19 Април, 2018 12:29 5 482 36

Германия иска да я освободят от санкциите срещу Русия

  • германия-
  • санкции-
  • русия

За това германските лидери ще настояват пред САЩ

Държавното ръководство на Германия възнамерява да поиска от САЩ да освободят германските компании от участие в санкциите срещу Русия, съобщи „Уолстрийт Джърнъл“.

В момента предстои посещение в САЩ на германския финансов министър Олаф Шолц., който планира да постигне определени компромиси за германския бизнес.

Германският канцлер Ангела Меркел ще повдигне въпроса и по време на срещата с президента на САЩ Доналд Тръмп в края на април. Основна тема ще бъде освобождаването на германските компании от ангажиментите със санкциите срещу Русия.

Смята се, че този ход представлява лобиране за германските индустриални гиганти. В това число влизат "Сименс", "Даймлер" и "Фолксваген". Те имат широк бизнес в Русия.

Самите компании не искат да претърпят ограничения заради отношенията между Запада и Русия. Нови санкции на САЩ могат да струват стотици милиони на Германия.

В момента Германия продължава да работи и по проекта „Северен поток 2“. Той е ключов за германската енергетика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    117 6 Отговор
    Ахаааа. Значи големите пак ще дръпнат чергата към тях а нас мишоците,кучетата ни яли. От нас се иска само да мълчим и да ги подкрепяме.
  • 2 Рубладжийче

    18 88 Отговор
    Поредната руска лъжа, приписана на Уолстрийт джърнъл.

    Коментиран от #5, #17

  • 3 Неутрал

    41 3 Отговор
    Интелигентните хора развиват бизнеса си. Когато чух, че Доналд Тръмп ще бъде президент на САЩ, мислех, че той като богат човек и бизнесмен ще работи за развитието на държавите по целия свят защото знае, че ако имате богати хора, ще имате огромен паричен поток по целия свят. Ако има най-малко малко икономическо равновесие в света, на първо място няма да са петролния бизнес, бизнеса с наркотици и оръжията, но това ще бъде туризмът и пътуванията. Или малко по-различно, ако сега един голям холивудски хит прави един милиард долара, тогава един филм би спечелил седем милиарда долара.
  • 4 Xaxaa

    73 2 Отговор
    ТОВА ДОКАЗА #КОЙ УПРАВЛЯВА ЕВРОПА И СВЕТА!!! Щом Бабата ще пита чичо Сам, значи е ясно кви п*тки са немците

    Коментиран от #10, #27, #31

  • 5 Д'мин

    38 5 Отговор

    До коментар #2 от "Рубладжийче":

    Попивай директивите направо и Козяк, що се буташ тука!

    Коментиран от #11

  • 6 гост

    8 52 Отговор
    руска тролска статия по непотвърдена информация....

    Коментиран от #15

  • 7 Работа и далавера

    50 2 Отговор
    Тези (Германия)щом се молят на Щатите дали да търгуват или да не търгуват,тогава ние въшките на кого да се молим????

    Коментиран от #36

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Kcaniba

    46 3 Отговор
    сороснята е в траур!!!
    Да
    ори окупираната от амерският ботуш от 1945 , вярната Германия не издържа!!!
  • 10 Рубладжийче

    5 38 Отговор

    До коментар #4 от "Xaxaa":

    Публикувано във факти.бг: ТОВА ДОКАЗА #КОЙ УПРАВЛЯВА ЕВРОПА И СВЕТА!!! Щом Бабата ще пита чичо Сам, значи е ясно кви п*тки са немцит

    Санкциите срещу кочината са гласувани от ЕС и САЩ тук нямат никаква дума , приятелю. Явно става дума за американските санкции срещу фирми, които имат участие в Русия. Това вече е друга песен. Германците сигурно ще изкат да запазатя вече сключени договори.

    Коментиран от #26

  • 11 Рубладжийче

    5 43 Отговор

    До коментар #5 от "Д'мин":

    А ти си лижи директно руските задници и си трай.

    Коментиран от #18

  • 12 Танас

    42 4 Отговор
    Тази новина потвърди мнението ми, че т.нар. Запад е васал на САЩ и това не е от сега, а от ВСВ та до ден днешен.
    А от по-ново време и ние от изтока сме към групата.
  • 13 патриотъ

    37 2 Отговор
    Къде е тогава суверенитета на тази държава Германия,щом иска разрешение от щатите,как да развива икономиката си!Това няма да доведе до нищо добро,защото всички знаем за какво е борбата и каква е целта на американците.
  • 14 jambazina

    36 0 Отговор
    ЕС като съюз санкционира, а всяка държава сама по себе си е против, много интересно. Големите държави набутват всички, после търсят начин да заобикалят.
    Затова някои са развити, а други вечно ще си бъдат (бавно)развиващи се.
  • 15 Варна

    37 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Специално заради теб реших да я открия въпросната статия!
    - От всичко най- мразя дрънкането на глупости без да е проверено.
    Статията е от преди 18 часа. - Чети и реви!
    Можеш да я пратиш и на онзи тъпанар от Банкя и другият с 6 апартамена, които дружно ближат американските задници и ви обясняват колко е полезно и питателно.

    https://blogs.wsj.com/moneybeat/2018/04/18/germany-pushes-back-against-russia-sanctions-europe-and-u-s-to-share-data-setback-for-ecb/
  • 16 панов

    15 4 Отговор
    второ издание на пакта рибентроп-молотов за германско руска подялба и окупация на европа
  • 17 Варна

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Рубладжийче":

    Ей там в отговор №15 съм дал линк към статията на Wall street за да четеш ако можеш, разбира се.
    Преди да дрънкаш проверявай!
  • 18 Онзи

    30 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рубладжийче":

    "Момче" защото предполагам, че си такъв,ти не разбра ли,че германците мислят с главата си, а не със задните си части.Не случайно те са една от най силните икономики в света.А с нашите политици ние нямаме шанс.И с такова мислене сме я докарали дотук.
  • 19 onq s konq

    8 17 Отговор
    Съвсем наскоро САМАТА МЕРКЕЛ призова за удължаване и затягане на санкциите срещу Русия,сега "ИЗВЕДНЪЖ"...обратното!?А ЗАЩО САМАТА ТЯ ОФИЦИАЛНО НЕ ГО КАЖЕ ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА,а трябва някаква многотиражка да се прави на екстрасенс и да гадае какво "възнамерявала" да прави Германия?И колко им е широк бизнесът в Русия на изброените ТРИ компании,след като Путин специално не само че вдигна вносните мита за автомобили "нов внос" НА 60%,а и почти направо го забрани само и само да не фалират заводите им поради ниската покупателна способност на редовия руснак?А съгласни ли са тия /пък и всички/ германски компании да им бъде разрешено от Щатите да си продават на воля стоката в Русия,но и "крачето повече да не им стъпва на американския пазар"?Добре е да бъдат попитани!!!

    Коментиран от #21, #32

  • 20 Бай хой

    17 3 Отговор
    А почему немските и хамерикански гиганти не развиват бизнес с евроатлантическите си партньори България и усрайна? Да вземем пример от хохлите спряха производството на най калоричните въглища и купуват на по висока цена нискокалорични от сащ. Няма такива идиоти.
  • 21 Бай хой

    17 3 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Конь а понимаел и че в Русия се произвежда беенве и то х6 а не дръгели като твоето с проблемен двигател. Та това х6 дали се произвежда там заради " ниската покупателна възможност". Та там си ги произвеждат и продават и купувт. А такива бизнес мани кат теб карат десет и кусур годишни дръгели.

    Коментиран от #23

  • 22 миро

    11 2 Отговор
    а ние да рупаме моркови и репи, а така ...........
  • 23 onq s konq

    8 17 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Пак не си в час ТАМ/в Русия/ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ АВТОМОБИЛИ БМВ,А САМО СЕ СГЛОБЯВАТ с цел избягване на вносни мита.Което естествено че помага до някъде на руската заетост,но няма нищо общо със цялостно производството и на самите детайли.А моят "проблемен" според тебе двигател на БМВ-то ми от както съм го купил има ТОЧНО 0 ПРОБЛЕМИ,НО...русофил не може да бъде надприказван,нито пък има смисъл.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гюрза

    18 5 Отговор

    До коментар #10 от "Рубладжийче":

    Копейкин,слънцето изгрява от изток,и залязва на запад..при чернилките и краварите,и износените подлоги,бегай да лижеш индиански задници..
  • 27 Аааа

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Xaxaa":

    ...И какви п*тки са наште управници!
  • 28 Диди

    2 1 Отговор
    Става въпрос за американски санкции към няколко руски фирми,а не като цяло ,,западни санкции,,.Немски фирми,каито правят бизнесът си в Америка,и със руски фирми,които Трамп санкционира.В случаят,немските фирми трябва да замразят бизнесът си с тези руснаци. Заглавието на статията е подвеждащо.

    Коментиран от #29

  • 29 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Диди":

    Димитричке то и ника ти е подвеждащ. От димитричка - дими. Уакаримаска?
    Диди би могло да е примерно от дуда или от дуди.
  • 30 Гостът

    3 1 Отговор
    Кухи ли са германските лидери,че ще се молят на Фащлаците.Първо ги подкрепят после се усещат,че е грешка.Уж силна Европа се кланя на фалирала държава, като САЩ.
  • 31 един от всички

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Xaxaa":

    Ама ти сега ли го разбираш? Германия е икономически дангалак,и политически дребосък! Как няма да питат американците,като немците са победена държава през войната? Американците защо се намесиха (в самия край) във войната? За да навлязат в Берлин и да разграбят каквото можаха (включително учените им),също така една голяма част от златото на Германия се намира "на съхранение" в САЩ , преди 2-3 години си го поискаха,но американците отказаха да им го върнат -(било е още рано за това). Освен това,именно в Германия са най-многобройни американски военни бази ,ако не се лъжа,разположените там американски войски са повече от тези, с които разполага самата Германия. Спомняте ли си в свое изявление на официален международен форум отпреди около 2 години, Вл. Путин като каза,че много от страните на ЕС живеят в условията на полу-окупация? Ами ето -прав е човека -това си е направо пълна окупация ,поне ако говорим за случаят с Германия. Та аз и у нас незнам колко американски военнослужещи има -не е изключено и ние да сме в подобно положение! -:(
  • 32 един от всички

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Леле,колко глупости си написал само в няколко реда! -:) Първо,тези компании не плащат вносни мита в Русия, както ти пишеш,защото те всъщност ПРОИЗВЕЖДАТ в Русия. Фолксваген и други си построиха огромни заводи в Русия и там произвеждат. Второ,например Сименс участват в проучването,проектирането и разработването на газови находища,също участват в строежа на газопроводи в самата Русия (за своя сметка) ,и именно поради тази причина,газта на Германия е по-евтина -именно поради същата причина,и други немски фирми участват много мащабно в Русия (като BSF например). Друго -пишеш за "ниската покупателна способност на редовия руснак". Сигурен съм,че ти никога не си ходил в Русия.Иди,само за няколко минути дори и ще се увериш,колко си бил заблуден. По-високият им стандарт само за минута извън летището си личи...! Да,средната заплата в страната е 39 хил рубли (което е около 1100 лева днес),а специално за град Москва,средната заплата е почти 3 хил лева. Този хляб,който у нас е левче,там е 0.20 лв ,но е наистина вкусен,бензина и дизела е четворно по-евтин,парното е десеторно по-евтино,тока също,а здравеопазването е с много добра материална-техническа база,както и откъм кадрови потенциал, и също е безплатно.Иначе материални благодарности към доктор за добре свършена работа,си го има и там,но по принцип здравеопазването е държавна отговорност. Също пенсиите са по-високи от българските,а другата разлика е,че там възрастта за пенсиониране е по-ниска,много професии има,ко
  • 33 соросоидни кърлежи

    6 2 Отговор
    Германци дали чули руската пословица " и рыбку сьесть и на х-й сесть" Тези санкции бяха одобрени и от тях, а сега след няколко години направиха равносметка и опс, нещо не им излизат сметките. Защо ли, ами защото трябва да хранят милиони алахакбаровци имигранти,които никога няма да се влеят в германска индустрия , те не са дошли за работа а за да точат социалните,като наши цигано-роми.Чакаха инженери и програмисти ,а получиха терористи.
  • 34 браво краво

    1 0 Отговор
    иска тя, защото губи милиарди от тези санкции, но нали трябва да храни талибанска сган,където ги посрещаха с цветя и бисквити.
  • 35 jfoxfk

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "... да поиска от САЩ да освободят германските компании от участие в санкциите срещу Русия, съобщи „Уолстрийт Джърнъл“"

    Господи доживях да прочета, че най-силната икономика в Европа, страна, дала на света учени, писатели, композитори, страна с история и тардиции да се ... МОЛИ НА ВАСАЛНИЯ ГОСПОДАР, ДА ТЪРГУВА И ПОДДЪРЖА ОТНОШЕНИЯТА СИ С ДРУГИ СТРАНИ. Г-жо Меркел вместо да се молите, не е ли по-добре да си ходите? И да отстъпите длъжността канцлер на някой дето няма да се моли. А ще направи Германия ИСТИНСКИ НЕЗАВИСИМА. Не е ли време да приключите с подчиненото положение на Германия повече от 70 след ВСВ? Не чувате ли как вашият славен предшественик Ото фон Бисмарк се върти непрекъснато в Гроба?!
  • 36 Геро

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Работа и далавера":

    Проблема ти е че мислиш че някой на някого се моли.
    Нещата не са такива.
    Аз смятам, че международните отношения не трябва да се развиват на политическа основа.
Новини по държави: