Last news in Fakti

21 Април, 2018 13:31 2 794 18

Обвиниха Русия, че пречи на инспекторите в Сирия

  • русия-
  • франция-
  • инспектори-
  • сирия-
  • обвинение-
  • химически оръжия

Войната в Сирия започна през 2011 година

Обвиниха Русия, че пречи на инспекторите в Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Франция обвини Сирия и Русия, че пречат на Организацията за забрана на химическите оръжия да разследва твърденията за химическа атака, извършена по-рано този месец близо до Дамаск.

Екип от Организацията чака вече близо седмица да бъде допуснат до град Дума, който наскоро бе изоставен от бунтовниците. Сирийските власти и руските им съюзници обясниха, че все още не могат да гарантират сигурността на инспекторите.

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан поиска от сирийските власти да осигурят незабавен и пълен достъп до мястото на атаката и да не се опитват да компрометират доказателствата, предаде БНР.

Една от задачите на Организацията за забрана на химическите оръжия е да установи какво вещество е било използвано при атаката на 7 април, при която загинаха над 40 души. Франция и съюзниците ѝ - САЩ и Великобритания, обвиниха за случилото се сирийското правителство и нанесоха въздушни удари в Сирия миналата събота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jo hustan

    7 39 Отговор
    комунягите ще ядат пак бомбите...хаахахха...то от санкции няма и какво друго да се яде де...

    Коментиран от #4

  • 2 2018

    42 2 Отговор
    Всички който бомбиха и дадоха импулс и надежда на ислямистите сега реват че друг пречел.
  • 3 стоян георгиев

    7 36 Отговор
    абсолютно същото го направиха и в донбас при свалянето на малаизииския самолет.бавиха до последно допускането на разследващите ,обвиняваха всички за всичко ,пускаха в нета огромно количество дезинформация ,а петата колкона от тролове активно и организирано виеше .сега ще е същото,но нищо няма да промени.технологиите са много напреднали и русия няма как да спре истината,дори и да държи инспекторите година извън зоната на обгазяването.та сега ясно се вижда кои и защо пречи на разследването.

    Коментиран от #6

  • 4 Washington

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "jo hustan":

    Това е много уникална мисъл от шизофреник , пий лекарството си бай х.й
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гюрза

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Всички от Карлуково,освен тия който не си пият илачите знаят,че гражданските самолети не летят по маршрут където има бойни действия..а феса решил да прави икономииии,един,,жълтурко,,го свалиха преди време над курилите,снимал гаражите на рус.подводници.
  • 7 Зрител

    26 2 Отговор
    Те франсетата лъжат като за последно! То за това и а Асад им върна Ордена на почетния легион, който се опитват да го подкупят,. Историята се повтаря кръстоносците тръгнали да освобождават не Божи гроб а яките нефтени полета. Пак ще го ядат неумит от Православието! Не мода да ги понасям тия западняци! Правят ни на идиоти и идиоти им вярват на уж добродетелните подбуди. Две световни войни през 20 век и хиляди преди това и след това. Гадна експлоататорска напаст! И да ми плюете дреме ми не ги обичам и това си е!
  • 8 Биг Дик

    3 17 Отговор
    Добре че не е снимал самолетоносачите щото нямаше да му стигне лентата . Иначе боярищниците не са виновни никога за нищо,лъжата я не броят .
  • 9 Румяна Костова

    16 2 Отговор
    Много интересно!Дали съвсем случайно умерените терористи,подкрепяни от американците са нападнали град Дума точно когато там трябваше да започне работа.ОЗХО?Ако не ги пуснат руснаците,лошо,ако ги пуснат и експертите попаднат под обстрел на терористите,още по-лошо.Каквото и да направят все са под критика.
  • 10 Голям прос

    8 0 Отговор
    На калпавата ракета, Космоса и пречи
  • 11 Миг Дик

    10 0 Отговор
    В Солсбъри няколко грама БОВ, повече от месец го чистят, тука както се изразиха "с варелите" БОВ пищят че ще го заличат за пет дена. Айде моля, не ядем доматите с колците.
  • 12 патриотъ

    9 2 Отговор
    Тия ни изкараха хептен хаптали!То бива,бива,ама на баир лозе не бива!Не спряха западните мекерета с провокациите и номерата си!Всички разбраха,че всичко това са техни номера,но не мирясват и продължават да извъртат задника като проститутки.Запада падна толкова ниско в очите на хората,че повече няма на къде.Потъпкаха по най-гнусен и мерзавски начин международното право и международните закони с безчовечно и вероломно поведение,подобно на хиени!Единственото което спасява света за сега е безкрайното търпение на Русия и нежеланието им да се стига до война,последиците от която те много добре знаят,за разлика от западняците,които живеят в розови сънища и мечтаят да завладеят света.Не можем да очакваме благоразумие от запада,защото той има хищническа същност и неговата цел винаги е била унищожението на Русия и завладяването на света и винаги ще се стреми към това,дори и да агонизира!

    Коментиран от #14

  • 13 Трол

    2 0 Отговор
    Нещо става в СА.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 факт

    1 0 Отговор
    пият водка новичок и после все руснаци им се привиждат
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания