Last news in Fakti

29 Април, 2018 10:37 14 225 87

Ердоган: Турция поема по нов път

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • президентска република-
  • партия на справедливостта и развитието 

Държавният глава определи предстоящите предсрочни избори като страхотна възможност за страната

Ердоган: Турция поема по нов път - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Турция Реджеп Ердоган определи предстоящите предсрочни избори като страхотна възможност за страната, пише Yeni Safak.

"Заедно, ще напишем запомнящата се история на 24 юни. Изправени сме пред нов път. Турция ще премине към нова административна система на 24 юни“, заяви Ердоган.

"Няма да вземем само президентството, трябва да постигнем и непреодолимо мнозинство в парламента като публичен Съюз“, добави той. Силният човек в Анкара визира коалицията между Партията на справедливостта и развитието и Партията на националистическото действие.

Турският президент заяви още, че Истанбул ще играе решаваща роля за изборите на 24 юни.

Ердоган: Турция поема по нов път

"Истанбул е много важен за новата административна система. Както Истанбул расте, така ще го прави и Турция. 98 от 600-местния парламент ще бъдат избрани от Истанбул. Каквото каже Истанбул, Турция ще следва“, заяви Ердоган.

Според новите промени, бройката на членове на парламента расте от 550 на 600, президентски и парламентарни избори ще се провеждат на всеки пет години, и президентът ще може да остане част от своята политическа партия. Постът на министър-председател се премахва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 R dogy dog

    40 9 Отговор
    Султанат !
  • 2 Преврат

    37 21 Отговор
    Който гласува против Ердоган при следващия скалъпен преврат ще бъде хвърлен в затвора.
  • 3 ххх

    20 24 Отговор
    Успех!

    Коментиран от #6

  • 4 Салам Алеко

    34 21 Отговор
    На 24 юни, сивия мрак ще завладее цяла турция! И тъмните сили на злото ще пируват в истанбул!

    Коментиран от #5

  • 5 ххх

    35 17 Отговор

    До коментар #4 от "Салам Алеко":

    СалЯме, България е обхваната от ЧЕРЕН МРАК от няколко години,а ти за съседа се торомозиш,и как във тоя ЧЕРЕН МРАК,ти видя злото,а може би "ЗЛОТО "е тук в България?!

    Коментиран от #8

  • 6 наистина

    27 16 Отговор

    До коментар #3 от "ххх":

    му желая успех на ердо...така турция наистина ще поеме по нов път...бе направо ще направи завой но ми се струва , че завоят ще е поне на 150 градуса ако не и 180...т.е ще върне турция назад или поне ще я забави. а успеха на ердо автоматично означава край на говоренето на либералите искащи да приемат турция в ес

    Коментиран от #7, #38

  • 7 ххх

    26 14 Отговор

    До коментар #6 от "наистина":

    Говорете си,на него не му пречи. Наистина избивате комплекси,но това е ,защото сме на дъното на всички класации...коментирайте си,галете си измисленото самочувствие на Ердоан му дреме за такива наплювки като вас😉

    Коментиран от #10, #11, #12, #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Давай Ердо

    21 15 Отговор
    Съсипи я тая жалка кочина. Разцепи я и я закрий. За европейски Константинопол!!!

    Коментиран от #84

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 живея

    17 20 Отговор

    До коментар #7 от "ххх":

    от над 13 години на запад и говоря от името на средният европеец а не от името на българите в България !! наплювки сте вие турците които сте в европа от над 40 години и си оставате с анадолският манталитет ,неинтегрирани ,говорещи езика като , че ли сте тук от вчера. и наистина пожелавам на народа на турция победа на ердоган просто защото това означава слаба турция

    Коментиран от #14

  • 12 Да да

    7 14 Отговор

    До коментар #7 от "ххх":

    Бъркаш се! По Минимална Работна Заплата вече сме пред турция,макар и с 2-3 лева! Сериозна разлика ще дойде още лятото,а през 2019 ще водим с човече от 100 лв.,да не са и 200!

    Коментиран от #58

  • 13 БББ

    17 16 Отговор
    Желая му успех,тва е наѝ бързия начин да се върне назад във времето,и наѝ накрая цивилизования свят да разбере че мястото на Турция е в зоната на здрача.
  • 14 Щурец

    15 11 Отговор

    До коментар #11 от "живея":

    Щом от 13 г.живееш в европа знаеш ли колкохил.турци са работодатели.или пак с твоя национал.

    Коментиран от #15

  • 15 и в

    14 14 Отговор

    До коментар #14 от "Щурец":

    кои браншове са работодатели турците... в дюнеркебапите, в магазините за плодове и зеленчуци или в строителството .както казах засичал съм се с турци по обектите и толкова ограничени като тях не са дори и румънците !! последно говорих с едно турче работещо като общак защото го изгонили от училище !!! и то ми се оплака , че родителите му като отивали на ресторант ги гледали странно защото майка му сядала на масата забдарена !!!!просто неспасяеми като хора сте !!
  • 16 ххх

    25 14 Отговор
    Границите с Турция са километрични задръствания от желаещи да я посетят и то сега пролетта,а какво остава за лятото.
    В България може да се мечтае за такъв поток от туристи,всички заобикалят и лайноморието и прескъпите планини.
    Бай Ганьо има да мечтае!

    Коментиран от #18

  • 17 Хасан

    18 8 Отговор

    До коментар #7 от "ххх":

    Защо човека почва атомна програма с помощта на Русия...прави танкове с Корея...прави си самолети..има програма за изстребители 5поколение..има космически програми ..сателити....ако успеят да се доберат до финансите на Близкия изток ще е супер..

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Абе

    14 13 Отговор

    До коментар #16 от "ххх":

    Срина се турската лира, затова идват хората на алъшвериш. Стига с тъпите ердогановски пропаганди, не бъркай туризма с пазаруването на евтини стоки.
  • 19 Салам Алеко

    6 10 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Почва я защото е ербап! На срещата във Варна се разбраха, всички мумуни да ви прибере да копаете уран! Досега не я почваше, щото не намираше будали! Май и ромите и те щели да идват с вас, но на ваша издръжка, не на ядрената!

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хасан

    13 13 Отговор
    Турция има исторически права над находищата на Близкия изток..те трябва да бъдат контролирани и да финансират модерните технологии на Турция а не на Запада..
  • 22 Хасан

    19 2 Отговор
    Англосаксонския модел който беше наложен от Запада донесе само глад, насилие,убийства и войни...
  • 23 Хасан

    16 5 Отговор

    До коментар #19 от "Салам Алеко":

    Саламе. .що можеш да пуснеш АЕЦ Белене ??нали си европеец ..горд и независим

    Коментиран от #26

  • 24 outlander

    12 15 Отговор
    Жалко за Турция! Да се надяваме Кюрдистан да оправдае доверието, което Турция изгуби и когато се разпадне мястото й бъде заето от кюрдите. Със сигурност, ако Ататюрк можеше да стане от гроба, щеше да удуши Ердоган.

    Коментиран от #25

  • 25 ххх

    20 11 Отговор

    До коментар #24 от "outlander":

    няма такова чудо Кюрдистан,има го в болните мозъци.То и бай Тошо се търкаля в гроба като Ви гледа магариите ама не исе

    Коментиран от #27

  • 26 Салам Алеко

    6 11 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Щото скоро ти и останалите разбойници ще започнете работа там, докаро вкараш мозък у чутуртъ! И щото имаме исторически права върху превъзпитанието ти!


    За демир-църквата да не забравиш да споменеш!
  • 27 outlander

    13 12 Отговор

    До коментар #25 от "ххх":

    Кюрдистан е етно-географска област, с територия 450 хиляди кв км и кюрдско население между 30 и 35 млн. Тази област заема почти една трета от днешната територия на Турция, с население над 18 млн етнически кюрди. При Османската империя, в буферната зона между турци и перси, в Кюрдистан са съществували 6 независими и 7 васални кюрдски княжества. Към днешна дата кюрдите имат над 14 телевизионни сателитни канала и дузина големи медийни холдинги. Продължавай да ми говориш, че такова чудо като Кюрдистан няма.

    Коментиран от #34, #35

  • 28 outlander

    5 15 Отговор
    И като казвам, че Кюрдистан ще има и ще бъде легитимна държава, ако ще и след 50 години да е, значи ще има. Навремето казвах, че СССР и социалистическия строй ще изчезнат и всички се присмиваха, обаче сега аз им се присмивам и то с кеф.

    Коментиран от #31

  • 29 outlander

    6 10 Отговор
    Да допълня за тъпите русоРОБСКИ и турчеещи се кратуни (защото тук е фрашкано с такива!), за да не си мислят, че говоря само за Турция, че в Иран Кюрдистан заема над 160 хиляди кв км, с население около 8 млн души, в Ирак 75 хиляди кв км, с население близо 7 млн, в Сирия 15 хиляди кв км, с население над 2 млн. И всичко това са етнически кюрди!
  • 30 Иванов

    10 11 Отговор
    Давай Ердо, че ни писна от Тиквата! Измираме от глад и мизерия.

    Коментиран от #86, #87

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 За Турция...

    8 6 Отговор
    Работата на съвместната делегация между ЕС и Турция обясни нещата. Турция заявява, че иска да се присъедини към ЕС, но няма настроение да спазва основните правила, уреждащи върховенството на закона на ЕС, нито възнамерява да изпълни ангажимента си към ЕС за разширяване на митническия съюз към всички държави-членки и да признае Република Кипър.

    Режимът на Ердоган се стреми да засили търговските отношения с ЕС, който остава първият турски вносител на различен продукт. Разширяването на търговските отношения изисква усъвършенстване на митническия съюз, което ще позволи на Турция да разшири значително своята жизнена икономика.

    Това обаче засяга съществуващото споразумение за митнически съюз между ЕС и Турция, съгласно което Турция трябва да признае Република Кипър от 2005 г. насам, но отрича. Най-малкото, Турция се стреми да й дадат три милиарда евро, които й обещаха за да управлява бежанците от Сирия.

    Турската икономика пада, турската лира намалява, инфлацията (цените на продуктите) и лихвените проценти се покачват ... но индикаторите процъфтяват! Важен индикатор (брутен вътрешен продукт) се увеличава вместо очаквания спад, след нарочна промяна на методологията за изчисление.

    В Турция съдилищата са инструменти на Ново Османския режим, журналисти, академици, кюрди и алевити се считат за терористи, предатели и се лишават от свобода. Съответно, икономическите индикатори са адаптирани към указанията на режима и когато международните оценители намират г

    Коментиран от #36

  • 33 За Турция...

    10 7 Отговор
    и когато международните оценители намират го, султанът се ядосва и псува.

    Така Турция в ЕС, никога няма да видим. А да не говорим за други неща, ислямизма, заплахи на съседите, непризнаване на международното право, война срещу невини хора и т.н.
  • 34 Хасан

    10 13 Отговор

    До коментар #27 от "outlander":

    Турците 500г са управлявали народи от Унгария до Сарабия...мюсюлмани,езичници,християни,евреи..така че турците имат опит как се управляват други народи

    Коментиран от #37

  • 35 Хасан

    11 15 Отговор

    До коментар #27 от "outlander":

    По скоро ще възродим Румелия отколкото Кюрдистан..след Босна славяните мюсюлмани трябва да имат още една държава на Балканите..
  • 36 Хасан

    17 10 Отговор

    До коментар #32 от "За Турция...":

    Браво ..добър анализ..за Кипър...Приемането на Кипър в ЕС беше грешка ..за първи път се прие държава с неустановени граници и вътрешни проблеми и тая грешка продължава..на няколко пъти реферандума на ООН за обединяване беше отхвърлен от самите гърци...Турция ще влезе в ЕС само ако е като България ..разбито селско стопансиво,разбита промишленост,спрени енергийни проекти,спрян АЕЦ ,никаква армия и «началници » от Брюксел които даже се бъркат дали ще има лифт на Банско или не....българина може да приеме такива неща ,но турчина едва ли

    Коментиран от #39, #44

  • 37 Салам Алеко

    8 12 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Кои държави 50 години? Абе ти си се разлопал целия! И каква Румелия ше възраждаш? Помня при едно възраждане бая рев имаше! И мисля пе ебвреме, балканите да се изчистят от мюсюлманите!

    Коментиран от #40

  • 38 Морук

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "наистина":

    Ауу като гледам как са я окъсали комшиите.такава диктатура и аз исккам.бате ни крадни бойко и всички преди него..дали са направили и 10% от това което ердо е направил за народа и държавата турция за 3 мандатаа.дай боже и тука един диктатор като ердо че мн крадливи и продажни тикви в нашата мила крадлива родина.
  • 39 Салам Алеко

    6 10 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Писна ми от тъпизмите! Само кътъра е толкова упорит! Хората те плюят по цял ден, а ти мислиш че вали!

    Коментиран от #41

  • 40 Хасан

    9 8 Отговор

    До коментар #37 от "Салам Алеко":

    Значи ако приемеш мюсюлманството ще оцелееш като етнос...иначе евроценности,глобализъм,модерния живот няма да възпроизвежда..никой не прави деца,всеки си живее за себе си..а мюсюлманите правят по 4_5..виж помаците..те са си българи— мохамедани ..не са турци...

    Коментиран от #46

  • 41 Хасан

    9 4 Отговор

    До коментар #39 от "Салам Алеко":

    Бъзикам те бе човек...спокойно...пий си биричката ч
  • 42 Морук

    8 4 Отговор
    Алчно завистливо и крадливо племе.може и да сме катъри ама задните си части не ги отдаваме под наем.на еу и останалия западен свят
  • 43 Морук

    5 4 Отговор
    Алчно завистливо и крадливо племе.може и да сме катъри ама задните си части не ги отдаваме под наем.на еу и останалия западен свят
  • 44 Севърски договор

    8 8 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Кипърския проблем е окупацията и геноцида от страната на Турция. Само така знае Турция да решава проблемите. Навсякъде. Отдавна. Още. Новият турски халифат на Ердоган и нарастващата джихадистка заплаха на Запад, нямат място в Европа. Нито ти, като техен фен.

    Коментиран от #45, #51

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Салам Алеко

    4 8 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    И да стана бутало без сегменти? Колко пъти си падал от прегръдката на майка си, че да се изкривиш толкова?
  • 47 outlander

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "ivan4o":

    Споко бре! Не е нужно в спора да се псува, че всеки може така.

    Коментиран от #48

  • 48 ivan4o

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "outlander":

    и ти ли твърдиш същото?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 козата на ivan4o

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "ivan4o":

    споко пиленце мое, ангел мой, слънце мое, любов моя
    остави ракийката и ела да те галя да ти мине болката
  • 51 Хасан

    11 7 Отговор

    До коментар #44 от "Севърски договор":

    Турция ,Гърция и Англия са държави гарантьори н Република Кипър...След военния преврат в Гърция ,гръцките генерали решават едностранно Кипър към Гърция и почват насилие,убийства към кипърските турци...Турция базирайки се на международното право и правото на гарант при учредяването на република Кипър дебаркира на острова за да донесе мир на кипърските турци..и оттогава има мир на острова.....това е истината..останалото е сърбеж на гърците

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Реалистта

    19 5 Отговор
    И Много забавно е когато казвате,че Ердоган връща Труция назад?!
    АБРЕ ВИЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ КВО ПИШЕТЕ?
    ЗНАЕТЕ ЛИ КВО ПОСТИГНА ТУРЦИЯ В ИНФРАСТРУКТУРАТА ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЕРДОГАН?
    То не е като бати Бойко дето всяка година ми открива по нова 13км отсечка!
    МНОГО ИНТЕРЕСНО КАТО ПОЧНЕ ДА ПРАВИТЕ ТЪПИ КОМЕНТАРИ ПРИ УСЛОВИЕ,ЧЕ -
    ОТ 10 МЕГАПРОЕКТА В СВЕТА - 6 ОТ ТЯХ СА НА ТЕРИТОРИЯТА В ТУРЦИЯ .
    НЕ СИ ВИЖДАТЕ ДУПКИТЕ ПО ПЪТЯ ЗА КОИТО ПЛАЩАТЕ ВИНЕТКИ....

    НО В КРАЙНА СМЕТКА ТОВА Е БЪЛГАРИНА.
    ЗАВИСТЛИВ И ЗЛОБЕН
  • 54 и аз работя за посолството

    7 3 Отговор

    До коментар #51 от "Хасан":

    точно така! прав си!! и ти и иванчо и всички ни тука!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 свобода на кипър

    10 7 Отговор
    Убихте 1 на 100 кипърци, изгонихте от земята си 1 на 3 кипърци, вършихте хиляди изнасилвания даже на малки момичета и на баби, окупирахте 40 на 100 от кипър, най хувавата земя за производство и туризъм, донесохте турци от анадола 3 пъти повече от колкото туркокипърците, имате 40000 воиска там, окупираната е 10 пъти по бедна от свободната страна, а сега искате да крадетте целия газ а ако можете да изгонете и да убиете и останалите за да стане кипър изцяло турски, мръсни турци!!!!

    Коментиран от #63

  • 57 бай Ставри

    12 5 Отговор
    Аз го харесвам ЕРДО, и завиждам на турците че имат такъв лидер. Аз помня кво беше преди него. Този човек прави много за разеитието на турция, ,,най голямото летище ? Втори канал на босфора ? Турски хеликоптери? Бъдещият турски самолет. Ами успоредно с военни изтребители ще се произвежда и пътнически самолети, всеки месец пускат по 16 петро кладенеца ,ами метрото? Метробусите, тунели и мостове на и под босфора? Ами пуснаха и мечтания път на коприната( влаковете се движат вече) а за военната технология и космонафтика да не говорим. Този човек,създава произвежда и самолетоносачи си имат вече
    Само завиждам че ние си нямаме такъв чиляк тук, ТОЙ Е ЛИДЕР , И СУПЕР ЕНЕРГИЯ ИМА ЧОВЕКА. УСПЕХ
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 aре бегай бе

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Erdogan":

    в кой ден, щото всеки ден лирата се подценява axaxaxaxaaa!!!!!!

    да мине следващия ...
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Хасан

    3 9 Отговор

    До коментар #56 от "свобода на кипър":

    Турците имат исторически права над Кипър...Вълкът ако е гладен изяжда...те така и турците ..същите като американците са..

    Коментиран от #65, #67

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 шапо

    6 3 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    стига с това твоето, всяко второ изречение, "турците имат исторически права", "турците имат исторически права", стига

    кажи направо, веднъж и завинаги, къде нямат турците исторически права, да се събере човечеството да живее там

    в андромеда(галактиката), имат ли турците исторически права?

    Коментиран от #66

  • 66 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "шапо":

    Сащ какво правят в Сирия и Ирак?..Французите защо идват в Сирия??..Руснаците какво правят в Крим??..

    Коментиран от #69

  • 67 outlander

    5 1 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Принципно нямам нищо против турците като народ, но не си прав, че имат исторически права над Кипър, защото тоя остров е владян от гърците още от древни времена и преди Турция да окупира северната му половина, там официален език е бил гръцкия, по-късно и английския, тъй като островът е бил и британска колония.

    Коментиран от #72

  • 68 Морук

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Хасан":

    Ние пак си помислихме че бил българомакедонски
  • 69 шапо

    0 2 Отговор

    До коментар #66 от "Хасан":

    що не отговаряш бе, кви руснаци и французи ми викаш?!

    момент....и в андромеда имат турците исторически права, тва е нали!?

    ахахаха, това вярваш ама ти е срам да го твърдиш на открито нали!!

    ейй, голяма "история" си ти, от друг....виц си ти, ахаха!!!!
  • 70 Амнезия Склерозова

    4 1 Отговор
    Анадолският фюрер!
  • 71 Димо димов

    3 2 Отговор
    Здравеите Турция и Eрдоган да правят каквото си искат в турция, но в европеиският съюз Турция няма работа, защото е вредна за него .такива диваци каквито са турците които джавкат насам и натам не ни трябват в ЕС, това са вредители и разни паразити които искат да заразят Европа, и да я ислямизират - това е истината за Турция драги сънародници.

    Коментиран от #73

  • 72 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "outlander":

    По твойта логика ..Пловдив / Филипополис е бил създаден от древните македонци или гърци .демек тяхно трябва да си е...?
  • 73 Хасан

    6 1 Отговор

    До коментар #71 от "Димо димов":

    Турция няма да бъде член на ЕС по простата причина че е прекалено голяма и си води независима политика....по население е колкото Германия...да не би да си мислиш че англосаксонеца щебъде съгласен турците да имат толкова евродепутати колкото Германия?едва ли...но без Турция ЕС ще бъде като пенсионерски клуб ...няма да бъде международен и глобален играч
  • 74 Реалист

    3 4 Отговор
    Абе Хасане, не са ги управлявали ами са ги избивали . Геноцид . Да не говорим че оставиха хората в Родопите неосъзнати, и до днес строят църкви пък ходят на джамия . Всички мюсюлмани са лоши хора . А все Аллах ги водел . Кой е този бог дето ще ти каже да убиваш , и то брутално. Господ няма религия , той е един Иисус Христос и е добър. Затова християните не са терористи

    Коментиран от #75, #77

  • 75 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "Реалист":

    Не си прав...Хитлер беше праведен християнин и знаеш какво направи....пак християнин който посещаваше протестантска църква нареди и хвърли атомна бомба в Япония...френски християнин изби един милион алжирци...християни протестанти разбиха и опожариха Ирак и Сирия ..

    Коментиран от #76, #80

  • 76 byd

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Хасан":

    турция и модерни технологии ХА ХА ХА ХА ХА
  • 77 ivan4o

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Реалист":

    ей чобан, Исус е пророк бре, мъри се учи малко

    Коментиран от #78, #79

  • 78 Бари

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "ivan4o":

    ivan4o , Исус е Син Божи . Юдеите не Го признават затова Го убиват . Остави какво е казал Мохамед . Вашата религия е наложена от евреите за да претопят нас християните за да дойде техния месия , който ще е дявол , сатана и всички ще му се поклонят . По техен сценарий , в последните няколко години , се ислямизира Европа . Европа и ФАЩ се управлява от тях , и османската империя се управлаваше от тях ( дюнмета , ислямизирани евреи ). Горе искам да се видим , и да ми речеш , прав беше Бари !

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Раелист

    3 0 Отговор

    До коментар #75 от "Хасан":

    Хитлер е бил почитател на кемал , признал е , че геноцидът на арменците го е вдъхновил да унищожи евреите

    Коментиран от #82

  • 81 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Бари":

    Не си прав...Християнството отдавна е пренаписана религия...Протестанството е секта на християнството в помощ на евреите...чети за тях..как искат да предизвикат Апокалипсиса и деня на Страшния съд...виж безмислените войни почнати от протестанти в,Близкия изток

    Коментиран от #85

  • 82 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Раелист":

    По време на арменската трагедия Ататюрк си е обикновен офицер от армията и няма ръководна политическа роля....Воюва на Западния фронт и даже е бил военен аташе в България

    Коментиран от #83

  • 83 849

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Хасан":

    арменския геноцид, да, трагедия била
    а още една турска барбарвост била...
  • 84 Osmanli

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Давай Ердо":

    С РЕДЖЕП ТАИП ЕРДОГАН ТУРЦИЯ ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО СИЛНА ДЪРЖАВА ЩЕ МИНЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ПО ИКОНОМИКА И ТОВА ЩЕ СТАНЕ С 100 НА 100 ИСТАНБУЛ СЕ ПОСТРОЯВА НАЙ ГОЛЯМОТО ЛЕТИЩЕ В СВЕТА НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИТЕ НА ХОРАТА ДА НИЕ ЧЕСТИТО И БЛАГОДАРИМ
    На РЕДЖЕП ТАИП ЕРДОАН и българите дето коментирате отрицателно сигурно много завиждате на ТУРЦИЯ ИМА СИ ЕФ 16 СОБСТВЕНИ ХЕЛИХОПТРИ ОРЪЖИЯ ПРОИЗВЕЖДАТ ГИ САМИ А БЪЛГАРИЯ НЕ СТИГА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА И ЕДИН ПИЩОВ ДАЖЕ И НЕМОЖЕ ДА СИ КУПИ Е ТАКА ШЕЕ ОЩЕ 100 ГОДИНИ
  • 85 Бари

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Хасан":

    То е ясно че протестанството , католицизма и др. християнски църкви извън Православието са секти ! С теб Хасане кат се видим горе , където ще е вечния живот , ще пием по чаша вино и ще си поговорим ! Чел съм твои коментари ,мъдро разсъждаваш но едно не ти достига да станеш православно християнче ! Дай ми само едно обяснение , защо благодатния огън на Възкресение Господне се дава само и единствено на православната църква в Йерусалим ?! А служба водят православната , католици и арменската . И от кого е Благодатния огън ?!
  • 86 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Иванов":

    Отивай да работиш в турция! Само да те светна че МРЗ там вече е по-ниска от тази тук,но ти желая успех.
  • 87 Жестоко се б

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Иванов":

    Жестоко се бъркате, Турция ще стане най силна от както сьщесвуа
Новини по държави: