Last news in Fakti

27 Април, 2018 12:52 2 011 11

Няма кой да спре Ердоган, смятат социолозите

  • реджеп ердоган-
  • избори-
  • социолози-
  • проучване-
  • турция

Ердоган ще спечели още на първи тур

Няма кой да спре Ердоган, смятат социолозите - 1
Снимка: БТА/ AP

Според социологическите проучвания „публичният съюз“ между управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и опозиционната Партия на националното движение ще получат мнозинството в парламента, а Ердоган ще бъде преизбран на поста, предава „Йени шафак”.

Същевременно според проучванията фронтът , изграден от опозиционната Републиканска народна партия и новосформираната „Добра“ е „разпилян“ и неподготвен и няма достатъчно добър кандидат-президент, съобщи „Фокус”.

Според проучването на консултационния център ГЕНАР партията на Ердоган ще получи около 49% от гласовете, а в съюз с ПНД ще получи 60%, докато опозицията ще получи около 40%. Според проучването на изследователски център „Денге“ съюзът ПСР-ПНД ще получат 57% от гласовете на парламентарните избори, а Ердоган ще спечели още на първи тур на президентските избори с 60% от гласовете.

„Независимо кой ще бъде срещу него Ердоган ще бъде избран още първи тур. Публичният съюз е много силен, докато опозицията е слаба и разпръсната. Едва ли толкова разпръснат, неподготвен и спонтанен форт ще се стегне и ще даде на обществото необходимото послание“, смята председателят на „Денге“ Басри Йълдъз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЛКАНСКИ

    24 10 Отговор
    Ами Човекът е роден ЗА ЛИДЕР, И СИ Е. ЛИДЕР УМЕН СТРАТЕГ .
    Всички знаят кво беше туреция преди да се появи той , великите сили не искат една силна турция. Опитаха всичко до сега , с преврат не успяха, подкрепят терористите близо 40 години за да съсипят икономиката и, сега със заплахи . ЧОВЕКЪТ СИ Е УМЕН И ВЗЕЛ ПРЕДВАРИТЕЛНИ МЕРКИ СРЕЩУ ВСЯКАКВИ ИЗНЕНАДИ.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хасан

    14 4 Отговор
    Просто има сблъсък на западните капиталистически интереси с турските за пари,пазари,енергийни проекти..Турция вика на Запада служих ти вярно по време на Студената война и е редно и аз да отхапя по голям залък от тортата...но уви ...англосаксонеца няма насищане..
  • 4 РОДОПСКИ

    17 6 Отговор
    УСПЕХ БАЙ РЕДЖО , НИКОЙ НЕ ОБИЧА СИЛНИЯ , УМНИЯ И КАДЪРНИЯ.
  • 5 Иванов

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "БАЛКАНСКИ":

    Кви мерки е взел? Ако не беше Жужи Путин да го спаси при пуча, никой нямаше и да си спомня за поредния Тиранин. Руско пво на адм. Кузнецов е прихванало и двата изстребителя, които са били изпратени след президентския самолет и ги е свалило след бърз разговор между Путин и Ердуган.

    Коментиран от #6

  • 6 БАЛКАНСКИ

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Тук си прав, беше пълна изненада за него. Е вече немогат да го изненадат и вече знае как да е на върха. И ще успее този джентълмен, и настъпи яко продажните мекерета които са готови на всичко за лични облаги. Следя ги и забелязвам как всичките мекерета са с външни протекция и подкрепа както навсякъде по света.

    Коментиран от #7

  • 7 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "БАЛКАНСКИ":

    Ааа, могат, могат! Аллах е по- велик и от Тираните! Това, което не може да направи тигърът, може да го направи една мушица.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бай Ставри

    0 1 Отговор
    НЯМА СТРАШНО,ТОЙ САМ ЩЕ СЕ СПРЕ,ДОРИ ВЕЧЕ СЕ Е СПРЯЛ
  • 11 радохан

    0 0 Отговор
    ВЕЛИК!!
Новини по държави: