25 Април, 2018 15:15 2 816 3

Испанските наркоченгета удариха джакпота (ВИДЕО)

  • алхесирас-
  • испания-
  • кокаин-
  • колумбия

В пристанище Алхесирас беше заловена рекордна пратка кокаин от Колумбия в контейнер с банани

Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Соидо съобщи, че полицията е заловила близо 9 тона кокаин, скрит в пратка с банани от Колумбия. Това е европейски рекорд за наркотици, намерени в корабен контейнер, предаде АР.

Министър Соидо каза, че са арестувани шестима души - четирима в Испания и двама във френския град Лион, след като полицията и митническите власти са заловили 8,74 тона кокаин, укрит на борда на товарен кораб, който миналата неделя акостирал в южното испанско пристанище Алхесирас.

Наркотикът бил разпределен в над хиляда щайги с банани, а някои пакети били надписани с етикети "Айфони", се вижда на снимки, разпространени от вътрешното министерство.

Дейността на износителя на бананите от Колумбия и на фирмата вносител в Испания беше поставена под наблюдение от националната полиция и митническите органи, благодарение на което била открита подозрителната пратка.

С общо 101 милиона тона обработени товари през 2017 г., Алхесирас е най-голямото испанско товарно пристанище и главен вход за кокаина в Европа.

През януари властите заловиха там 6 тона кокаин,изпратен от картела Меделин в Колумбия, също скрит в контейнер с банани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Мекия

    11 2 Отговор
    Лоша новина другари!
  • 2 Милиционер

    2 3 Отговор
    Ще трябва да намалят дажбите на Сидеров и копеленцата му, иначе няма да стигне за европа.
  • 3 Расулюлах

    0 0 Отговор
    Са тиквата ше страда че нема да има комисионна от подчинените му ццццц...но както каза тои парите не ме интересуват
Новини по държави: