Last news in Fakti

25 Април, 2018 14:59 854 2

ЕС подкрепя споразумението с Иран - Април 2018

  • ес-
  • федерика могерини-
  • иран

Федерика Могерини смята, че то работи

Настоящата сделка с Иран работи ефективно. Това заяви върховният председател на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, цитирана от France 24.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп отново се изказа негативно спрямо споразумението за ядрената програма на Иран. Това стана по време на негова среща с френския президент Еманюел Макрон,

Самият Макрон заяви, че споразумението не бива да се прекратява, преди да има ясна негова алтернатива. Все пак според него може да се създаде и ново споразумение, базирано на настоящето.

Могрини ясно заяви, че ЕС подкрепя сделката. По въпроса тя получи подкрепата на Германия. Според експерти е възможно през следващите седмици Тръмп да отмени споразумението.

Той все още не е съобщил официално за подобни планове. В момента се водят разговори по темата в американската администрация.

„Искаме това споразумение да бъде запазено. Важно е САЩ да са част от него“, заяви германският външен министър Хайко Маас.

Според Тръмп споразумението не е успешно при справянето с програмата за балистични ракети на Ирани дейностите на страната в региона. ЕС призова за отделни преговори по тези въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.