Last news in Fakti

26 Април, 2018 13:55 1 975 27

Германия няма да стане по-зависима от Русия

  • германия-
  • северен поток 2-
  • русия

Берлин не причини за притеснения около "Северен поток 2"

Германия няма да стане по-зависима от Русия със строежа на газопровода „Северен поток 2“. Това заявиха източници от германското правителство, цитирани от „Ройтерс“.

Германия работи по проекта, въпреки несъгласието на много то балтийските държави.

„С това ние не ставаме по-зависими от Русия. Това е един много надежден доставчик“, заявява източник, чието име не се споменава.

Германският канцлер Ангела Меркел вече обяви, че проектът няма да бъде довършен, докато не се изясни ролята на Украйна като транзитен коридор за газ.

От Газпром имат и идеи за „Северен поток 3“. До момента те не са були обсъждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГосТ

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Т'пак,абсолютен. Мисловната ти дейност бате, е по ниска от абсолютната нула.космически размери на глупост
    Хахаха

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    0 10 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Хаха, хихи, но и твоята мисловна дейност не я забелязах, къде е !?
    А моята дейност тя е ясна, правя клизми на тукашнити русуфили !

    Коментиран от #4

  • 4 ГосТ

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Не мога да разбера от къде па такива янкофили (фили на к'ра ми янко) се навъдихте значи хахаха. За едната кока кола и магдоналдс и холивудските бози....голема работа значи. Германия би трябвало да го направи тоя поток,щото и е сто пъти по изгодно отколкото с танкери да внася втечнен шитак от сащ. А и така ще спре да внася ток от франсетата и ще им направят сечено Хахаха
    Нали това е играта му Франция Англия и Германия (Франция на първо място, щот ми е любима), кой кого ще прецака. Гледам, нищо не се е променило

    Коментиран от #5

  • 5 Бесен Язовец

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "ГосТ":

    Не видях мисъл, къде ти е мисълта ? Такива русуфилски тъпотийки кът твоита, дет си я написал, във Факти Бг с лопата да ги ринеш ! Пробвай нещо по умно да напишеш и се успокой, Северния поток, все едно отиде на кино от 6 до 5, умря рускуту магари !

    Коментиран от #7

  • 6 Бесен Язовец

    3 6 Отговор
    Стига сте ми трили коментарите ей, русуфилити тук какви ли не глупости пишат и тях ги не баряте ! Ще се оплаквам в Хелзинския комитет, да знаете, или в Страсбург ще ви съдя, за дет ми отнемате свободата на словото !

    Коментиран от #8

  • 7 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Объркал си се,аз съм еврофил и преди всичко франкофил (за България не ми дреме Хахаха ) и без т'ва не се живее там вече. Химна треа бъде "нема бизнес , нема пари" хахаха. Не може да не си го чувал т'ва култува парче.
    Та така, затова искам обединена Европа, не само аз,като почнеш Цезар, Шарлеман, Наполеон, Хитлер ...всички са искали обединена Европа. А Русия, със сигурност е Европа. И е ясно, че със сила нема стане. Толкова кръв се е проляла,са с некви вчерашни да се съобразяваме.Помисли малко.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен Язовец

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Аааа, Венчето ли ? Прави ги и тя понякога тези работи и аз съм забелязал !
  • 10 Вън на турция от Европата

    5 0 Отговор
    Всичко в Европа ще се оправи, ако Турците бъдат изгонени от всякакви преговори и пазари на ЕС. Турците нямат общо с Християните и така трябва да остане. Християнството не трябва да се замърсява с менте Мюсюлмани. Особен пример са Българските турци, които не са точно турци, ами само се правят на такива. Дори ядат прасета редовно.
  • 11 Варна

    6 2 Отговор
    Преди време бях попаднал на схема на Европа по страни, коя колко газ потребява от Русия. Помня, че Германия получава около 50% от общото си количество газ от руснаците.
    При нов газопровод с 55 млрд. куб. м. газ тя ще се превърне в основна транзитна страна за Западна и Централна Европа и зависичостта и напрактика ще бъде 100%. От там тя ще налага политиката, собствена и на партньорите и в случая Русия.
    Така че Руснаците печелят битката! Правят зависима най- голямата икономика в ЕС и от там всички по трасето ще бъдат под тяхно влияние с помощта на германците.
    Лошото, е че от всички игри, които се въртят от няколко години нашата мила страна е чиста форма наблюдател. - Можеше да печелим, а сега само ще наблюдаваме от страни и ще плащаме високата сметка. Ни ще останем под настоящата зависимост, но с нов по- тежък фактор каквито са Турция. А Германците през хъба Баум Гартен в Австрия ще снабдяват цяла централна Европа, а вероятно и Италия. Така трасетата през Гърция, Македония за Италия няма да минават през морето, а Турците ще владеят Балканите, като незаобиколим фактор чрез предвидените трасета от югоизток.
    Картината е ясна и грозна за нас, благодарения на онзи тъпанар от едно близко село до София

    Коментиран от #12, #13

  • 12 ГосТ

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Затова, не мисля че трябва да има битка, а добри отношения. Не виждам нищо лошо Русия да снабдява с газ Европа, какво от шистовия газ на американците ли да сме зависими,които плашат ЕС с некви мита и не знам какво. Принципно, на Германия, като най мощната индустрия наистина и е най необходим този поток,на нас за какво ни е. При повече ядрени мощности всичко е наред. Франция, която апропо не е никак слаба икономика, както ние ганьовците я смятаме разчита предимно на ядрена енергия. Япония също.
    Пак ще повторя, за мен тъпото е,че гледам някакви номера и напрежение между водещите страни. Едните ходят да се мазнят на америте и бомбят с тях и англичаните, другите въртят номера и прилагат двойни стандарти с Русия. Със сигурност на французите не им се нрави този поток,защото цената на тока и износа за Германия ще паднат. Но пък и те нямат такъв излишък чак,така че тази газ разпределена в целия ЕС , едва ли ще им се отрази толкова. Въпроса е, че те отказаха много изгодно предложение на Русия за изграждането на скоростни железници там,заради санкциите. Сами се прецакаха. И сега се прегръщат без германците,точно с тея , които мътят водата.
    Относно Крим,нали имаше референдум и международни наблюдатели. И наистина голяма част от украинците (източна,където има и индустрия) искат да са с Русия. И как си представяте американски бази в Украйна, това е върха на наглостта.

    Коментиран от #15, #18

  • 13 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    И тия небивалици като си ги мечтаеш подмокряш ли се поне , че да има някаква файда за някой , де , щото друго от тях няма да излезе !!! Първо ТАНАП официално открива юни месец , а докато стане "патока" ти най-вероятно ще го удвоят ! Също така дотогава най-вероятно и израелците през Кипър ще стигнат Гърция , а оттам и цяла Южна Европа ! ВСИЧКИ централноевропейски държави , включително Австрия потвърдиха , че си искат доставките през Украйна и ще участват в търга за тръбите през октомври !! На всичкото отгоре там ще се включи и Румъния с над 4 млд кубика до 2 години , газопровода е с европейско финансиране и почти готов !! И кой остана да "снабдява" Германия , Полша може би или Франция , хахаххаха !!!! Защо ли тая Меркел иска да види колко ще се доставя през Украйна , преди да мисли за "потоци" !!!! А да си чул , че в ЕС се работи за 90% намаление на употребата на енергия от ЦЕЛИЯ сграден фонд и още почти толкова от бизнеса ??
    http://3e-news.net/свят/газът-по-танап-потича-в-началото-на-юни-президентът-ердоган-открива-официално-газопровода_60701

    Коментиран от #16, #19, #23

  • 14 ГосТ

    3 0 Отговор
    Този ЕС наистина заприлича на партия за покер, а не на съюз за сътрудничество и общо развитие. Темата с енергетиката наистина е важна и показателна.
  • 15 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    http://3e-news.net/свят/германия-възнамерява-да-се-откаже-от-газа-и-въглищата-от-русия_60297
    Едно е ясно: новото правителство прави стъпка към намаляване на потреблението на енергия. По-специално, до 2050 г. то трябва да бъде намалено с 50%. "Постигането на такава амбициозна цел трябва да гарантира икономия на енергия и енергийна ефективност във всички сфери на живота. Това е лоша новина за "Газпром", който при обосновката на необходимостта от "Северен поток" 2, например, сочеше нарастващото или най-малко стабилно потребление на енергия и по-специално използването на природен газ в Германия и в ЕС като цяло, отбелязват в анализа. "Позициите на сектора на руските горива и енергия в Европа засега са доста стабилни, търсенето на газ в Европа се разраства, а Газпром държи 34% от пазара. " Окончателно закриване/спиране на транзита през Украйна няма да има , дори ако стартират още два тръбопровода", подчерта S & P. Първо, новото правителство на Германия ще увеличи дела на възобновяемата енергия до 2030 г. на 65%. И на второ място, конфликт с Украйна заради транзитния газ заплашва Русия със загубата на дял на европейския пазар. За това предупреждават анализаторите на агенция Standard & Poor's. По-конкретно в главата "Енергия" на икономическата част на Програмата се казва, че е необходимо до 2030 г. "да се стремим да увеличим дела на възобновяемата енергия до около 65%" !!!!!

    Коментиран от #17

  • 16 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Хахаха и ти май имаш вятър в главата. Понеже германците разчитат на веита,се чудят откъде да внасят,на румънците огромните находища шитак Хахаха. На бизнеса в Германия му викат индустрия, и затова искат енергия. Къв сграден фонд,къв бизнес, кви 5 лева.И кво става Газпром като врътне кранчето на Украйна? А тоа турчин, кво общо има с доставки за Европа? Отказват му и това е, къв фактор е изобщо този?

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Варна

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    Единственото нещо за което говоря, е нашите пропуснати възможности. Парите които печелехме от транзит ще бъдат загубени, което води до съкращаване на работни места у нас, така както се случи с пренасочването на морският транспорт към пристанището в Солун.
    Второ ако бе реализиран Южен поток щеше да има доста повече работни места и наливането на пари в икономиката за сухият участък. - Морският щеше да се прави от италианци, но този през нашата страна щеше да се прави от Български фирми. Имаше центрове във Варна и Бургас за персонал, който да строи тръбата. - Това е чиста загуба.
    Накрая ние щяхме стратегически да бъдем пазени от Руснаците при заплаха нищо че сме в НАТО. Който запплашва територията ни заплашва и тръбопровода, което означава ангажираност! Накрая ние щяхме да влияем макар и малко върху съседите към които подаваме газ.
    Сега всички изгоди от това заминават за едни други държави а ние само ще наблюдаваме! - Тръбите за въпросният газопровод стоят и гният на пристанището във Варна, а предполагам и на пристанище Бургас. - Просто гният! Накрая ще ги продадат като цена за скраб понеже никой не се е грижел за тяхната консервация. Пълно безхаберие и раболепие от страна на онова говедо от Банкя!

    Коментиран от #20

  • 19 Варна

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    От всичките тези тъпотии, които си написал, без да имаш представа не разбирам къде е ползата за България? Струва ми се, че ще получиш глаукома от мисловното ти онаниране.
    Ако следиш внимателно събитията, то трябва ти е станало ясно, че първо предвиденото количество през ТАНАП като част от ЮГК не е особено голямо, а предвид напрежението между турци и гърци, а и турци и кипърци ... Шансовете за увеличение на дебита през тръбите са минимални.
    Второто и по- важно нещо е пак да питам къде намираш далаверата за България? - Аз не очаквам да стигнем като сума транзитните такси, които към момента печелим (средно годишно към 80 млн. долара). - Къде виждаш далаверата за нас? Увеличаваме работните места? - Инвестициите? - Кое бе?
    От посочените проекти България присъства само като консуматор!
    Има евентуално възможност през Турски поток тръбата да мине през нас, но... това остава само в сферата на добрите пожелания. За сега пътните карти показват България като консуматор! - За нас има само един гол ХХХ! Просто не схващам къде намираш далаверата за собствената ти страна?
  • 20 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Варна":

    Съгласен съм. Каквото стана и с Белене. Една огромна сума пари на вятъра. С която можеше да има допълнителен работещ реактор в Козлодуй. Пълна трагедия.

    Коментиран от #22

  • 21 ГосТ

    4 0 Отговор
    А защо ми изтрихте въпроса дали САЩ, Германия, Франция, Япония и Китай ще разчитат на веита?
    И констатацията ми , че това са пълни глупости. Глупост, забранена дума ли е?
  • 22 Варна

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "ГосТ":

    Е ... - А ми нямаме никакви разногласия явно в тази посока.
    Страната ни "отива на кино", а аз вече съжалявам че не емигрирах преди 20-на години когато ми предлагаха да направя това. Все си мислех, че тези тъпанари, които управляват страната ще са достатъчно разсъдливи и най- накрая ще помислят как да живеем по- добре. Единственото , което виждам от началото на "Прехода" е кражби, кражби, ужасяваща некомпетентност и раболепие.
  • 23 Икономическа зона

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Турция е окупирала част от Кипър. Това значи турска икономическа зона , територия и море. Как си мислиш от там да премине нещо което не е в интереса на Турция. Турция-Гърция, Турция- Израел са в студена война , която може да прерасне в гореща. Турските кораби и самолети за това и се държат агресивно . За кого са поръчани и новите им ракети , около тях нали е все НАТО? Скоро нали изгониха от региона някакъв такъв проучвателен кораб.

    Коментиран от #24

  • 24 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "Икономическа зона":

    Кипър, Израел, Гърция и Италия се споразумяха за изграждането на алтернативен енергиен коридор за доставки на газ за Европа.
    Четирите страни подписаха в кипърската столица Никозия меморандум за разбирателство, съобщава кореспондентът на БНР в Кипър.
    Бъдещият средиземноморски газопровод EastMed е подкрепян от Европейската комисия.
    Четирите страни са потвърдили позицията си за тръбопровода EastMed като жизнеспособен и стратегически вариант и че изграждането му е инфраструктура от особен интерес за страните производителки на газ и за ЕС.
    Следващата стъпка, която трябва да бъде предприета, е постигането на междуправителствено споразумение за газопровода, което се очаква да бъде подписано през 2018 г.
    С дължина от близо 2000 км газопроводът EastMed ще свърже Израел, Кипър, Гърция и Италия. Той ще транспортира природен газ от Източното Средиземноморие до европейските пазари, като по този начин дава възможност за диверсификация на доставките за Европа и намалява енергийната ѝ зависимост от Русия.
    Проектът ще струва около 6 млрд. долара и се очаква да бъде завършен до 2025 г. България може да се свърже с бъдещия газопровод чрез интерконенктора ѝ с Гърция.
    https://news.bg/int-economics/izrael-kipar-gartsiya-i-italiya-stroyat-nov-koridor-za-gaz-za-evropa.html

    Коментиран от #27

  • 25 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "ГосТ":

    Ма ти още се надяваш , че Путин може да "врътне" кранчето на някой освен на теб !!! Божеее , каква детска наивност още има по тоя свят !!! Значи като ЦЯЛАТА централна и половината Южна Европа каже ние ще купуваме на РУСКАТА граница и той ще каже аааа , йок , аз газ ще пия и ще ям , ама на вас няма да продавам ,а ?? А покрай тях и на половината други , дето ще са "солидарни" ?? Ами десерта за накрая чу ли ?? Нещо за Бял поток , за Туркменистан , Иран , Грузия , Европа ?? Колко работи още ще чуеш , жална им майка на газпромовци , ама да остане и за друг път !!

    Коментиран от #26

  • 26 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Няма бъдеще с толкова злета по света. От девет кладенци газ ще изкарват (не кладенци, а локви), само не и от най големият близък и стратегически. Сътрудничеството с Русия, не е само газ мой човек , а технологии, култура и други суровини. Двупосочно. К'во ше продаваш на Туркменистан ? Вярно,че големите научно-технологични проекти му ЕС и Русия си вървят, като международния проект за термоядрен синтез и между ЕКА и РОСКОСМОС , но ако се продължава в същия дух,могат и те да пропаднат. И к'во стана с тея санкции,франсетата загубиха милиарди -знаеш ли какво значи изграждане на скоростни железници в Русия? Сделката с мистралите нищо не е пред тази възможност. Германия губят пазари на ключова индустрия в момента, затова са и тези приказки да намаляват санкциите. Супер зрета сте,гига злета.
  • 27 Сметки без кръчмар

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Пак да те питам? Прост въпрос -като за прости хора. Къде в този договор е Турция? Ще пусне ли тръба , проучване или добив в нейната икономическа зона? А проучвателният кораб когото прогониха беше италиански.
Новини по държави: