Last news in Fakti

21 Април, 2018 07:12 2 312 12

Северна Корея спира с ядрените тестове

  • полигон-
  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • спира-
  • тестове-
  • ракети-
  • ядрени

Пхенян засили дипломатическата си активност

Северна Корея спира с ядрените тестове - 1
Снимка: БТА/ AP

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че спира всички ядрени и ракетни изпитания, а освен това ще бъде затворен ядреният полигон на азиатската страна, предаде Би Би Си.

„От 21 април, Северна Корея ще спре с ядрените си изпитания и изстрелването на междуконтинентални балистични ракети”, се казва в негово изявление, разпространено от държавната телевизия.

Ким Чен-ун каза, че последващи тестове не са необходими, защото ядрените способности на Пхенян са били „проверени”. Това е рязък завой в политиката на Северна Корея, която през последните години извърши няколко изпитания, които повишиха до червено напрежението на Корейския полуостров.

Изненадващото изявление е направено преди планираната среща между Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп. Очаква се тя да се проведе до два месеца. През следващата седмица предстои среща на севернокорейския лидер с президента на Южна Корея Мун Дже-Ин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    16 20 Отговор
    Голямата секира като ги удари и спряха!:)Следващия е Путин и КГБ!:)

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Расулюлах

    7 5 Отговор
    Ким е изтрещел
  • 3 ГОЛЯМ СЛОН

    8 10 Отговор
    Рано или късно пак Русия ще е виновна за нещо. Така де, Русия винаги се е бъркала във вътрешните работа на САЩ по целия свят.

    Коментиран от #6

  • 4 мънъф

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Ква сикира ги е ударила бря ? Да ни тъ и е ударил некой бижинец снощи през заднка бря ?
  • 5 браво Ким

    7 5 Отговор
    Ким ги размаза. Браво . Разби съня и здравето на САЩисаните.
  • 6 впечатлен

    7 8 Отговор

    До коментар #3 от "ГОЛЯМ СЛОН":

    Русия играе нечестно, грубо, недипломатично! Поведението на Путин и подопечните му е неадекватно, да не говорим за скандалните определения, които използват също като коментиращите по нашите форуми. Характерно за "левите" е, че издигат простащината в култ, което говори за безпомощност. Дайте аргументи, говорете културно, защитете позициите на любимия си вожд Путин с доказателства, не с просташки и злобни коментари. Досега никой, опълчил се против цивилизования свят, не е спечелил. Никой! Не вярвам Путин или двойникът му, или един Господ знае кой се представя за него да е първият, видяхте ли примитивните му съоръжения, подобни на ЗИЛ-ове при атаката на Щатите срещу химичните лаборатории в Сирия?

    Коментиран от #8

  • 7 Morgoth

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Ядрената им програма си свърши работата - всички разбраха за нея, дори повечето признаха, че могат да ударят САЩ. Сега е време да монетизира постигнатото, а именно - да продаде сигурност на САЩ.
    За едно си прав - Путин е следващият. Ако той си изиграе добре картите би могъл да запази Крим и да осигури сериозен икономически подем за сметка на военните си подвизи.
  • 8 Голям Слон

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "впечатлен":

    Точно руснаците игрят в момента по правилата! Единствено и само. Искам да ми назовеш поне един случай, заради който са им наложили някакви санкции, който да е доказан и юридически обоснован. Само един случай, моля.

    Към моя изказ някакви претенции да имаш? Не смятам, че чета сайта, за да защитавам някакви интереси. Изказвам своето собствено мнение по един или друг въпрос, като гледам максимално обективно да се придържам към ФАКТИТЕ!

    Коментиран от #9, #11

  • 9 впечатлен

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    Няма да правя анализ на поведението на Путин не защото нямам аргументи, а просто не ми се занимава. Ако беше честен, както и кръгът около него, светът нямаше да се опълчи срещу методите му и безцеремонното му поведение. Когато се държиш по този начин, поведението ти трябва да е оправдано. Търпението по отношение на Путин продължи прекалено дълго. През това време освен да сее интриги и да действа подмолно, разбунвайки различни райони по света, той друго не направи. А положението в държавата Русия е много по-лошо, отколкото можеш да си представиш. Колкото до писанията по нашите форуми, защитаващите политиката на Русия не могат да се похвалят нито с добри доводи, нито с добър език, нито с особена грамотност по отношение на родния си език. Не реагирай повече на моето мнение, няма да ти отговарям. Мненията ни няма да съвпаднат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да да

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    Ако за теб анексирането на Крим от руснаците не е достатъчен случай,повече е безсмислено да ти се пише! А Ким-чо до 2 месеца ще остане без бензин и за правителствените таратайки! Това че в С.Корея ядат мушмоли,даже няма да го коментирам
  • 12 Суйо

    0 0 Отговор
    Впечатлен съм от "впечатлен". Да кажеш на черното бяло, пропагандата си казва думата. Дерзай "впечатлен".
Новини по държави: