незначителна подробност.

    Коментиран от #26

  • 26 Бай хой

    19 18 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Деске ма, ми кажи кои са тия поразени обекти от агресорите? И руснаците и агресорите военопрестъпници показват саде идин поразен обект. Обясни как 105 ракети всяка с 500 килограмова бойна глава са разрушили само три празни сгради и няма следа от други взривове.
    Кой се е оплел и кой лъже нагло?

    Коментиран от #27

  • 27 Да да

    20 19 Отговор

    До коментар #26 от "Бай хой":

    Ти си шампион! Туко що ни обясни ,че въпреки минимално попадналите 34 ракети(спроред най-фанатизираните фенове на Путин) е бутната само една сграда! Браво! Това се казва сляп подръжник на БСП/ДПС и разбира се Путя! Прогледнете бе хора! Отворете си ушите и вижте! Помислете преди да пишете! Как успявате да излъжете сами себе си! СИВ се разпадна! СССР също! Вие в коя година сте? 2018 е вече! В С.Корея прогледнаха! Вие кога?

    Коментиран от #29

  • 28 Ford Prefect

    17 20 Отговор
    Руснаците са прекрасни хора и ние ще си ги любиме вечно;)
    А краварите да го духат!

    Коментиран от #52

  • 29 Бай хой

    22 10 Отговор

    До коментар #27 от "Да да":

    Ами те и хамериканците показаха само тази разрушена зграда беее. Защо не показоха други поражения? Къде отидоха тези 105 умни ракети. Защо вярваш на лъжи? В корея ядоха бой. В Куба тоже. Във Виетнам опят. В Судан, в Хаити, в Либия, в Ирак, в Афганистан и т.н. и т.н. само войни и геноцид. Кога ще прогледнеш? Виж какво остана от България през последните трийсетина години. А между 9,09,1944 и 10,11,1989година бе изградена една мощна държава с армия, индустрия, куштура, наука, спорт, и образовано работещо население от почти десет милиона.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 патриотъ

    21 17 Отговор
    Козяците тука се изприщиха да се радват,че руснаците лъжели!Лъжат,ама друг път!Това е броя на намерените останки с номерата на ракетите и го казват съвсем честно.Факт е ,че са изстреляни 105 ракети,които освен една сграда и трима ранени,нищо друго не са причинили,а би трябвало да изравнят със земята половината Сирия.Ето това е най големия майтап и най-големия позор за американците и най-смешното е,че Тръмп произнася хвалебствени речи,че бил победил и всички цели били поразени.Жалки и смешни са америте и целия свят го разбра и с Русия не могат да воюват!А още по жалки са възхваляващите Америка дупелизци,които са на страната на злото и сатаната,ама той и сатаната вече взе да ви се смее за некадърността и малоумието,жалки нещастници!
  • 32 irr

    11 17 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    Пич ,ти си абсолютен неадекватник ,а и на всичкото отгоре си неграмотен.Пише се Сграда ,не Зграда.Абсолютно всички цели са унищожени.Руснаците са абсолютни смешници и неможачи ,затова се оплетоха и в собствените си лъжи за свалените ракети.Първо твърдяха 71 на брой,после свалят на 46.Дори сирийците твърдят за свалени 13 ракети ,но явно руснаците знаят по-добре от тях на чужда територия.Пълен фарс.Единствените малоумници които вярват на руската неадекватна пропаганда ,сте вие русофилите.САЩ дадоха ясни кординати къде ще са бомбардировките,за да няма жертви.Точно поради тази причина,Русия си премести цялата военна техника и се изнесе.Това е положението.Няма значение руснаци ,сирийци и тем подобни.Кажат ли ти САЩ да се изнасяш ,ставаш и заминаваш ,ако искаш да ти остане военната техника цяла.

    Коментиран от #35

  • 33 Смотан.русофил

    14 10 Отговор
    До г-н И Р Р това със заповядването в кои американски филм си го гледал защото аз гледах един съвецки в които заповядана трета бомбадировка на Либия беше отменена а прехваления шести американски флот се изнизваше на запад със скороста на бит п-----с защото от исток на приятелско посещение на Кадафи отиваше руския военоморски флот А маи не беше филм а в деиствителност

    Коментиран от #39

  • 34 Да здравствует

    13 4 Отговор
    Само ние тук си броим ракети и се дъвчем. Кога американците са се притеснявали от жертвите? Който трябва вече си е направил правилните изводи, бъдете сигурни и това беше целта на цялото управление - "ще ви ударим утре, точно ей там, ха да видим сега вие какви можете да ни направите. Ама следващия път няма да ви птеупреждаваме, така че си опичайде акъла". Между другото, голяма част от руснаците са присто ужасни хора , може да се убедиш в това ако поживееш малко в Русия, като мен, а американската държавна външна политика е не по малко ужасна, така че хвани едните, та удари другите

    Коментиран от #67

  • 35 Бай хой

    10 10 Отговор

    До коментар #32 от "irr":

    Първу съ убяснявали идно после другу, ма ти ни мойш разбра кое квой. Ясно ли ти е ра Айнщайн.
    Първо за казали че са свалени 71. После че са намерени части от 46 свалени. После че до целите са достигнали 22. Толкуз лий трудну за мозъчиту ти да разбереш кое квой?
    Има свалени директно, отклонени и повредени и дефелтирали без външна намеса.

    Коментиран от #38

  • 36 пешо

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    оди пий един НОВИЧОК
  • 37 outlander

    11 10 Отговор
    Много ясно, че са се оплели. Всъщност, оплетоха се още в началото, когато обявиха, че са свалили едва ли не 100% от ракетите докато самите ракети още летяха. Същността на руската пропаганда е именно такава, да лъжат до посиране, а това всъщност идва от руската народопсилогия, в която лъжата, пиянството, кражбата и насилието е заложено в гените на тия азиатски варвари, поради което те не могат да живеят в мир със самите себе си.
  • 38 irr

    9 9 Отговор

    До коментар #35 от "Бай хой":

    Нищо не ти се разбира,дори няма смисъл да се спори с тебе.Факт е ,че на руските лъжи вярвате само вие ,русофилските промити мозъци.Вярвайте си още ,че руснаците са свалили въобще някакви ракети.Най-много някоя ракета да е паднала от самосебе си и русия ,да си преписва заслугата.

    Коментиран от #46

  • 39 irr

    11 10 Отговор

    До коментар #33 от "Смотан.русофил":

    Говорим за Русия ,не за СССР ! Не бъркай ,двете понятия.Руския военноморски флот в момента е с десетилетия откъм качество и бройка ,зад този на САЩ.Даже е смешно да се коментира тази тема.
  • 40 патриотъ

    11 11 Отговор
    Е,ами те май всичките томахавки паднаха от себе си и неизвестно къде!Вие какво искате,руснаците да ходят да ви събират парчетата ли,толкова са намерили!?Американските лешояди са само лешояди и нищо друго!С помощта на Холивуд си създават ореол на герои и сами си вярват,ама действителността се оказа съвсем друга и Холивуд не може да им помогне!Доста бой ще ядат от Русия!

    Коментиран от #41

  • 41 русия е джудже

    13 10 Отговор

    До коментар #40 от "патриотъ":

    Дори не си интересен.Прекалено ти е развинтено въобръжението и говориш глупости от 1001 нощ.Колко Руанда и Уганда могат да направят нещо на САЩ,толкова и това джудже русия.

    Коментиран от #65

  • 42 outlander

    10 9 Отговор
    Във военен аспект кочината Русия е нищо повече от Горна Волта с ракети, във всичко останало е просто Нигерия със сняг.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Бай хой

    3 7 Отговор

    До коментар #38 от "irr":

    Га па някой на теби ти речи че руснаци са сваляли ракети ра?
    Сам си правиш изявления и обвиняваш други. Оди на дофтур и пий ридовну апчитата?
    От къде толкова злоба в едно малко и примитивно мозъче?
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Рубладжийче

    4 6 Отговор
    СДС мишлетата зацвърчаха !

    Коментиран от #49

  • 49 Д'мин

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Рубладжийче":

    Луд умора няма!
  • 50 Гост

    5 5 Отговор
    430 милиарда долара са изнесени незаконно от Русия!!!!Така живеят олигарсите!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 соросоидни кърлежи

    8 6 Отговор
    "Империята на злото" освободила България от турското робство, а сащ и запада ни завряха в трета глуха със сто евро пенсия.

    Коментиран от #63

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 повярвах

    6 2 Отговор
    Това е хибридна война на америка срещу русия. Лъжат американците, за много неща лъжат, а българските им слуги разпространяват лъжата. Направо съм сигурен, че руснаците знаят кои са американските слуги в България и при удобен случай ще ги избият до крак. Не за първи път се случва това - руснаците никога не забравят и си връщат с лихвите.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Румяна Костова

    8 2 Отговор
    Странна ми е тази превъзбуда на русофобския сектор!Коригирали са бройката на свалените ракети.И какво от това,значи прецизно са работили,като са установили грешки са си признали като мъже.А Тръмп с неговите изяви,че всички ракети са достигнали целта?Като наперен петел е.Авторът на статията умишлено или не е забранил да спомене,че на отломките от свалените реките има също и серийните им номера.И по тях може да се проследи откъде да изстреляни и към каква цел.Информацията е от преди 2 дни.Драга,редакция, реагирайте малко по- бързо.

    Коментиран от #66

  • 59 12345

    1 7 Отговор
    Ако аз бях с рижавия перчем: Вариант 1- пускам 60-70 фейк, кухи, празни ракети по които да пуцат русите сирийци и след тях 20-тина истински, които си вършат работата.
    Вариант 2 - първо пускам умнички ракети дето се блъскат в ракетите на русите сирийци и после идват истинските.
    А дали не е така?
  • 60 Ядрени бойни глави

    2 7 Отговор
    Ако тези Ранетки 20 или 30 ,както се твърди са преминали ПВО системите, бяха с ядрени бойни глави, какво щеше да остане от ПВО и техника и жива сила на противника? След един час, второ зареждане и ........??????
  • 61 antimediator

    3 5 Отговор
    Ехооо, руската тъпня край няма !
  • 62 outlander

    4 5 Отговор
    По последна информация от 130 изстреляни от американците ракети безаналоговите руски кюнци С-300, 400 и т.н. до 1000 са свалили общо 280 парчета. Лично Шойгу ги е броял една по една и даже дъсчицата, на която е отбелязвал с резки всяка свалена ракета, щяла да бъде изложена забодена в гъза на мумията на Ленин, че да може всеки един руски получовек и гост на Москвабад да се увери в ненадмината немощ на кочина Русия.

    Коментиран от #64

  • 63 Koi

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "соросоидни кърлежи":

    Еми като червените боклуци изкрадоха пинсиония фонд от де пари
  • 64 Koi

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "outlander":

    Ако не знаете тези ракети летят в мъртвата зона на радарите плюс това са много стари първите модели са от 80 години хората си чистят старите оръжия вие спорите кой кво свалил един ако бяха решили един радар нямаше да остане в Сирия има достатъчно средствА за чупене на радарите и заглушаване то му и не забравяйте че пред генералите винаги вървят банкерите а в Русия олигарсите и КГБ
  • 65 Дани

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "русия е джудже":

    А и хитлер така говореше ама руснаците развяха байрака на берлин И внимавай ко ша напишеш
  • 66 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Румяна Костова":

    Костова,тази информация е специален поздрав за вас - https://fakti.bg/world/300086-raketnite-udari-predizvikali-trus-v-siria и тази също https://fakti.bg/world/299891-raketni-udari-sreshtu-bazi-v-siria
    Четете и се ограмотете колко може руската ПВО!
  • 67 Съгласен

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Да здравствует":

    Има нещо вярно. И едните, и другите...не ги слуша главата. Борят се за световно влияние. А ние вместо да гледаме нашата си държава, превърната в кочина. Едните викат за Американците, другите за Руснаците...а за Българите...няма кой.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания